Waarom de Shopify, Mailchimp integratie strijd is gewoon een teken van wat komen gaat

0
120

Shopify is afgesneden Mailchimp van de app store in een strijd over de behandeling van klant gegevens en de twee zijden zijn van elkaar de schuld te geven. Wennen als de industrie is waarschijnlijk om meer te zien van de strijd over de gegevens en application programming interfaces.

De moderne cloud-infrastructuur en diensten van het ecosysteem wordt bij elkaar gehouden door Api ‘ s. Api ‘ s zijn wat laat dienstverleners passeren van gegevens van de klant. In de Shopify-Mailchimp integratie, de twee partijen doorgegeven gegevens zo kooplieden konden integreren met hun e-mail marketing tools.

Shopify zei:

In de afgelopen 18 maanden, Shopify heeft de groeiende bezorgdheid over Mailchimp app vanwege de slechte handelaar ervaring en hun weigering te respecteren onze Partner Programma-Overeenkomst. Onze voorwaarden vereisen app partners voor het delen van alle belangrijke gegevens terug naar de merchant via Shopify API ‘ s om hen te helpen hun onderneming runnen.

Het is van cruciaal belang voor onze kooplieden te zijn, accuraat, volledig inzicht in hun bedrijven en klanten, en dit is niet mogelijk als Mailchimp sloten in hun gegevens.

Mailchimp zei:

Voor de maanden, we hebben geprobeerd te werken met Shopify op voorwaarden dat zou eerlijk en billijk te zijn voor onze beide bedrijven. In deze onderhandelingen, hebben we geweigerd om het akkoord gaan met de voorwaarden die in gevaar brengen van onze privacy van gebruikers en vragen om de hand over de gegevens van de klant verworven buiten Shopify. Vanuit ons perspectief, dat is niet onze gegevens te delen.

De nieuwe voorwaarden maken het ook duidelijk dat Shopify wil te bepalen welke aanbieders hun partners werken en hoe ze hun activiteiten uitoefenen. Wij geloven dat kleine bedrijven het best gediend wanneer ze kunnen kiezen welke technologie ze gebruiken om hun bedrijf, dat is de reden waarom Mailchimp integreert met meer dan 150 verschillende apps en platformen. We zullen geen compromis op dat alleen maar omdat Shopify ziet het als een concurrerende bedreiging.

Het enige duidelijke ding in dit Shopify-Mailchimp spuugde is dat de gegevens van de klant is de belangrijkste asset. Vergeet niet hoe Apple afgesneden Facebook en Google interne apps over gegevens van de klant misbruik?

Waarom blazen een Shopify-Mailchimp probleem in iets breder? Data is de enige grondstof die zaken en de leveranciers die de meeste gegevens van de klant te winnen. Er is een reden waarom de Klant 360, die verbindt de klant gegevens van alle van de wolken als externe bronnen. Oracle huizen klant gegevens in de cloud en databases. AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform hebben allemaal spins op de klant gegevens onder beheer thema. Kies uw onderneming leverancier–Werkdag, SAP, Infor enz.–en weet dat gegevens is hun grootste troef.

Zie ook: meer Dan 100.000 GitHub repo ‘ s hebben gelekt API of cryptografische sleutels

Terwijl Api ‘ s connect cloud-diensten overal zie je meer van deze gevechten over het aansluiten van de gegevens. Voor starters, is er GDPR en andere privacy-regels dat kan worden gebruikt excuses om de verbinding te verbreken. En dan is er de oude platte greep naar de macht.

We hebben nog niet gezien dat deze integratie schermutselingen pistes opgaat, maar enterprise kopers wilt beginnen zich klaar voor hen.

Verwante Onderwerpen:

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

CXO

Kunstmatige Intelligentie

Enterprise Software