F-Droid 1.0 voor Android is uit

0
543

F-Droid 1.0 is vandaag vrijgegeven. Het is een Android-applicatie waarmee gebruikers met een catalogus van vrije en open bron software die gebruikers kunnen installeren op hun Android-apparaten.

Opmerking: De laatste versie wordt aangeboden is op de belangrijkste F-Droid homepage op het moment van schrijven. U dient deze pagina te bezoeken op de website te downloaden versie 1.0 van de toepassing. Houd er ook rekening mee dat je nodig hebt om de installatie van toepassingen uit onbekende bronnen in de instellingen aan om de applicatie te installeren.

F-Droid is een alternatieve applicatiewinkel voor Android. Handig voor Android-gebruikers die niet willen om de verbinding tussen het apparaat en de gegevens om het ecosysteem van Google, en ook voor het installeren van toepassingen die niet worden aangeboden via Google Play.

F-Droid 1.0

f-droid 1.0

F-Droid 1.0 wordt geleverd met een vernieuwde interface. De applicatie opent een nieuwe pagina op te starten dat de hoogtepunten van nieuwe releases.

Let op dat u niet veranderen van de taal van het programma niet meer, althans niet nu. Dit betekent dat je vast zit met het Android-toestel van de taal (dat is de reden waarom zie je duitse woorden op de screenshot hierboven).

Voor zover nieuwe functies zijn betrokken, zijn er genoeg:

  • Verbeterde tracking protection (HTTP Etag, TLS).
  • Achtergrond updates met bevoorrechte extensie. workflow voor het updaten van applicaties volledig gereviseerd.
  • Sneller index updates.
  • Een “What’ s New” sectie belicht veranderingen in de huidige versie.
  • Screenshots en voorzien van grafische ondersteuning, indien beschikbaar.
  • Volledig vertaalbaar app samenvattingen en beschrijvingen.
  • Ondersteuning voor het installeren van media, OTA, Zip en andere bestanden.
  • Donaties aan app-ontwikkelaars gemarkeerd.

De algemene feel van de applicatie is niet veranderd echter wel. U kunt nog steeds zoeken in de winkel op categorie of door de zoekfunctie gebruiken, en installeer de meest recente versie van een toepassing, of een vorige versie. Dit is een ander voordeel dat de F-Droid biedt over Google Play, als u alleen een versie op de officiële Google Play store als u toepassingen installeert.

Lees ook: Quantum, een inleiding tot de Kwantummechanica voor Android

Verschillende alpha versies van F-Droid 1.0 werden uitgebracht in de afgelopen maanden. Markeer deze aanvullende verbeteringen, bijvoorbeeld dat de prestaties van de user interface is een verbetering, dat tijdelijke en cache bestanden worden opgeschoond goed, of dat de waarschuwingen worden weergegeven met acties in het tabblad updates voor bekende kwetsbaarheden.

Nu U: maakt u gebruik van F-Droid op uw Android-apparaat?