Wicked Audio Arq hands-on: Fullt trådlösa hörlurar för halva kostnaden av Apple AirPods

0
15

Noll

Det finns ingen vattentät betyg på hörlurar, men Wicked Audio anges den yttre är resistent mot svett och konstruerad för att tåla en aktiv livsstil. Jag gick kör med dem en gång och bar dem i lätt regn och de fungerar fortfarande lika bra så dessa villkor kan vara acceptabelt för deras användning. Jag har inte testat dem i ett skyfall och att de inte har en officiell vattenresistent betyg så håll detta i åtanke.

Hörlurar är mycket lätt och jag har kunnat bära dem i timmar utan obehag alls. Arq hörlurar är klassade för tre timmars uppspelning av musik och själv såg jag bara lite längre än den som under de senaste två veckorna.

Hörlurar är ganska generisk ser med en svart finish, en enda knapp på var och en, och en liten röd/blå LED-ljus. Den stam som passar in i ditt öra är vinklade så att de passar mitt öra väl och bodde i under min körning. Det finns små, medelstora och stora tips silikon ingår med mediet och kära montering mig väl. Samtidigt som de passar ihop kan det inte vara så säker som vissa andra hörlurar, det lätta hjälper dem att stanna på plats också.

Den enda knapp är en av de kompromisser som sedan knappen stöder bara att slå på/stänga, spela/pausa musik, och svara/lägga på samtal. Det finns ingen volymkontroll, mute-alternativet, eller ens en digital assistant-funktionen med dessa enda knapp på varje hörsnäckorna.

En ganska intressant aspekt av dessa hörlurar är att var och en fungerar som en “master” som kan stå ensam utan de andra öronsnäckor som är anslutna. Alltså, knapparna utför samma funktion och du kan bara använda en åt gången om du vill ha en annan öra öppet för omgivande buller.

Ett annat område som kan kompromissa i fråga om användbarhet. När du tar bort Arq hörlurar från fall inte slås på automatiskt och inte heller att stänga av när du sätter i dem. De tar också ut automatiskt och kräver att du aktiverar laddningen fall, med hjälp av knappen i mitten mellan två öronsnäckor öppningar i laddning fallet, för att starta laddningen. Fallet kommer att stänga av och sluta ladda hörlurar när de är fulladdade om.

Den inledande installationen är också lite intressant med tanke på “master” – design. Du måste först synkronisera hörlurar till varandra och sedan para ihop dem med din smartphone eller smartwatch. Efter den första installationen om, för senare användning kommer att ha hörlurar ihopkopplade med varandra automatiskt och det finns inga speciella åtgärder för att använda dem tillsammans.

När du använder både hörlurar, vänster öronsnäckor fungerar som kommunikatör och kommer sannolikt att tömma batteriet lite snabbare än rätt hörsnäckorna. När de paras ihop trycka på knappen i mitten för att stänga av strömmen kommer att resultera i både hörlurar stänger av.

Ljudkvaliteten var mycket bättre än jag förväntade mig, och eftersom jag har en tendens att lyssna på klassisk rock mer än någon annan genre, jag gillar min musik lite bas tung. Ofta ser jag svag bas i trådlösa hörlurar, men detta är inte fallet med Arq. Nu, de är inte så tydliga och skarpa på high end så generellt ljudet är bra, men inte utmärkt.

Volymen är bra och på min Not 9 jag faktiskt inte hålla på och Spotify på högsta volym eller mina öron få blåses ut. Volymen gör en lite annorlunda på varje specifik enhet.

Telefonsamtal var högt och tydligt med mina försökspersoner om att jag lät bra på slutet. Med både hörlurar i mina öron, samtalet lät i vänster hörsnäckorna. För att få samtalet att låta i rätt öronsnäckor bara, måste du ställa in en Arq för användning som en enda öronsnäckor och koppla ihop det på det sättet med din telefon.

När det gäller anslutningsmöjligheter, jag bara upplevt musik skära ut när man lägger ner min telefon i min främre byxfickan med min kropp blockerar en direkt signal till hörlurarna. Min Garmin Fenix 5 Plus, Not 9, Sony Xperia XZ3, och Apple iPhone XS Max gått bra med Arq hörlurar.

Avgifter fallet är intressant eftersom det är ca 5,5 cm lång. Arq lagringsutrymme tar upp drygt en tredjedel av ena änden med en knapp för att släppa in hörsnäckorna lagring locket. Fyra guld stift i varje fack anslut till hörlurar för att ladda dem. Resten av det långa fallet är en 2,600 mAh batteri som erbjuder en rapporterade 60 timmars batteritid för hörlurar. Fallet laddas via microUSB.

En USB-port finns även på slutet av fallet eftersom det kan användas för att ladda upp dina enheter i en nypa. Medan denna designen inte låter dig enkelt transportera dina Arq hörlurar i din byxficka det inte passar in i en jacka och med några extra batteri finns för din smartphone kan vara ett försäljningsargument för vissa människor.

Generellt, jag var ganska imponerad av Wicked Audio Arq sant trådlösa hörlurar. Ljud och volym var mycket bättre än jag förväntat och för att vara ärlig tror jag inte att använda knapparna på min andra trådlösa headset för mer än det nödvändigaste som Arq erbjuder. För halva priset av AirPods och andra trådlösa headset, det är definitivt en produkt att tänka på när vi flyttar till Bluetooth-headset.

Relaterade Ämnen:

Recensioner

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

0