FOSSA: Open-sourcing open-source licentie management

0
48

Nul

Dus, in plaats van te proberen te raden op uw systeem gedrag, FOSSA wordt lokaal uitgevoerd met behulp van uw build tools voor het bepalen van een lijst van exacte afhankelijkheden gebruikt door uw binaire.

Er is een reële behoefte aan heeft. Ondanks de commerciële instrumenten die al beschikbaar zijn, Wang zei, de meeste mensen gebruiken nog steeds een spreadsheet bijhouden licentie-eisen handmatig.

Dus, waarom open source FOSSA ‘ s aanpak? Wang legde uit, “Op het einde van de dag iedereen maakt gebruik van open source anders. Hoewel in veel talen is er een aantal conventies en structuur in de richting van afhankelijkheden, zal je altijd hebben genoeg van de rand van de gevallen te wijten aan de breedte van de manieren waarop mensen delen code. Daarom is het belangrijk dat deze een open en collaboratieve project.”

FOSSA zelf is gelicenseerd onder Mozilla Public License 2.0. Om geld te verdienen vanuit dit plan, Wang legde uit dat de command-line interface (CLI) versie is gratis en open source, web-based dashboard en ondersteuning van de inkomsten dat nodig is om FOSSA ‘ s met de deuren open.

Ik denk dat Wang ‘ s op om hier iets. Het beheren van open-source licenties is een noodzakelijk kwaad, en FOSSA het aanpakken van het hoofd op met een open-source benadering kan worden net wat nodig is om het te brengen op de hiel.

Verwante Artikelen:

GitHub maakt van open-source project licenties makkelijker om met een open-source programLinux beats juridische dreiging van een van zijn eigen developersMicrosoft joins groep te ‘genezen’ open-source-licenties issuesOpen Bron 20

Verwante Onderwerpen:

Juridisch

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

Tech en Werk

Samenwerking

0