Google Chrome: wachtwoord exporteren en importeren

0
5543

Gebruikers van Google Chrome kunnen importeren opgeslagen wachtwoorden van Internet Explorer of Safari, maar Google nooit een optie toegevoegd om de browser te importeren of exporteren van wachtwoorden met behulp van de browser ‘ s UI.

Terwijl Chrome-gebruikers kunnen synchroniseren het synchroniseren van hun wachtwoorden voor andere apparaten ze gebruik maken van Chrome op de gebruikers die geen gebruik maken van synchronisatie of wilt importeren Chrome wachtwoorden in een andere browser kan geen gebruik maken van deze functionaliteit.

Dit laat browser-extensies, en een experimentele wachtwoord import en export optie. Google Chrome-gebruikers in staat zou stellen de vlag omhoog tot voor kort wachtwoord aan te zetten importeren en exporteren.

Met Google veranderende Chrome interfaces en dergelijke, die optie is op zijn eigen is niet meer functioneel. Terwijl het is nog steeds mogelijk om de vlag, het menu te exporteren of importeren van wachtwoorden is niet meer gekoppeld overal in Chrome.

Er is een oplossing, echter, en in deze handleiding wordt uitgelegd hoe dat is gedaan.

Google Chrome: wachtwoord exporteren en importeren

chrome password export import

Het eerste ding dat moet worden gedaan is om de vlag.

  1. Laden chrome://flags/#wachtwoord-import-export in de adresbalk van de browser.
  2. Het activeren van het menu voor de selectie en de vlag instellen op ingeschakeld.
  3. Chrome geeft een aanwijzing opnieuw starten van de webbrowser. Gebruik het om de browser opnieuw te starten.

De functie werkt in Chrome voor Windows, Linux, Mac en Chrome OS.

Het importeren of exporteren van wachtwoorden

chrome export passwords import

Dat is allemaal nog te doen op dit punt is om te laden van chrome://settings-frame/wachtwoorden. Deze interne URL is niet gekoppeld in Chrome, en moet rechtstreeks worden geladen.

Het toont alle opgeslagen wachtwoorden, en opties voor het importeren of exporteren van wachtwoorden. Als u exporteert, worden alle wachtwoorden bewaard in Chrome, worden opgeslagen in een CSV-bestand. Merk op dat dit bestand niet versleuteld, en dat iedereen met toegang kunnen openen in de lijst account informatie. De invoer accepteert csv-bestanden.

Lees ook: het blokkeren van geanimeerde afbeeldingen in Google Chrome

Een toepassing voor deze is de overdracht van de opgeslagen wachtwoorden naar een andere Chrome-installatie zonder het gebruik van Sync. Vele wachtwoord managers ondersteuning van csv-bestanden, zodat de wachtwoorden die zijn opgeslagen in Chrome kunnen worden geïmporteerd, zodat ze beschikbaar zijn via de password manager.

Het lot van het wachtwoord export-en import-optie van Google Chrome is onbekend op dit punt in de tijd. Het is mogelijk dat Google werkt aan de invoering van de functionaliteit in het ontwerp van het materiaal vernieuwen van Chrome in de toekomst, maar ook dat het bedrijf beslist om het verwijderen van de functionaliteit volledig uit de browser.

Hoe dan ook, Chrome gebruikers die zich afvraagt of het is (nog steeds) mogelijk om te importeren of exporteren van wachtwoorden in Chrome, weet dat het nu nog mogelijk.

We werken aan de gids als de dingen veranderen. Als u een verandering bemerkt dat hebben we nog niet, laat het ons weten kunt u door het achterlaten van een reactie hieronder, of via de contact optie in. Dat waarderen We, bedankt! (via Caschy)