Apple ‘ s HomePod ziet eruit als een jack-of-all-trades, maar master of none

0
110

Toen kondigde Apple HomePod op de WWDC, werd ik neergegooid voor een lus. Na maanden van geruchten, de Cupertino bedrijf werd verwacht dat de lancering van een soort van Siri-gerichte luidspreker die zou dienen als de voorhoede in een poging om het verheffen van de digitale assistent van een levensvatbare concurrent voor Alexa, Assistent en Cortana.

Een speaker voor het “opnieuw uitvinden thuis muziek”

In plaats daarvan, Apple zigged toen werd verwacht dat zag — de lancering van HomePod met een focus op muziek. Als Apple zet het op het podium, haar doel is niets minder dan het bouwen van een speaker voor het “opnieuw uitvinden home music” op dezelfde manier dat de iPod deed voor draagbare muziek zo vele jaren geleden.

Veel van Apple ‘ s presentatie was gecentreerd rond deze muziek-eerste benadering, aandacht voor zaken als beamforming aangeduid audio ontworpen om het afstemmen van de muziek naar de ruimte van de luidspreker in. Het feit dat de HomePod voorzien van Siri-ondersteuning voor thuis assistent-query ‘ s als eenheid conversie, nieuws, weer, verkeer, sport, herinneringen en timers bijna leek op een bijzaak, net als het feit dat het dient als een hub voor het besturen van HomeKit-aangedreven smart home apparaten.


Afbeelding: Apple

Dat laat de HomePod in een rare plaats. Op papier, het combineert de geweldige audio en multi-room muziek van een Sonos speaker met de intelligentie van een Amazone Echo of Google Startpagina. Maar, terwijl de HomePod mogelijk om beide te doen van die dingen, Apple luidspreker is de vormgeving tot een jack-of-all-trades compromis dat uiteindelijk is een meester van geen.