Hur blockchain kommer att forma upp i företaget 2018

0
39

Noll

Video: Blockchain i 60 sekunder

Visionärer kommer att kämpa vidare, och de hoppas på omedelbara industri och omvandling kommer att ge upp. Detta är svaret jag brukar ge när man frågade om ett straff sammanfattning av hur jag ser 2018 forma upp i blockchain teknik arena.

Följande blockchain teknik känns lite som att leva i två parallella universum: den Ena är en värld av tryck och säljaren hype, som drivs i lika hög grad av kommersiella egenintressen och en genuin önskan om innovation, och som fortfarande är fast i den fas av irrationella överflödet. Den andra världen av företagets verksamhet och teknik-och sjukvårdspersonal som faktiskt arbetar på blockchain projekt, och den här världen är fast förankrad i den fas av rationell bedömning, och alla är överens om att i stor skala, en utbredd användning av blockchain-baserad (eller för den delen blockchain-inspirerad) nätverk som inte är nära förestående. Invånarna i detta andra universum också erkänna att du måste vara beredd att vara det för lång tid, som den sanna transformerande potential blockchain-baserade nät kommer att ta lång tid att förverkliga, för icke-tekniska lika mycket som av tekniska skäl.

Det är inte att säga att denna senare grupp kommer att framhärda med alla blockchain initiativ som de har börjat. Vi släppt vår 2018 blockchain förutsägelser idag, och vi förutspår att vi kommer att se vissa allvarliga beskärning av projekt inom 2018. Initiativ som allt mer kommer att bedömas mot standard affärsnytta modeller, och de som finns vill inte ha gett klartecken, eller kommer de att stoppas om det redan pågår. De projekt som går vidare kommer att delas in i tre kategorier:

Ren R&D. Dessa projekt är inriktade på att förstå vad det innebär att utveckla en blockchain-baserat system. Idealiskt, för att de ska fungera på verkliga användningsfall, men det slutliga målet är att utredning och lärande, inte nödvändigtvis leverans av ett fungerande system. Omedelbar affärsnytta. Dessa projekt omfattar två grunder: En, lära sig att arbeta med denna nya teknik. Två, för att leverera ett verkligt system som kan användas i ett verkligt företag sammanhang. Många av dessa projekt finns inom företaget, och det är OK: EN stor global organisation kan uppnå betydande effektivitetsvinster genom att sätta vissa processer på en intern blockchain. Andra projekt är inter-företag, där flera ekosystem spelare; de kommer leva under 2018 sannolikt att ligga kvar på en relativt liten skala och fokusera på förbättring av existerande processer snarare än att uppfinna dem. På lång sikt transformerande potential. Detta är det område av visionärer, som inser att för att inse det sanna värdet av blockchain-baserade nätverk innebär att återuppfinna hela processer och industrier samt hur den offentliga sektorns organisationer funktion.

De som håller ut med sina blockchain initiativ är inte bara medvetna (ibland smärtsamt) att tekniken är fortfarande i ett mycket tidigt skede av utvecklingen, men förstår också att detta är egentligen inte om teknik, utan om företag. Detta är vad som skiljer dem från de som följer siren call of tech industrin löften utan tillräcklig förståelse av vad en blockchain nätverk handlar om, både ur ett affärsmässigt och ett tekniskt perspektiv, vilket resulterar fåfänga projekt kommer alltid att misslyckas.

2018 räknar vi med att se ett antal projekt slutat som aldrig borde ha börjat på första plats.

Går tillbaka till där jag började: Forrester ser 2018 kommer att bli året för beräkning för blockchain initiativ. De som misslyckats med att översätta rubrikerna i verkligheten kommer att skriva av sina investeringar och ge upp, medan andra som har en djup förståelse för tekniken och dess transformerande potential på lång sikt kommer att fortsätta att gå framåt. För att citera amaras Lag: “Vi tenderar att överskatta effekten av en teknologi som på kort sikt och underskatta effekten på lång sikt.”

Forrester förutspår 2018 kommer att bli ett år av beräkning. Ladda ner vår 2018 förutsägelser guide för att få nya insikter och hjälpa till att katalysera handling i organisationen.

Tidigare och relaterade täckning

Mastercard öppnar tillgång till blockchain tech

De betalningar som jätten har öppnat sina blockchain Api: er för utvecklare att göra framsteg i arbetet med gränsöverskridande transaktioner.

Blockchain blockbuster: IBM: s betalningssystem är en första

Löftet om digital valuta är äntligen på väg till mognad, IBM säger, med sin unika internationella betalningar nätverk.

Utöver finansiering, blockchain hjälpa bekämpa intyg förfalskare

Norska företaget DNV GL är att flytta sin kvalitetssäkring certifikat till ett eget blockchain att skära ut förfalskningar.

Relaterade Ämnen:

Tech och Arbete

0