Walmart lägger Art.com till sin lista över förvärv för att ta på Amazon

0
8

Igår, Walmart tillkännagav sina planer på att köpa Art.com en specialitet e-handlare av konst, affischer, och väggdekor. Art.com kommer att fortsätta att fungera som en fristående webbplats och dess produkter kommer att vara tillgängliga på andra nyligen förvärvade Walmart webbplatser som Jet.com och Hayneedle.com. Affären förväntas slutföras i början av nästa år.

Webbplatsen, som erbjuder prisvärda utskrifter och konstverk, och vänder sig till millennials och personer som vill dekorera sina första lägenheter. Det har funnits sedan 1998, och många människor har kommit över det på någon punkt och försöka dekorera sina college studentrummet. Det är lite mer vuxen nu, med heminredning erbjudanden och mer än 2 miljoner curerad bilder som tilltalar millennials med Crate & Barrel drömmar om en CB2 budget.

Bild: Art.com

Walmart är att försöka etablera sig som en “specialitet detaljhandel destination för hem,” och denna affär är ytterligare ett tillägg till bolagets växande lista av förvärv i sin strävan att ta på Amazon. Amazon erbjuder konst i tillägg till ursprungliga verk från konstnärer och återförsäljare. (Till exempel, kan du köpa ett signerat Banksy screenprint för $135,000 med $4.99 frakt.)

Vad Amazon inte har är redaktionella bilder eller data insikt från webbplatser som specialitet Art.com. Walmart säger bitar kunder väljer kommer att tillåta dem att göra personliga rekommendationer och ge dem en bättre förståelse av design, estetik, färg, kompletterande bitar — som mattor, möbler, etc. — och även inblick i storleken på utrymmet.” Företaget satsar på att förvärva unika, differentierade digitala varumärken, och det inte visas några tecken saktar ner.