FEMA i “onödan” delade data 2,3 miljoner katastrofoffer med entreprenören

0
102
FEMA

×

fema.jpg

Den AMERIKANSKA centralbanken, Federal Emergency Management Agency har delat med sig av personliga och finansiella information om mer än 2,3 miljoner katastrofoffer med en av sina underleverantörer, en statlig rapport har avslöjat.

Orkanen Harvey, Irma, och Maria överlevande, tillsammans med California 2017 bränder offer hade sina uppgifter gemensamt felaktigt av FEMA tjänstemän, enligt en rapport som publicerades i veckan av Department of Homeland Security Office of Inspector General (OIG).

De uppgifter som hörde till katastrofoffren som registrerat sig med FEMA: s Övergångsbestämmelser Skyddande Bistånd (TSA) program för att få tillfälliga bostäder.

Den OIG rapporten konstateras att FEMA gemensamt för mycket information om katastrofoffren med en av sina underleverantörer.

Normalt, FEMA borde ha släppt 13 datapunkter om varje sökande att dess underleverantörer, men i det här fallet myndigheten ut en extra 20 områden som innehåller vad OIG beskrivs som “känslig personlig information” (sp ii), såsom den sökandes vägnamn, stad, POSTNUMMER och bank-och andra finansiella uppgifter.

Namnet på den entreprenör som fått denna data var omskrivna i OIG rapport. Det kunde inte säga när data överträdelsen inträffade, men det är som tros ha hänt någon gång mellan hösten 2017 och i mitten av 2018 när DHS OIG revision ägde rum.

I en burk uttalande skickas ut för att utreda tryck, FEMA sa att det rättade till misstaget.

“FEMA är inte längre dela onödiga data med entreprenören och har gjort en detaljerad genomgång av entreprenörens information system,” Lizzie Litzow, FEMA: s pressekreterare, berättade ZDNet syster sajten CNET.

Andra AMERIKANSKA myndigheter som rapporterade data till brott mot de senaste månaderna har NASA, DOD, och HealthCare.gov.

Mer dataintrång täckning:

Företag läcka känsliga filer via Rutan accountsNokia firmware blunder skickas vissa användardata till Kina’Yelp för konservativa’ MAGA-appen läcker användare dataDatabase läcker 250K juridiska dokument, en del som är markerad “inte är avsedd för publicering”
Kinesisk hacka grupp bakdörrar produkter från tre Asiatiska gaming companiesRound 4: Hacker returer och sätter 26Mil användaren poster för försäljning på den Mörka WebFacebook lösenord genom de hundratals miljoner lör utsatta i klartext CNET
Facebook data integritet skandal: En lathund TechRepublic

Relaterade Ämnen:

Regeringen – OSS

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter