Här är varför OnePlus är att bli av med hörlursuttaget på OnePlus 6T

0
55

OnePlus 6 OnePlus 6

OnePlus meddelade en USB-C variant av den populära Kulor V2 igår, och strax därefter, företaget har bekräftat att det var att bli av med hörlursuttaget på sin kommande telefon, OnePlus 6T.

Det är en särskilt förbryllande beslut för bara fyra månader sedan — under OnePlus 6 avslöja — OnePlus tog flera stötar på Google och Apple för att bli av med hörlursuttaget på sin mobil. I en intervju med TechRadar bekräftar flytta, OnePlus grundare Carl Pei sade att det var “rätt tid” att göra så:

Vi fann att 59 procent av vår gemenskap som redan ägs trådlösa hörlurar tidigare i år – och det var innan vi lanserade våra Kulor Trådlösa hörlurar.

Vi ska inte göra det för den skull göra det och eftersom alla andra är. Vi anser att det nu är rätt tid, eftersom det kommer att gynna de flesta av våra användare samtidigt som nedsidan låg.

Denna logik sig är bristfällig eftersom även om en användare har investerat i ett par trådlösa hörlurar, det betyder inte att de har slutfört bytte bort från fast ljud. Dessutom, om svaren till Pei ‘ s Twitter-poll är någon indikation, en hel del OnePlus kunder bryr sig om hörlursuttaget.

Medan flytta gör inte mycket mening med tanke på OnePlus’ “Never Settle” motto och sin hållning i hörlursuttaget ända till fyra månader sedan, tillverkning faktorer utanför bolagets kontroll kan ha haft en stor roll i beslutet.

OnePlus inte har någonstans nästan samma mängd resurser som Samsung, LG, eller ens Xiaomi, och det visar att OPPO för tillverkning och distribution av sina telefoner. Bolagets viktigaste bandet i Dongguan, Kina är en del av en större OPPO anläggning som tillverkar R15 och F9.

OnePlus källor komponenter från OPPO, och R17 Pro inte har en 3,5 mm jack.

OnePlus källor interna komponenter — inklusive de för display-och moduler kamera — från OPPO, och även om den OnePlus 6 s yttre designen är annorlunda än R15 Pro, den inre utformning är nästan identisk. Med OPPO R17 Pro undviker 3,5 mm jack, är det möjligt OnePlus tvungen att ta en liknande hållning.

Som vi har sett från Nextbit, det är otroligt svårt för ett nytt varumärke för att göra sitt intåg i smartphone-segmentet och skapa en hållbar verksamhet. OnePlus helt enkelt inte skulle finnas idag om inte för OPPO distributionskedjan, men nackdelen är att det inte är helt i kontroll av produkt-relaterade beslut som förlitar sig på MOTSATT för de komponenter.

Och medan Pei citerade batteritid överväganden, avlägsnande av 3,5 mm jack är inte tillräckligt för att frigöra utrymme för en betydligt större batteri. Den OnePlus 6T är sannolikt att behålla en liknande design som OnePlus 6, och den böjda ryggen tillåter inte för ett större batteri, såvida inte OnePlus ökar den totala tjockleken av enhet — vilket det inte kommer göra. OnePlus är allt mer ute efter att differentiera sina telefoner på design fronten, och släppa en tyngre enhet med en tjockare chassi är inte i den bästa av varumärket.

Inte hålla för en 4000mAh-batteri i OnePlus 6T.

Som sådan, vi kommer inte att se ett 4000mAh-batteri som en på POCO F1, och det enda konkreta vinna på att bli av med hörlursuttaget skulle sannolikt vara en större haptiska motor. Det är möjligt OnePlus 6T kommer att erbjuda en marginellt större batteri, men de flesta av de förbättringar runt batteritid kommer härrör från programvaran. Den 6T kommer med Android 9.0 Paj ur lådan, och det Adaptiva Batteriet läge bör gå en viss väg för att öka batteriets effektivitet.

Penningpolitiska överväganden kan också ha varit en bidragande faktor i beslutet att bli av med 3,5 mm jack. OnePlus byggt sin gemenskap kring entusiasten användare, men som helt ladorna mer mainstream uppmärksamhet, det är allt som letar efter sätt att maximera vinsterna. Ett sätt att göra det är med tillbehör, och med lanseringen av OnePlus Kulor Wireless och USB-C Kulor v2, det är klart att varumärket är att vända sig till tillbehör för att öka tillväxten.

Det är osannolikt avlägsnande av 3,5 mm jack kommer att påverka försäljningen av OnePlus 6T.

Medan OnePlus är fortfarande en nisch tillverkaren i USA — där den olåst marknaden i sig är mycket små — företag har gjort betydande inbrytningar i Indien och på olika marknader i Europa under de senaste åren.

OnePlus har en aggressiv marknadsföringskampanj i Indien och expanderar sin detaljhandeln närvaro, som båda i slutändan lägg till dess omkostnader vid försäljning av telefoner i landet. Och medan en högljudd minoritet av användarna kommer utan tvekan att ventilera på varumärket för att bli av med 3,5 mm jack, beslutet är osannolikt att skada försäljningen av OnePlus 6T. Efter alla, införandet av ett hack var förlöjligade fyra månader sedan, och OnePlus plågats upp över en miljon försäljningar på bara en månad av enhetens debut.

Även om OnePlus ” telefoner är inte lika prisvärda som de brukade vara, är de fortfarande representerar bra värde. Till exempel, OnePlus 6 s pris av $529 är nästan hälften av vad Galaxy Note 9 säljs i USA, och OnePlus 6T har betydande uppdateringar på flera områden.

Den 6T kommer att erbjuda en in-display-fingerprint-sensor, och det är troligt att vi kan se tre bakre kameror, ungefär som R17 Pro. Vi kunde också se nya färgalternativ och en mindre waterdrop notch som inte tar upp så mycket utrymme i toppen av displayen. OnePlus kommer att hoppas att förbättringar kommer att vara mer än tillräckligt för att dämpa potentiella köpare som letar att plocka upp OnePlus 6T, men med helt locka till sig mer och mer mainstream köpare, så det borde inte vara ett problem.

För resten av oss, det är alltid POCO.