Korea ‘gigatopia”: KT att leverera gigabit-hastigheter över koppar

0
29

Noll

Medan majoriteten av Sydkorea har tillgång till fiber-to-the-lokaler (FttP) bredband, Korea Telecom (KT) har sagt att det är fortfarande använda ADSL för att ansluta upp till 20 procent av sina kunder.

På tal under den Globala Bredband Futures Conference på måndag i Sydney, KT VP Global Business Development Byungki Oh sa KT är att använda en teknik som kallas G. hn, eller “GiGA Wire”, i ett försök att ge gigabit-hastighet att de ändå på äldre koppar-och koax-kabel anslutningar.

En sådan teknik på ett effektivt sätt fyller igen gapet mellan VDSL och FttP, sade han, och tillade att runt 10 till 20 procent av KT: s kunder är fortfarande på ADSL. Och medan telco första val att uppgradera dessa kunder till full fiber, om KT finner att detta inte kan ske, ser det ut på att utnyttja sin befintliga nätverk tillgångar.

“Om man ser till fördelen av att GiGA Tråd, det finns fyra olika egenskaper,” Oh sa.

“För det första är naturligtvis kostnaden-kan vi göra det riktigt på ett kostnadseffektivt sätt? Vi ser på det från inte bara capex men också opex, så tittar vi på den totala kostnaden för ägande,” förklarade han.

“En annan är samexistens med andra flygbolag och andra tjänster. Detta är mycket, mycket viktigt; den typiska bostäder miljö i Korea är flera bostadslägenheter som stor lägenhet komplex, som är gemensam med andra flygbolag och andra tjänster, så vi måste ha samexistens.

“Även skalbarhet — denna teknik är relativt ny, så vi behöver det för att skala upp så växer marknaden.

“En annan är en installation, en snabb installation, eftersom vissa av de platser vi inte är tillåtet att köra fibrer eftersom fastighetsägare inte kommer att göra det möjligt för oss och våra kunder gillar inte att ha vår underhåll människor att vara i deras hus under en lång tid.”

Enligt Åh, KT har en 15-minuters tidsram som det syftar till att slutföra alla bredband installationer och uppgraderingar, medan anslutande rum i ett projekt, han sa KT installatörer kunde slutföra sitt arbete under den tid det tog städning till tjänsten rummet.

Runt 40 procent av KT: s prenumeranter på gigabit-hastigheter, Åh sagt, med den nation som har utvecklats snabbare än de andra i detta utrymme: 2004, KT var redan som erbjuder hastigheter på 50Mbps, från 2006, det hade nått 100Mbps fasta bredband erbjudanden, och med 2014, för att kunderna skulle kunna köpa en 1Gbps service.

“Vi är ständigt uppgradera,” Oh sa, notera att KT är för närvarande att testa bi-directional 10 gbit / s FttP teknik, och är också på väg till G. hn 3.0 2018 för att uppnå snabbare hastigheter över arv tillgångar.

Som jämförelse, Australiens National Broadband Network (NBN) är kollat ett mått på 25Mbps lägsta hastigheter upp till 100 procent av befolkningen år 2020, och bara dess FttP nätverket är för närvarande möjlighet att nå gigabit-hastigheter.

Med KT samarbetar med Boston i Usa och Gaborone i Botswana för att distribuera GiGA Tråd kommersiellt över koppar och koax-nät, Oh sa KT är för närvarande talar för att NBN om fördelarna av G. hn.

Han vill dock inte säga om den Australiska bredband företag som sannolikt kommer att använda tekniken.

NBN kommer att lansera 1Gbps-klarar G. snabbt över sin fiber-to-the-nod (FttN), fiber-to-the-byggnaden (FttB) och fiber-to-the-trottoarkanten (FttC) nätverk, och DOCSIS 3.1 på sin HFC-nätet 2018 — med ett Ägg rapport tidigare i veckan sade: NBN kommersiella bärkraft beror på dess ständiga uppgraderingar.

KT har lyxen av att bygga ut sitt nät i en mycket mindre geografi än NBN i Australien, Åh noteras, och att en mer koncentrerad befolkning. Men KT VP också hyllade användning av flera tekniker för att etablera ett rikstäckande bredbandsnät — särskilt när det gäller att ge den största mängd människor med höga hastigheter i den kortaste tid som möjligt.

“Vi är inte riktigt fokusera på vad teknik [använd]. Vi såg verkligen värde på hur vi kan omedelbart uppgradera kunder till gigabit,” sade han på KT: s GiGA Wire-teknik.

“En sak som vi lärt oss är att våra kunder inte vänta på oss för att utveckla en viss teknik. Vi verkligen behöver för att använda en annan mix av teknik för att tillhandahålla tjänster som kunderna vill ha.”

KT: s “gigatopia” vision sträcker sig över alla nätverk, med sitt mobila nät har utvecklats ännu snabbare än dess fasta nät, Åh sade, tack vare denna teknik som bärare sammanläggning.

Telco är också planerar att distribuera en 5G nätverk för Pyeongchang 2018 Olympic Winter Games med hjälp av Intels 5G mobil rättegången nätet, processorer, och 5G-teknik inklusive FlexRAN.

Vinter-Os-deltagare kommer att ges tillgång till gigabit-hastighet trådlöst bredband, låg-latency-video och live-streamas innehåll på Donghae Olympic Park; i Gwanghwamun, Seoul, och på andra koreanska Os-arenor.

KT hade framgångsrikt visat 5G teknik till Vinter-Os utskottet tillbaka i februari förra året, och har också arbetat med Intel på 5G mobila enhet och nätverk för utveckling och kontroll, inklusive ett modem som stöder 5G, koncept för ankare-booster cell och Massiva MIMO, lösningar för Licensierade Assisterad Fi (LAA), virtuella nätverk plattformar, och gemensam standardisering.

Relaterade Täckning

Intel 5G plattform för att driva 2018 och Vinter-Os nätverk

Intels 5G mobil rättegång plattform, processorer, och teknik kommer att användas för Korea Telecom 5G nätverk för Olympic Winter Games Pyeongchang nästa år.

NBN lönsamhet bygger på tekniska uppgraderingar: Ovum

Medan han säger det finns ingen anledning att driva gigabit-hastighet nätverk, ett Ägg rapport på uppdrag av Nokia har sagt att NBN måste fokusera på att uppgradera tekniken på sina fiber-och HFC-nätverk.

NBN att lansera G. snabb 2018

NBN: s gigabit-hastighet-teknologi för sina fiber-to-the-nod, byggnaden och trottoaren nätverk kommer att lansera nästa år, som den har meddelat.

Relaterade Ämnen:

NBN

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0