Informatie Is Nu De Kern Van Uw Bedrijf

0
540
Now With Data Inside!

Data is de kern van de business modellen van de toekomst – en dit betekent een enorme verandering voor een aantal organisaties.

We hebben de neiging om te denken van onze informatie systemen foundation-layer-ondersteuning voor de “echte” business van de organisatie – bijvoorbeeld door het verstrekken van de informatie die managers nodig hebben om te sturen van de business en het maken van de juiste beslissingen.

Maar de informatie wordt snel veel meer dan dat: het is veranderd in een essentieel onderdeel van de producten en diensten die we verkopen.

Informatie-augmented producten

In een tijdperk van sociale media, transparantie, producten “spreekt voor zich”- als je een geweldig product, je klanten zullen vertellen aan hun vrienden. Als je een verschrikkelijke product, zullen ze de wereld vertellen. Uw marketing en sales teams hebben minder ruimte om te manoeuvreren, omdat prospects kunnen gemakkelijk vragen van bestaande klanten als het product voldoet aan de beloften.

En verwachtingen van de klant zijn gestegen. Zijn We nu allemaal verwachten behandeld te worden als VIPs, met een “luxe” – ervaring. Als we een aankoop doen, verwachten we dat we worden erkend. Wij verwachten van onze leveranciers om te weten wat we hebben gekocht in het verleden. En we verwachten een persoonlijke product aanbevelingen, gebaseerd op ons profiel, de aankopen van andere mensen zoals wij, en de algemene context van wat er nu gebeurt.

Dit type van de ervaring van de klant niet alleen behoefte hebben aan informatie en informatiesystemen; de informatie is een element van de ervaring zelf, een deel van wat we kopen, en wat onderscheidt producten en diensten in de markt.

Nieuwe manieren van verkopen

Nieuwe technologieën, zoals 3D-printing en het internet van de dingen waardoor bedrijven te heroverwegen van bestaande producten.

Producten gemakkelijker kunnen worden aangepast en gepersonaliseerd voor elke klant. Prijzen kunnen meer variabele adres nieuwe klant niches. En producten die kunnen worden omgezet in diensten, met klanten betalen per gebruik basis.

Nogmaals, de informatie is niet alleen het ondersteunen van de productie en de verkoop van het product – het is een deel van wat maakt het tot een “product” in de eerste plaats.

Informatie als product

In veel bedrijfstakken is de informatie die verzameld wordt door het bedrijfsleven is nu meer waard dan de producten die worden verkocht – inderdaad, het is de basis voor de meeste van de consument gratis internet. De traditionele industrieën zijn nu te beseffen dat de gegevens die zijn opgeslagen in de systemen, zodra voldoende augmented of anoniem zijn gemaakt, kunnen worden verkocht. Zie dit artikel op de Digitalist magazine, De Verborgen Schat Binnen Uw Bedrijf, voor meer informatie over de vier belangrijkste informatie over business modellen.

Een cultuurverandering voor de “traditionele”

Traditionele IT-systemen waren over de doelmatigheid, de doeltreffendheid en integriteit. Deze nieuwe op context gebaseerde ervaringen en meer geavanceerde producten de informatie gebruiken voor het genereren van groei, innovatie, markt en differentiatie. Maar deze veranderingen leiden tot een moeilijk culturele uitdaging binnen de organisatie.

Vandaag is de klant gerichte bedrijf en product teams niet alleen behoefte aan betrouwbare informatie-infrastructuren. Ze moeten in staat zijn om te experimenteren, met behulp van informatie voor het testen van nieuwe producten en manieren van verkopen. Dit vereist niet alleen dat er veel meer flexibiliteit en het aanpassingsvermogen dan in het verleden, maar ook nieuwe manieren van werken, nieuwe vormen van organisatie en nieuwe verdeling van verantwoordelijkheden.

De meerderheid van de hedendaagse Cio ‘ s zijn opgegroeid in een tijdperk van “HET industrialisatie,” met de implementatie van bedrijfsbrede ERP-systemen. Maar wat hen succesvol zijn in het verleden niet altijd helpen hen winnen in het nieuwe digitale tijdperk.

Gartner is van mening dat de rol van de CIO” heeft al opgesplitst in twee functies te onderscheiden: Chief Infrastructuur Officieren wiens taak het is om “keep the lights on”; en Chief Innovation Biedt, die nauw samenwerken met de business te bouwen van de business modellen van de toekomst.

HET heeft te helpen leiden

De huidige business leiders weten dat digitaal is de toekomst, maar meestal hebben alleen een vaag idee van de mogelijkheden. Zij kennen de technologie is belangrijk, maar vaak niet over een concreet plan voor het verplaatsen naar voren: 90% van de Ceo ‘ s geloven dat de digitale economie zal een grote impact hebben op hun sector. Maar slechts 25% heeft een plan in de plaats, en op minder dan 15% zijn de financiering en het uitvoeren van een plan voor digitale transformatie.

Mensen uit het bedrijfsleven willen helpen uit te leggen wat er mogelijk is. Vandaag de dag, slechts 7% van de leidinggevenden zegt dat HET leidt hun organisatie ‘ s pogingen om het identificeren van mogelijkheden om te innoveren, 35% denkt dat het moet. Na jaren van klachten van Cio ‘ s die bedrijven hebben dat ze niet strategisch genoeg over technologie, dit is een fantastische nieuwe kans.

Design Thinking en prototyping

De huidige Cio ‘ s hebben om over te stappen naar digitale innovatie. Het probleem is dat het erg moeilijk kan zijn om te begrijpen — geschiedenis zit vol met voorbeelden van leiders uit het bedrijfsleven die gewoon niet “krijgen” de nieuwe grote ding. In plaats van de vage begrippen van “verstoring” HET kan helpen door uit te leggen aan mensen uit het bedrijfsleven het toevoegen van informatie in een bedrijf aan de toekomst van het product ervaringen.

De beste manier om dit te doen is door middel van methodieken als Design Thinking, en agile prototyping met behulp van technologieën moeten Bouwen.mij, een cloud-platform waarmee pioniers te maken en testen van de levensvatbaarheid van nieuwe toepassingen met medewerkers en klanten lang voordat er daadwerkelijke codering.

Conclusie

De bottom line is dat digitale innovatie is minder over techniek en meer over de transformatie — maar HET heeft een essentiële rol te spelen bij het aantonen van wat mogelijk en nodig heeft om de stap te zetten naar nieuw leiderschap.

Wat meer horen over Digitale Innovatie? Bekijk de laatste editie van de Digitalist Magazine Executive Kwartaal.

[Dit bericht verscheen voor het eerst op mijn Digitale Business en Business Analytics Blog]