Het gebruik van niet-code tools om automatisch archiveren van sociale media informatie

0
145

0

Een van de grootste problemen met sociale media diensten zoals Twitter is dat het moeilijk is om informatie te krijgen van hen. Zeker, u kunt downloaden alles wat je ooit heb getweet als JSON-en CSV-bestanden, maar na een tijdje is dat groot wordt, en het is moeilijk om te zoeken, zelfs als u gebruik maken van tools als Microsoft BI-Power om te verkennen uw archief.

Net als veel andere technologie schrijvers, ik vind Twitter een handig hulpmiddel voor het bijhouden van nieuws en informatie uit verschillende bedrijven die ik volg, met de ingebouwde tools zoals lijsten om te zien wat er wordt gezegd en door wie. Je kunt vaak nuttige tips om de software en de Sdk ‘ s, evenals naar obscure stukken van de documentatie die het oplossen van complexe problemen. Ik heb genomen om het gebruik van Twitter is favoriting tools als een manier van werken de inhoud wil ik later, maar favorited tweets niet in uw archief, en het is in de buurt-onmogelijk om ze te zoeken op Twitter zelf.

Het is een jeuk die ik nodig had om te krabben — maar dat is zeer persoonlijk en waarschijnlijk niet van veel te gebruiken voor vele andere mensen. Hoe om die jeuk in de software?

2017-08-1408-44-35.png

Een eenvoudige niet-code applicatie die draait op Zapier, het koppelen van twee zeer verschillende cloud diensten.

Gelukkig, we zijn in het gouden tijdperk van de ontwikkeling van software, de hulpmiddelen en manieren van werken dat veel van deze inderdaad zeer eenvoudig, voortbouwend op de snel groeiende wereld van de Api ‘ s en web services. Voor mijn probleem, Twitter Api ‘ s van pas komen, samen met een selectie van niet-code gebaseerde web services dat de uitvoer van een web service en leveren het in bij de ingangen van een ander. Ik heb geschreven over hen in het verleden, te beginnen met de oorspronkelijke (en nu helaas gemist) Yahoo! Leidingen.

Mijn eerste experimenten met geautomatiseerde social media archivering waren gebrekkig, zoals ik maakte een fundamentele fout. In plaats van zich te concentreren op hoe ik was van plan om te consumeren van de gegevens heb ik snel gekozen voor een bekende tool als mijn eindpunt, en vervolgens de tijd doorgebracht op zoek naar hoe de gegevens te verzamelen die ik wilde.

IFTTT en Flow

OneNote is ook een van de eerste toepassingen bieden toegang tot API ‘ Als Dit Dan Dat (IFTTT). Een van de vroegste van de huidige generatie zonder code API-aansluitingen, IFTTT had een zeer flexibel geheel van de triggers op basis van de Twitter-Api ‘ s. Ik kon al snel een paar van de verschillende regels te hanteren alles wat ik geplaatst als test archief en een gearchiveerde alles wat ik favorited. Het probleem hier is natuurlijk dat ik het zou missen significante beperkingen in mijn target platform.

0