Facebook verliest twee belangrijke leidinggevenden

0
23
chris-cox-mark-zuckerberg.png

Facebook Chief Product Officer Chris Cox, hier afgebeeld met CEO Mark Zuckerberg, verlaat het bedrijf na meer dan 13 jaar.

Facebook op donderdag kondigde het vertrek van twee belangrijke leidinggevenden, Chief Product Officer Chris Cox en WhatsApp VP Chris Daniels. De leiding shakeup samenvalt met Facebook is onlangs aangekondigde inspanningen om een meer privacy-gericht platform. Het komt ook als de social media-gigant staat voortdurend toezicht van overheidsinstanties in de VS en in het buitenland voor haar gegevens omgaan.

Cox, een oude medewerker die verantwoordelijk was voor het toezicht op de Facebook van de familie van apps, noteerde in zijn eigen Facebook post dat het bedrijf “het draaien van een nieuwe pagina” in het product richting, gericht op een versleutelde, interoperabele, messaging netwerk.

“Dit zal een groot project en we hebben leiders nodig die enthousiast zijn om de nieuwe richting door,” schreef hij.

Facebook CEO Mark Zuckerberg zei in een blog post die niet van plan meteen de benoeming van iemand te vervangen Cox. In plaats daarvan, de beheerders van de Facebook-apps, die het vlaggenschip van de Facebook-app, Instagram, Messenger en WhatsApp — zal rechtstreeks rapporteren aan Zuckerberg. Chief Marketing Officer Antonio Lucio zal rechtstreeks rapporteren aan de COO Sheryl Sandberg. Ondertussen, Javier Olivan leiden zal de inspanning om het beter integreren van de Facebook apps.

Met Daniels’ vertrek, WhatsApp zal worden geleid door Zal Cathcart, die het meest recent leidde de Facebook app.

“In zijn loopbaan heeft hier geholpen heeft lood onze teams gericht op de veiligheid en integriteit, en hij gelooft sterk in het leveren van end-to-end encryptie aan iedereen in de wereld over onze diensten,” Zuckerberg schreef in zijn opmerking.

De Facebook-app zal worden toegezien door Fidji Simo, die leiding gaf aan het team voor een groot deel van het afgelopen jaar, terwijl Cathcart was op vaderschapsverlof.

Een aantal andere high-profile leiders op Facebook hebben achtergelaten in de afgelopen jaren, als het bedrijf heeft moeite om te aanstampen controverse. Instagram co-oprichter Kevin Systrom en Mike Krieger ontslag in September, terwijl de oprichter van WhatsApp Jan Koum vertrok afgelopen April.

Verwante Onderwerpen:

Samenwerking

CXO

Tech Industrie

Digitale Transformatie

Smart Office