Boston Dynamics zal zeker winnen de eerste Robot Ninja Warrior

0
20

Ieders favoriete toekomst robot-overheersers zijn terug met een nieuwe truc: parkour. SoftBank-eigendom van Boston Dynamics bracht een korte video van vandaag dat toont de tweevoetige humanoïde Atlas robot breezing over een logboek voor het tonen van een aantal ernstige ups als het hop naar de top van een set van gespreide dozen.

Het is een andere veer in de hoed van de kleine Massachusetts outfit, die regelmatig geplaagd nieuwe robots met nieuwe mogelijkheden voor het jaar nu, ondanks dat in de steek gelaten door Google. Het is nog niet helemaal duidelijk of Boston Dynamics vinden betalende klanten voor deze robots, kijk maar naar de lijst van Dingen die Boston Dynamics’ Robots Kunnen Doen:

  • Backflips
  • Open (en houdt) deuren
  • Afwassen
  • Go trail running
  • Lift dozen

Nu dat parkour is toegevoegd aan deze lijst, die ik hierbij stellen een gratis idee dat ik hoop dat sommige media conglomeraat flarden: Robot Ninja Strijder te worden. Denk aan het als een reboot van de DARPA robotica uitdaging, maar met tribunes vol hard fans, heel veel knipperende lampjes en luide muziek, en veel #robotfails. Of misschien nog een reboot van American Gladiators. We hebben ons best, onze sterkste en de snelste vierkant uit tegen de robots als Atlas. De verliezer krijgt klopte op een gigantische, luxe fitnessruimte mat. De winnaar krijgt om de wereld te regeren.