Vad som finns inuti Apples nya MacBook Air?

0
62

Noll

En iFixit nedkoppling av den nya MacBook Air ger oss en titt på den teknik som går in i Apples nya mobil. Så, vad är nytt på insidan? Jo, en hel del.

Först ut, medan Luften är inte på något sätt kan uppgraderas (processor, RAM-minne, och förvaring är alla trängs på ett moderkort, tillsammans med de flesta andra kisel), Apple satt en bit till reparation.

Också: Nya MacBook Air Retina batteri är lättare att byta ut, Men det är fortfarande hemskt att reparera

En bit.

Till exempel, externa portar finns på två separata logik styrelser, vilket innebär att om du orsakar skada genom att vara slarvig, reparation bör vara mycket billigare än det skulle vara om du måste byta ut moderkortet. Detta är alltid en fin touch, särskilt som nu MacBook Air drar ström från en USB-port C, och inte breakaway MagSafe-kontakt.

The MacBook Air's ports are on separate boards, so replacement won't mean having to throw away the expensive mainboard​

MacBook Air: s hamnar på separata styrelser, så att ersättning kommer inte att behöva kasta bort dyrt moderkort

iFixit

Den nya MacBook Air har även en fläkt. Medan Apple har flyttats till en fläktlös design för sin andra lätta bärbara datorer, nya Intel Core i5-processor måste produktionen mer värme än en fläktlös kylsystem kan klara av, och som sådan kräver en del luftflöde för att få ut det i fallet och i atmosfären.

En annan vink till reparation är stretch-release självhäftande remsor som används för att hålla ner batteriet, som gör att man tar bort batteriet lättare, och en hel del säkrare eftersom du inte behöver gå nyfikna på det och risken att spricka enheten.

​Stretch-release adhesive securing the battery in place

Stretch-release självhäftande säkra batteriet på plats

iFixit

Men det finns några reparation huvudvärk också. Reparation av en skadad styrplatta kommer att innebära att ta bort moderkortet, medan skada tangentbordet kommer att resultera i en nedkoppling eftersom den är integrerad i den övre fallet.

​Removing the MacBook Air's mainboard

Ta bort MacBook Air ‘ s moderkort

iFixit

Även byta ut batteriet kommer att innebära att gräva ut moderkortet och högtalare.

Summan av kardemumman är att den nya MacBook Air är lite mer att reparera än vissa Mac-datorer, men som egentligen inte betyder så mycket. Samtidigt som det är en fin touch att de hamnar som är modulära, uppgradering och reparation är helt klart inte en hög prioritet för Apple.

Se också:

Apple vet de dagar spela in iPhone försäljningen är över, och vill att du ska sluta besatt över hur många det nu säljer Apple var rätt, människor älskar dyra iphone Den nya iPad Pro har en överraskning ny funktion Dina gamla $99 Apple Penna är nu skräp En kort historia av Apple iPad modeller 2010-2018 (Galleri) iOS-12 säger du (nästan) allt du behöver veta om ditt iPhone batteri Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR: Funktioner och specifikationer jämfört Möta Apples iPhone XS, iPhone XS Max, och iPhone XR: Priser och specifikationer Apple försöker torka av Flygstridskrafter från historieböckerna

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

iPhone

Rörlighet

Smartphones

Tabletter

iOS

0