Hoe op te lossen Memory Management Bluescreens op Windows 10

0
4801

Toen ik probeerde het te installeren, de Val Makers Update voor Windows 10 op mijn Surface Pro 4-apparaat via Windows Update, ik werd begroet met een “van Uw PC liep in een probleem” bluescreen bericht aandacht voor de stop code Beheer van het Geheugen.

De fout is opgetreden tijdens de installatie van een update functie, maar de rapporten op het Internet suggereren dat kan ook gebeuren bij het opstarten, installeren van updates, of wanneer de PC in gebruik.

De volledige bericht op de bluescreen lezen:

Uw PC liep in een probleem en moet opnieuw worden opgestart. We zijn gewoon het verzamelen van een aantal fout-info, en dan zullen we opnieuw voor u.

Als u een oproep naar een support medewerker, geef ze deze info: Stop Code Memory Management

Het goede nieuws is dat de foutmelding verwijst naar het probleem (iets geheugen gerelateerd is de oorzaak van het probleem); het slechte nieuws is dat er geen “doe dit” fix voor het probleem als het kan meerdere redenen hebben.

Fix Memory Management Bluescreens op Windows 10

Het eerste ding dat u wilt doen is het maken van een back-up van uw systeem. Dit is een voorzorgsmaatregel en zorgt ervoor dat u nog steeds toegang hebben tot uw gegevens, indien de machine komt te overlijden of er iets onverwachts gebeurt.

Als je kunt opstarten in Windows 10 milieu doen achteraf. Als u dat niet, probeer dan opstarten in de Veilige Modus op Windows-10 plaats.

Opmerking: Vele “help” – sites die er zijn, suggereren dat je een “reparatie” – tool om het probleem te verhelpen. Dit is een reclame voor het programma, en u zal hebben om het programma te kopen om het oplossen van problemen die het vindt. Deze programma ‘s don’ t fix ernstige problemen meestal.

Stap 1: Voer Geheugencontrole

memory diagnostics

Het geheugen van de computer kan de oorzaak zijn van het memory management blauw scherm op het apparaat. Want dit is alle informatie die wij hebben op het moment, is het zinvol om te draaien geheugencontrole om ervoor te zorgen geheugen is niet defect.

Opmerking: Geheugen Diagnostiek moet worden uitgevoerd wanneer Windows wordt gestart. U wordt gevraagd opnieuw opstarten meteen, of het uitvoeren van de diagnostiek module op de volgende start van de computer.

 1. Tik op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en selecteer wanneer het item wordt weergegeven.
 2. Schakel de “view by” – modus op de rechter bovenhoek op “kleine pictogrammen”.
 3. Selecteer Administrative Tools uit de lijst van control panel applets.
 4. Start Windows Memory Diagnostic wanneer de Administratieve Tools-venster wordt geopend.
 5. Selecteer of u wilt opnieuw de Windows-machine recht toen en daar, of start Memory Diagnostics op de volgende start van het systeem in de plaats.

Tip: U kunt een third-party programma zoals MemTest64 of MemTest86+.

Hier is een korte video die laat zien hoe voor het uitvoeren van de ingebouwde Windows-tool op te lossen Memory Management Fout 0X0000001A in de Veilige Modus.

Stap 2: Scannen voor beschadigde Windows-bestanden en de harde schijf problemen

sfc scannow

 1. Open een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheden. Druk op de Windows-toets, type cmd.exe houd de Ctrl-toets en de Shift-toets, en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.
 2. Typ het commando sfc /scannow zoals afgebeeld op de screenshot hierboven.

Windows controleert core bestanden van het besturingssysteem om ervoor te zorgen dat ze niet beschadigd of ontbreekt. Het proces duurt een paar minuten om in te vullen.

Als u “Windows Resource Protection niet vinden van integriteit schendingen”, is alles in orde en kunt u op verplaatsen. Als de integriteit van overtredingen werden ontdekt, moet u wellicht het probleem gevonden, dat de oorzaak van het geheugen management bluescreen.

Zodra je klaar bent met dat, het uitvoeren van chkdsk C: f achteraf te controleren is de primaire vaste schijf van de computer op fouten.

Lees ook: Don ‘ t rush om de Windows te installeren 10 Makers Update

Stap 3:

Kleinere dingen die je misschien wilt proberen:

 1. Als u last memory management bluescreens tijdens de operaties, zorg ervoor dat uw PC up-to-date. Gebruik Windows-ik open de applicatie Instellingen en selecteer Windows En Beveiliging > Windows Update voor het uitvoeren van een check voor updates.
 2. Controleer ook de onlangs geïnstalleerde software of updates van de lijst. Als de bluescreen berichten samenvallen met de installatie van software of updates, probeert u deze te verwijderen om te zien of dat het probleem opgelost is.
 3. Zorg ervoor dat de PC is niet overklokt of underclocked. Controleer de BIOS / UEFI voor. Hoe je er komt, hangt af van de fabrikant en het merk van het BIOS / UEFI. Op het Oppervlak, houd Volume OMHOOG terwijl je de Power-knop. Het Oppervlak heeft geen overklock instellingen, maar wel veel desktop moederborden hebben. Sommige tools kunnen ook overklokken functionaliteit, zorg ervoor dat u deze en reset u de waarden naar hun fabrieksinstellingen.
 4. Als uw PC heeft meerdere RAM-eenheden, probeer te verwijderen een aantal van hen om te testen of het een verschil maakt, of verplaatsen naar een andere positie.
 5. Verwijder alle hardware, dat is niet nodig als u een update van Windows, bijvoorbeeld een 56K modem met behulp van apparaatbeheer.
 6. Voer een volledige scan van malware. Met Windows Defender kunt u voor die, of een derde partij oplossing zoals Malwarebytes.

Stap 4: Hoe heb ik het probleem opgelost op mijn Surface Pro 4

Mijn Surface Pro 4 gooide het beheer van het geheugen fout toen ik probeerde om te upgraden naar de Val Makers Update. Het maakte niet uit hoe ik probeerde te werken: Windows Update en het uitvoeren van de update vanaf een bootable USB Flash drive eindigde in het foutbericht wordt weergegeven op het scherm, en de eerdere versie van het besturingssysteem wordt hersteld.

Ik liep geheugen diagnostiek en andere check-ups, en er kwam niets uit. Ik maakte het besluit vervolgens om een schone installatie van Windows in plaats daarvan.

Het nadeel hiervan was dat ik zou verliezen toegang tot alle bestanden en programma ‘ s geïnstalleerd op het apparaat als de bewerking is voltooid. Ik heb een back-up van het systeem voor het opslaan van de bestanden veilig, en begon het proces.

 1. Download de Media Creatie Tool van Microsoft aan de slag te gaan.
 2. Volg de aanwijzingen op het scherm om het maken van de installatie media op een USB-Flash-Schijf (of DVD als u dat liever heeft).
 3. Het opstarten van de PC die u wilt bijwerken met behulp van de installatie media.
 4. Zorg ervoor dat u een schone installeren en ga verder met de installatie.

De schone installatie werkte in mijn geval, het Oppervlak was niet het gooien van een memory management fouten tijdens de installatie en opgestart in de Windows-10-desktop prima na afloop.

Ik had kopiëren van bestanden naar het apparaat daarna de software installeren die ik wilde gebruiken, als dat alles was verdwenen door de schone installatie van het besturingssysteem.

Slotwoord

De memory management blauw scherm betekent niet noodzakelijk dat het geheugen of de banken geheugen van de computer beschadigd zijn. Terwijl dat is zeker een mogelijkheid, het kan ook veroorzaakt worden door software of stuurprogramma ‘ s, en andere dingen die zijn makkelijker op te lossen.

Nu U: Hoe gaat u om met bluescreen fouten?