Huawei: de Nationale veiligheid betreft niet een blanco cheque voor de openbare orde besluiten

0
73

Nul

Terwijl de nationale veiligheid betreft zijn belangrijk voor overheden wereldwijd, Huawei heeft gesteld dat zij niet gebruikt kunnen worden als “talismanic” uitzonderingen voor alle openbare beleid.

Spreken de Gezamenlijke Permanent Comité voor de Handel en Investeringen, Groei op vrijdag middag, Huawei Technologies, VP Global Government Affairs Simon Lacey zei dat overheden zich meer en meer bewust van de voordelen en risico ‘ s van een verbonden wereld.

“De nationale veiligheid is belangrijk, maar kan niet worden gebruikt om te rechtvaardigen dat elke beleidsmaatregel — dus moeten we waakzaam blijven, maar aan de andere kant leven wij niet in een staat van constante angst kijkt over onze schouders op,” Lacey vertelde het onderzoek naar de handel en de digitale economie.

“Wanneer een optreden ter bescherming van de nationale veiligheid, moeten we ervoor zorgen dat deze wordt niet gebruikt als een blanco cheque te rechtvaardigen of te verhullen protectionisme.”

Volgens Lacey, Huawei ‘ s inzending voor het onderzoek is de recente whitepaper, Regels voor de Handel en de Digitale Economie.

“Overheden zijn wettig begonnen met het nemen van een bredere en diepere weergave van wat de kritieke nationale infrastructuur en zijn steeds op hun hoede zijn voor mogelijke cybersecurity bedreigingen,” de krant zegt.

“Dit is een zeer gevoelig onderwerp, en we erkennen ook dat het moet als zodanig worden behandeld. Ook moet het onderworpen worden aan leerlingen die zijn overeengekomen en reviewable.”

Dergelijke uitzonderingen moeten worden geregeld via de Wereld Handels Organisatie (WTO) in plaats van onder de vrijhandelsakkoorden, Lacey betoogd.

“Als regeringen zich beroepen openbare orde uitzonderingen te rechtvaardigen verkapte beperkingen in het internationale handelsverkeer, het is in de context van [WTO] geschillenbeslechting dat we in staat geweest om te stoppen met de openbare orde uitzonderingen worden misbruikt,” legde hij uit.

“Natuurlijk communicatie-infrastructuur behoort tot de kritieke infrastructuur, maar er zijn gevallen bekend van misbruik van de nationale veiligheid, de uitzondering in de internationale handel, waarvan sommige zijn eigenlijk heel lachwekkend.”

Dergelijke “lachwekkend” voorbeelden van wanneer de nationale veiligheid uitzondering ingeroepen werd opgenomen President van de VS Donald Trump is een Moslim-meerderheid in het land reizen verbod vorig jaar, volgens Lacey.

Huawei ook ingegaan op de veronderstellingen die werden gemaakt op haar producten, zeggende dat terwijl het een Chinese onderneming, haar producten daadwerkelijk worden geproduceerd gelijkmatig over Azië, Europa en Amerika.

“We zijn een Chinees bedrijf in oorsprong, maar onze apparatuur is gemaakt van de hele wereld; het kan worden gemonteerd in Cambodja, het kan worden gemonteerd in Vietnam, met delen van Europa, delen van Japan, en dat is hetzelfde voor alle concurrenten,” Huawei vertelde het comité.

“We leven nu in een wereldwijde supply chain.”

Een gelekte papieren naar verluidt van een senior national security officieel voor Trump vorige maand had de bezorgdheid geuit dat Huawei is uitgegroeid tot een leider in 5G netwerk technologieën door de steun van de Chinese overheid, met Huawei hebben verbannen uit Australië National Broadband Network (NBN) als gevolg van een dergelijke vermeende banden.

Huawei is een onderdeel van de Australische regering 5G werkgroep, echter.

Het netwerk reus het ook gebruikt zijn tijd in de voorkant van het comité om de vrije stroom van gegevens, met Lacey zeggen dat hij hoopt dat het zal worden gedekt door de Uitgebreide Regionale Economische Samenwerking (RCEP) deal waarover momenteel wordt onderhandeld tussen China, Australië, India, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Singapore, Maleisië, Vietnam, Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Myanmar, de Filippijnen en Thailand.

“In de digitale economie van gegevens vormt de levensader van het hele systeem, en dus moet er geschikt wet-en regelgevende kaders in plaats dat de ondersteuning voor de grensoverschrijdende stromen van persoonsgegevens, en” de whitepaper zegt.

“Lid zijn van de OESO, erkennen de waarde van een open en mondiale internet en hebben zich verbonden aan nationale en internationale multi-stakeholder governance raamwerken die streven naar het handhaven van het open en internationale karakter van het internet in de toekomst.”

Huawei toegevoegd dat de in het slop geraakte Trans-Pacific Partnership (TPP) en de Handel in Diensten-Overeenkomst (TiSA) kan een kans om een dergelijke voorschriften.

“Het is alleen al in de laatste zes jaar of zo dat regulerend op door de beleidsmakers buiten de Verenigde Staten hebben gezien internet bedrijven te mobiliseren in een poging om direct een set van gerichte onderhandeld resultaten over onderwerpen als de vrije stroom van informatie, gegevens coördinaten, en de verplichte openbaarmaking van de broncode,” Huawei is de belangrijke punten op papier toegevoegd.

“Deze inspanningen, hoewel vastgelopen in … het TPP en TiSA, zijn waarschijnlijk toch tot wasdom komen op enig moment in de komende jaren, misschien wel bij de WTO, of in RCEP, of in het kader van de toekomstige bilaterale overeenkomsten.

“De consensus over waar de balans ligt tussen de vrijheid van het internet en regelgevende autonomie lijkt nu voor het grijpen.”

TPP 11 is inmiddels voorbij, maar de inhoud — met inbegrip van wat is opgenomen in de e-commerce hoofdstuk — moet nog worden onthuld.

Huawei ten slotte ingegaan op de versnippering van informatie op digitale economie, veiligheid, over departementen van de Australische regering, met Huawei Australië directeur van Corporate en Public Affairs Jeremy Mitchell te zeggen dat er is “veel betere coördinatie” in de laatste drie tot vier jaar voor de gehele overheid.

Verwante Dekking

DTA gezien de internationale ‘brokerage’ van digitale identiteiten

Een punt bereiken waar Australië kan ‘makelaar’ van de overeengekomen digitale identiteit van een burger met een ander land is in de bezienswaardigheden van de Digital Transformation Agency.

Australië intensivering van buitenlandse samenwerking op het niveau van de staat cyber afschrikking

De aanpak van een onderzoek naar Australië trade systeem en de digitale economie, Ambassadeur van Cybercrime Tobias Feakin zei de natie en haar buren denken ‘heel actief’, over hoe de krachten te bundelen op cyber afschrikking.

Huawei Australië kondigt nieuwe CEO

De nieuwe CEO van Huawei Australië is belast met het besturen van globale en lokale 5G en IoT leiderschap.

Going rogue op de CES in 2018: Huawei Is een van de 21ste eeuw Dell?

Heeft de Chinese smartphone-gigant echt nodig vervoerder participatie succesvol te worden in Noord-Amerika?

Huawei tekenen AI mobiele overeenkomst met Baidu

Huawei en Baidu werkt samen aan de ontwikkeling en bouw van een open AI mobiele ecosysteem, inclusief hardware, technologie, internet diensten en content.

CES 2017: Hoe Huawei ‘ s ‘Magic’ AI bevordert de veiligheid en het gemak-of-gebruik (TechRepublic)

Op de CES in 2017, Huawei bleek uit haar strategie om het insluiten van kunstmatige intelligentie in de smartphone. TechRepublic kreeg een demo van een van de ‘Eer Magic’.

Huawei CloudApp Platform biedt kant-en-klare infrastructuur voor enterprise apps (TechRepublic)

Op de 2017 Huawei Global Analyst Summit, Huawei lanceert een nieuwe applicatie container voor mobiele apparaten, om het makkelijker te maken voor de partnerbedrijven om het implementeren van apps.

Verwante Onderwerpen:

De regering – AU

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0