Varför Shopify, Mailchimp integration slaget är bara ett tecken på vad som komma skall

0
109

Shopify har skurit av Mailchimp från sin app-butik i en strid om behandling av kundens data och de två sidorna är att skylla på varandra. Får användas till det som de facto är sannolikt att se fler strider över data och application programming interface.

Den moderna molnbaserad infrastruktur och tjänster ekosystemet hålls samman genom Api: er. Api: er är det som gör att tjänsteleverantörer kan passera genom kundens data. I Shopify-Mailchimp integration, de två parterna gått igenom data så köpmän kunde integreras med deras e-post marknadsföring verktyg.

Shopify sade:

Under de senaste 18 månaderna, Shopify har haft en växande oro Mailchimp s app på grund av den dåliga merchant erfarenhet och deras vägran att respektera vårt Partner Program Avtalet. Våra villkor kräva app-partners att dela med sig av alla viktiga data tillbaka till handlaren med Shopify s API för att hjälpa dem att driva sina företag.

Det är viktigt för våra annonsörer att ha korrekt, fullständig inblick i deras företag och kunder, och detta är inte möjligt när Mailchimp låser i sina uppgifter.

Mailchimp sade:

I månader har vi försökt att arbeta med Shopify på villkor som skulle vara rimlig och rättvis för båda våra företag. Under dessa förhandlingar har vi vägrat att gå med på villkor att äventyra våra användares integritet och kräver av oss att lämna över kunden till data som hämtats utanför Shopify. Från vårt perspektiv, det är inte vår information som du vill dela.

De nya villkoren också göra det tydligt att Shopify vill kontrollera vilka leverantörer deras partners arbetar med och hur de bedriver sin verksamhet. Vi tror att små företag är bäst när de kan välja vilken teknik de använder för att driva sina företag, vilket är anledningen till Mailchimp integrerar med mer än 150 olika program och plattformar. Vi kommer inte att kompromissa om att bara för att Shopify ser det som ett konkurrenshot.

Den enda tydliga sak i denna Shopify-Mailchimp spottade är att kundens data är den viktigaste tillgången. Kom ihåg hur Apple skära av Facebook och intern Google apps över kunddata övergrepp?

Varför spränga en Shopify-Mailchimp frågan i något större? Data är den enda råvara som har betydelse och de leverantörer som har de mest kunddata vinna. Det finns en anledning till att Salesforce har Kunden 360, som tar kundernas data från alla moln såväl som externa källor. Oracle hus kundens data i molnet och databaser. AWS, Microsoft Azure och Google Cloud Platform har alla snurrar på kundens data under förvaltning tema. Plocka ditt företag säljaren–Arbetsdag, SAP, Infor etc.–och vet att data är deras största tillgång.

Se även: Över 100 000 GitHub repor ha läckt API eller kryptografiska nycklar

Medan Api: er connect cloud tjänster överallt du kommer att se mer av dessa strider över ansluta data. Till att börja med finns GDPR och andra integritetskränkande förordningar som kan användas ursäkter för att koppla från. Och då är det den vanliga gamla maktövertagande.

Vi har inte sett dessa integration skärmytslingar en masse ännu, men företaget köpare kanske vill börja göra sig redo för dem.

Relaterade Ämnen:

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

CXO

Artificiell Intelligens

Affärssystem