Windows 10 gebruikers zien hun verkeerde product-activatie problemen opgelost

0
64

Nul

win10activationissueresolved.jpg
Credit: ZDNet

Een schijnbare probleem met Microsoft ‘ s Windows servers activering van vandaag zorgde voor een aantal Windows-10 gebruikers valse berichten waarin ze werden uitgevoerd in niet-geactiveerde software. Aan het einde van de dag (us Eastern time) op 8 November, sommige gebruikers waren het melden van deze problemen werden opgelost.

CNET: Beste Black Friday deals 2018 | Beste Vakantie geschenken 2018 | Beste-Tv ‘ s te geven voor de feestdagen

Op 8 November een aantal gebruikers die had geactiveerd en gelicentieerde exemplaren van Windows-10 Pro begon te ontvangen van berichten die zeggen dat ze nodig om Windows te installeren 10 Home of terug te gaan en de aankoop van een “echte” versie van Windows. Dit omvatte zowel Windows Insider testers en die bouwt uitgebracht voor reguliere gebruikers (waaronder sommige gebruikers met de Windows-10 oktober 2018 update/1809).

Sommige gebruikers zeiden dat ze contact had opgenomen met de ondersteuning van Microsoft en werd verteld verkeerd ze nodig om tot inkoop van licenties of andere manier aan het verkrijgen van nieuwe product-toetsen. (En sommige mensen zeiden dat ze dit deed.) Sommige gebruikers ook zei ze volgden de instructies die ze ontvangen in de foute berichten en rolde terug naar Windows 10 Thuis.

Ondertussen Microsoft ambtenaren gezegd heel weinig officieel over wat er gebeurde. In de middag (ET), van 8 November, na het stellen van Microsoft voor een update over de situatie, ik kreeg het volgende bericht van een woordvoerder:

“We werken aan het herstellen van het product activeringen voor het beperkte aantal van de getroffen Windows-10 Pro-klanten.” (toe te rekenen aan Jeff Jones, Senior Director, Microsoft)

Ik vroeg om commentaar te geven op wat veroorzaakt de activering van problemen; wanneer en hoe Microsoft verwacht worden verholpen; en of gebruikers zou hebben om enige stappen te ondernemen om het probleem te verhelpen en kreeg te horen dat het bedrijf had niets meer te delen op dat moment.

Ik had ook gehoord van een gebruiker die zei dat hij ontvangen foutieve activering berichten over zijn Windows Server 2016 licenties, alsmede van gebruikers die zeiden dat ze niet in staat waren om te kopen van een upgrade van Windows-10 Home naar Windows 10 Pro vandaag.

Rond 5 uur ET, ben ik begonnen met het horen van meldingen van gebruikers op Twitter dat hun activatie problemen leken opgelost te worden. Gebruikers werden verteld om te proberen te gaan naar Instellingen > Update En Beveiliging > Activeren en selecteer vervolgens Oplossen voor het uitvoeren van de Activering Probleemoplosser probeert te herstellen van een juiste Activering status.(Met dank aan Neowin voor het publiceren van de stappen en Microsoft Senior Program Manager Brandon Leblanc om te tweeten.)

Er zijn 31 pagina ‘ s van commentaar (en tellen) op het Microsoft Answers forum over het probleem. Hopelijk zal er een soort van verklaring afkomstig van Microsoft ambtenaren over wat er gebeurd is en wat degenen die onjuiste maatregelen om te proberen dit probleem op te lossen moeten kunnen doen om het ongedaan maken van schade (financieel of anderszins) dat is gedaan.

TechRepublic: Een gids voor de technische en niet-technische vakantie geschenken te kopen online | Foto ‘s: Coole cadeaus voor bazen te kopen voor werknemers | De do’ s en don ‘ts van het geven van giften van de vakantie voor uw collega’ s

Update (8 November 9 pm ET): EEN woordvoerder van Microsoft een bijgewerkte officiële verklaring, weer toegeschreven aan Jeff Jones:

“Een beperkt aantal klanten ervaren een activatie probleem dat onze ingenieurs hebben nu aangepakt. De getroffen klanten zal zien resolutie voor de komende 24 uur als de oplossing wordt automatisch toegepast. In de tussentijd kunnen ze doorgaan met het gebruik van Windows-10 Pro zoals gebruikelijk.”

Het watermerk identificeren van een systeem als niet-conform zal verdwijnen zodra de correctie is toegepast.

Black Friday 2018 aanbiedingen:

Black Friday 2018 en Cyber maandag 2018: Wanneer en waar u de beste dealsWalmart Black Friday advertentie $99 Chromebook, $89 Windows 2-in-1 laptopBJs Groothandel Black Friday advertentie lekken met een laptop, desktop, tablet dealsTarget Black Friday advertentie bevat $250 iPad mini 4, $120 Chromebook dealsCostco kicks off Black Friday advertentie lekken seizoen met $250 iPad, een paar van $200 laptopsAmazon Black Friday 2018: Zie begin van de aanbiedingen op de Echo, Fire HD, en moreDell Black Friday advertentie $120 Inspiron-laptop, $500 gaming desktop

Verwante Onderwerpen:

HET Prioriteiten

Microsoft

Enterprise Software

Windows

Pc ‘ s

Beoordelingen

0