Afscheid Zeep, maar Australië is de nieuwe procureur-generaal worden beter?

0
67

Nul

Ik ben geen fan van de australische favoriete procureur-generaal, Senator George Bandis QC. Je hebt misschien gemerkt. Dus ik ben niet echt verdrietig om hem te zien, op weg naar Londen om Australië en de hoge commissaris. Dat is wat wij noemen een ambassadeur naar de andere Gemenebest land.

Brandis werd procureur-generaal op 18 September 2013. In minder dan een jaar, had hij een terugkerende grap in de tech-sector. Hij werd gezien als nog een andere liefhebber voor digitale surveillance die niet begreep hoe het werkte, of wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

In het kielzog van de Snowden openbaringen, wij waren te zien op een vloedgolf van verzet tegen wat sommigen terecht genoemd een “surveillance state”. Maar Brandis had verkondigd dat de wet en orde zou zijn een hoeksteen van deze tijd in het kantoor. De verplichte bewaring van telecommunicatie-data een belangrijk agendapunt.

Sommigen van ons werden opgeroepen om een einde te maken aan de misleidende term “metadata” en alle spin, maar Brandis duwde vooruit in een proces gesmoord in een waas van geheimzinnigheid. Brandis was niet geschikt voor het doel als onze cyber defender, zei ik. Ik geëtiketteerd zijn argumenten paranoïde angsten en gebruikte auto ‘ verkooptechniek, afgezien van de logica te Derpcon Nul.

Het meest bekende incident van alles was toen Brandis al meer dan zes helse minuten live op TV bij gebreke om uit te leggen welke metagegevens zelfs bedoeld. De patiënt persistentie van de interviewer David Speers won hij een Walkley Award.

De noodzaak voor de verplichte data breach notification wetten was duidelijk in 2014, maar deze wetten zijn alleen — eindelijk! — de inwerkingtreding van deze maand.

Brandis geduwd auteursrecht hervormingen die beschermd grote houders van de auteursrechten van de kwaden van het internet. Hij was tegen de invasie van privacy bescherming. Hij strafbaar re-identificatie van de niet-identificeerbaar overheid gegevens. En meer recent, hebben we gezien dat het voorgestelde verbod van gecodeerde communicatie.

Ten slotte zijn kantoor was het tegenovergestelde van agile.

Brandis is van mening dat de regering “national security policy”.

“Onze staats-en federale overheden, in het hoofd, hebben met succes trapte een moeilijke weg, het vinden van manieren vast te stellen nieuwe niveaus van beveiliging, terwijl nog het toestaan van zowel privacy en vrijheid,” Brandis zei in zijn afscheidsrede toespraak op woensdag.

“We hebben niet overreached. De acht Rekeningen heb ik ingevoerd bevatten telkens zorgvuldig gekalibreerd maatregelen ontworpen om de agentschappen van de bevoegdheden die ze nodig hebben, maar niet meer. Het publiek nooit een reden had om te vrezen dat de overheid het gebruik van de dreiging van het terrorisme als een voorwendsel voor een pak voor de macht. Dus het vertrouwen van het publiek in de agentschappen bleef, en blijft zeer hoog.”

Of u akkoord gaat met de assessment of niet, het is duidelijk geworden dat Brandis probeert te leven tot zijn liberale filosofie. Afstand van zaken van tech, we hebben gezien zijn hartstochtelijke steun voor het homohuwelijk, en zijn gepassioneerd door beknelling van racisme en andere fanatisme van zijn collega-senatoren.

“Hoewel de advocaat is een politieke ambtenaar, als de eerste wet officer hij heeft een hogere plicht: de plicht om de wet zelf. Het is een plicht, als mijn Kast collega ‘ s kennen, op verschillende robuuste gelegenheden heb ik altijd geplaatst boven het politieke voordeel,” Brandis zei.

Als de Australian Financial Review ‘ s Laura Tintelen schreef op donderdag Brandis “is aan de kant van de engelen op beestachtige Kast strijd over een voorstel om de strip terroristen van hun burgerschap”.

Dat is dan de illustriously saponaceous record van George “Soapy” Brandis.

Zijn bijnaam, door de manier, is van langdurige Britse TV-serie Rumpole van de Bailey. Advocaat Horace Rumpole bedoeld zijn pompeuze en priggish hoofd van de kamers als “Zeep Sam”, een toespeling op een 19e-Eeuwse bisschop Samuel Wilberforce, die werd beschreven als het hebben van een wijze, dat was “zalvend, oliehoudende gewassen, saponaceous”, en die tegen Charles Darwin ‘ s theorie van de evolutie.

Australië ‘ s nieuwe favoriete advocaat-generaal is de Christelijke Porter, een MP van West-Australië. Zijn track record is niet van mij vullen met vertrouwen tegemoet.

Porter is een voormalig procureur-generaal en een penningmeester. Daarvoor was hij senior procureur des konings. Je zou hopen dat dit heeft hem het respect voor de regels als Brandis, maar met meer politieke ervaring, wat leidt tot minder blunders. Brandis’ spul-ups, moet eraan worden herinnerd, leidde tot brokken van zijn procureur-generaal verantwoordelijkheden worden gesneden uit en toegevoegd tot het nieuwe Ministerie van binnenlandse Zaken.

Porter is ook, zoals de Sydney Morning Herald opgemerkt, een “afgestudeerd aan de London School of Economics … Star Wars tragische en one-time kanshebber voor Cleo magazine begeerde vrijgezel van het jaar”.

Aan de andere kant, als de sociale zekerheid minister, Porter volgde op de ramp die is Centrelink ‘ s automatische incasso programma, de zogenaamde robo-schuld systeem. Tienduizenden van haar eisen voor terugbetaling, afgegeven aan een aantal van de meest kwetsbare leden van de samenleving, werden gewoon verkeerd. De bureaucratische processen die worden gebruikt in het kader van schuldig tot onschuld is bewezen, precies het tegenovergestelde van hoe onze wetten zijn bedoeld om te werken.

In juni 2017, Portier werd gearresteerd op het systeem van de gebreken. “Dit is geen zaak voor de verontschuldiging,” zei hij. Dit is ondanks de Senaat een verslag te zeggen dat het systeem moet stopgezet worden tot het probleem opgelost is, en dat als minister, Portier was niet op de hoogte.

Deze week, Porter afgezwakt voorgestelde buitenlandse inmenging wetten, maar dat was een politieke beslissing in reactie op een media-aandacht, niet gebaseerd op principe.

Porter kan een informatie-up politicus dan Brandis, door een beter begrip van de technologie. Dat is niet echt moeilijk. Maar tot nu toe is er weinig teken dat hij zal brengen belangrijke verandering van de portefeuille.

Verwante Dekking

Australië zal leiden Vijf Ogen discussies te ‘dwarsbomen’ terroristische codering: BrandisBrandis regels uit het bewaren van gegevens in de burgerlijke litigationBrandis biezen release telco metadata voor de burgerlijke proceedingsBrandis introduceert telco wetgeving inzake de nationale veiligheid in ParliamentBrandis re-identificatie wetsvoorstel slammedBrandis zwaait met zijn gouden hamer, mist markBrandis tot het strafbaar maken van re-identificeren van anonieme gegevens in het kader van Privacy ActPrivacy Stichting: het Vertrouwen van de overheid met open data een ‘recept voor pijn’Turnbull onthult nieuwe tech-ministers in het Kabinet herschikken

Verwante Onderwerpen:

De regering – AU

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

0