Pillowfort vill vara Tumblr alternativ, men den är inte klar ännu

0
68

Tumblr-användare är på randen av en utflyttning. I sökandet efter ett nytt hem, många pekar mot en relativt ny och okänd-webbplats för att huset med dess faderlösa: Pillowfort.

Pillowfort är en ung, blogg-centrerad social plattform inspirerad av tidig LiveJournal samhällen och Tumblr fans. Folk kan skicka in sina bilder, text, illustrationer, och Gif-filer och att dela dessa skapelser med andra. Det finns alternativ för både offentliga och privata sammanhang, men platsen är utformade för att tillåta folk att sprida sitt arbete, få kontakt med likasinnade individer, och skapa samhällen — inklusive de som uppskattar sexuellt skrift-och bildspråk.

Nu är det som stack ut i rampljuset framför Tumblr ‘ s beslut att ta bort “vuxet innehåll”, en kontroversiell förändring möttes med förakt från sitt passionerade gemenskapen. Men Pillowfort är fortfarande ett pågående arbete. Sedan lanseringen på Kickstarter och Indiegogo tidigare i år, Pillowfort har endast rullas ut för beta inbjuder till en liten grupp av människor för att testa. Och även om det är aktivt, platsen är ofta knappt funktionella, enligt människor som har använt tjänsten under ett par månader.

Som människor söker en ny webbplats för att vara värd sitt skrivande och foton, Pillowfort är namnet på allas tungor. Tusentals ansökningar har översvämmat team inbox eftersom Tumblr gjorde sitt uttalande på måndagen, områdets ledare säger. Det är dock oklart om en plats utan ett dedikerat team som fortfarande var i sina tidiga planeringsstadiet och är oförberedda för en tillströmning av användare kan fungera som en lämplig ersättare för Tumblr livliga samhällen och miljontals användare.

Pillowfort

Pillowfort design.

Bild: Pillowfort

Den är inte klar ännu

Julia Baritz lanserade Pillowfort i februari 2017, men hon erkänner att ingen var riktigt uppmärksam på vad hennes team att göra. Endast 700 personer anmält sig till sajt mindre än två år sedan, och det var en tillräckligt liten grupp för hennes team — själv och två andra full-time-utvecklare — för att fokusera på utan större oro.

Som förändrats efter Tumblr tillkännagivande. Baritz berättar Väg som plötsligt bolagets inkorg var fylld med förfrågningar från människor som vill ställa upp läger på en ny plattform. Det hände vid de mest olämpliga tiden; Baritz hade att ta plats nere för underhåll över helgen för att fixa en säkerhetsbrist pekade ut av personer som använder Pillowfort, och den plötsliga tillströmningen i människor som försöker att få åtkomst till webbplatsen görs varje fråga känner sig större.

Pillowfort inte är konstruerad för att vara Tumblr. Det var ett alternativ, baserade på år tillbringade i fandom samhällen på webbplatser som LiveJournal och Dreamwidth, en liknande journalföring och bloggverktyg. Nu, dock, Baritz inser att det finns ett extra ansvar som kommer med den explosion av uppmärksamhet Pillowfort är emot. Laget är att sätta ihop en plan för att försöka tillgodose nyanlända intresse i området, men de förstår att det kommer att ta lite balansering.

“Det kommer att ta ett tag för oss att vara redo.”

“Jag är definitivt glad över att så många människor är intresserade av platsen, men det är sant att vi inte förvänta sig så mycket uppmärksamhet på en gång,” Baritz säger. Webbplatsens infrastruktur var avsedd för den mindre publiken Pillowfort såg vid lanseringen, och Baritz säger att laget är bråttom att fånga upp Tumblr-användare strömma in. “Det kommer att ta ett tag för oss att vara redo och kunna rymma all denna uppmärksamhet.”

En del av denna balansakt har att hålla antalet personer som tillåts på webbplatsen till ett minimum. De som har fått beta bjuder i det förflutna, eller har fått sin registrering godkänts kommer att tillåtas att börja eller fortsätta att lägga, men det kommer att finnas en gräns för hur många nyanlända ges plats privilegier. Den nuvarande en gång $5 avgift kommer att finnas kvar, Baritz säger. Och även om det finns en möjlighet att det kommer att försvinna i framtiden, avgiften fungerar också som ett bra sätt att hålla människor i schack tills utveckling plockar upp och mer stöd att tillgå.

Funktionalitet är ett stort bekymmer just nu.

Päron Waldorf, en longtime Tumblr-användare, har varit med Pillowfort för ett par månader och säger att platsen är inte alls beredd nog för inflödet i-användare som leds sin väg. Waldorf var inbjudna att ansluta sig till tjänsten genom en andra våg beta-inbjudan och höra hoppfulla kommentarer från sina vänner, bestämde mig för att kolla eventuella Tumblr alternativ. De har inte någon avsikt att hoppa skepp, men de berättade Väg att följa bolaget tillkännagivande om 18+ innehåll, de har också börjat leta efter ett nytt hem.

“Platsen är knappt fungerande.”

Detta är inte ovanligt för Waldorf. De har varit i fandom community tillräckligt länge för att minnas hösten LiveJournal, den olyckliga skift för att Dreamwidth, och den slutliga övergången till Tumblr. Samhällen skift när de webbplatser som inte längre uppfyller behoven hos deras skapare, Waldorf säger, och Tumblr ges ett särskilt verktyg som varken LiveJournal eller Dreamwidth kunde: åtkomliga delar.

Tumblr var lätt att använda, men Waldorf berättar Väg att Pillowfort är inte nära. De säger att platsen är knappt fungerande.

“Det behövs mer pengar,” Waldorf säger. “Det behöver någon som faktiskt vet hur koden … området är knappt fungerande. Du har mycket, mycket grundläggande funktionalitet, men det är inte ett ställe som jag känner att jag skulle spendera en hel del tid på det sätt som det är nu.”

Baritz är medveten om att det finns aspekter av Pillowfort som måste bearbetas. Pillowfort inte var tänkt att denna populära detta snabbt. Det var inte meningen att huset alla Tumblr har förlorat anhängare letar du efter ett nytt ställe att bo på, och det var aldrig tänkt att vara en Tumblr dubbletter. Baritz vill att människor att njuta av Pillowfort, bygga varaktiga samhällen, och en blogg utan rädslan för återverkningar över innehåll som är inlagd. Pillowfort har förbundit sig till att låta vuxna innehållet på webbplatsen, så länge det inte bryter mot några lagar eller människors välbefinnande.

“Jag vill att våra användare ska kunna skapa vad de vill och inte oroa dig över att ha deras innehåll flyttas eller censurerade,” Baritz säger.

Baritz tydligt har stora planer för Pillowfort, men hon är också medveten om hur de nuvarande användarna känner, säger Väg det är något som teamet jobbar flitigt på. Hon har bara en begäran för människor att översvämma området och söker ett nytt hem: ha tålamod.

Pillowfort

Ett exempel på hur Pillowfort gemenskapen fungerar.

Bild: Pillowfort

Tålamod, tålamod, tålamod

Kari Lottle är en lång tid Tumblr-användare som registrerat sig för Pillowfort och har beviljats åtkomst dagen Tumblr är tillkännagivandet gjordes. Hon tillbringade sin tid med att spela runt med hemsidan, och även om det är uppenbart inte en Tumblr ersättare ännu, hon har hopp om att det kan bli precis vad samhället behöver. Just nu, när människor söker efter en ny digital utrymme för att ringa hem, det är mer än nog.

“Jag tror inte att det kommer att bli en ny Tumblr som helst snart, men jag tror att det kan, det skulle kunna komma i närheten, speciellt om fandom sida,” Lottle berättar Gränsen. “Pillowfort är det närmaste vi har. Det är fullt möjligt. Den stora saken som håller tillbaka det nu skulle vara $5 inträdesavgift.”

I slutet av intervjun, Baritz paus och frågade om hon kunde lägga en snabb anteckning. Som någon som har spenderat många år på olika webbplatser bygga samhällen, hon förstår att det är bråttom man har, men hon vill att folk ska komma ihåg att Pillowfort var inte byggd för att ersätta Tumblr. Hon vill att folk ska komma ihåg att webbplatser som tar tid att bygga och underhålla. Pillowfort är ett team av färre än fem personer. Rom byggdes inte på en dag, och Pillowfort kommer inte att vara heller.