Dommer blokke Keystone XL-rørledning, siger regering ikke kan ignorere ‘besværligt’ fakta

0
68

En føderal dommer i Montana har blokeret konstruktion af den kontroversielle Keystone XL-olierørledning. US District Dommer Brian Morris sagde, at Trump administration 2017 beslutning om at gå videre med projektet bort fra “ubekvemme faktuelle bestemmelser” om 1,184-mile-lange pipeline ‘ s indvirkning på klima, der er gjort under Obama. Opførelsen af $8 milliarder projekt, som var planlagt til at begynde så tidligt som næste år, er nu standset, indtil State Department, der fuldfører en supplerende miljøundersøgelser.

I slutningen af 2015, Præsident Barack Obama afviste pipeline, siger, at det ville undergrave Usa ‘ s lederskab i kampen mod klimaforandringerne. Men Præsident Trump omstødte afgørelsen, kort tid efter at være blevet taget i ed. Under Trump, udenrigsministeriet argumenterede for, at klimaforandringerne skulle nu være mindre bekymring i betragtning af de “talrige udvikling”, der har fundet sted siden 2015. Morris sagde, at en sådan analyse manglede tilstrækkelig detaljeret, og “falder kort af en faktuelt baseret bestemmelse, endsige en begrundet forklaring, for naturligvis vending.”

Ses bort fra “ubekvemme faktuelle konstateringer”

“Et agentur kan ikke bare se bort fra modsatte eller besværligt faktiske bestemmelser, som det gjorde i fortiden, noget mere, end det kan ignorere ubekvemme fakta, når den skriver på en blank tavle,” Morris skrev.

Den afgørelse er en sjælden sejr for de miljøorganisationer, der har set deres sag, hele tiden modarbejdes af Trump administration. Samt at skære midler til miljøstyrelsen, administration også installeret en leder, der en gang spørgsmålstegn ved, om den globale opvarmning var en dårlig ting, i første omgang. Administrationen har også rullet tilbage meget af Obama ‘ s miljø-beskyttelse omkring emissioner og ren energi, og har trukket sig tilbage fra Paris klima-aftale.