DevOps hertekent de loopbaan en methoden voor bedrijfsvoering

0
113

Waarom is DevOps nu zo belangrijk om software teams en hun activiteiten?

Laten we gaan tellen, zegt Mark Levy, directeur strategie voor de levering van software bij Micro Focus. Onlangs heeft hij deelde zijn observaties over de huidige status van de levering van software, die het volgende omvatten:

“Zwaargewicht, lineaire-sequentiële ontwikkeling en levering van software praktijken.” “Grote, onregelmatige software releases ondersteund door een complexe en handmatige processen voor het testen en implementeren van software.””Te complex en strak gekoppelde applicatie-infrastructuren.””De perceptie van beveiliging, compliance en performance als een na-denken en een belemmering voor de economische activiteit en innovatie.”

conference-crowd-escalator-vmworld-joe-mckendrick-august-2017.jpg

Foto: Joe McKendrick

×

conference-crowd-escalator-vmworld-joe-mckendrick-august-2017.jpg

Deze gewichtige de oude methoden van software levering — gescheiden, en via de waterval methoden — alleen betekent “grote hoeveelheden technische schuld en herwerken, dat remt de adoptie van nieuwe technologieën”, zegt hij.

Voer DevOps, die als een discipline, is op de scène voor bijna een decennium, maar oogstte een groot deel van de rente over de afgelopen twee jaar. DevOps, die lijnt en automatiseert de activiteiten van de ontwikkelaars en de operationele teams te bevorderen, continuous integration en levering, “stelt één van de grootste IT-transformatie-initiatieven van de afgelopen 30 jaar,” Levy zegt. Uiteindelijk is de opkomst van DevOps betekent dat aanzienlijke veranderingen in de loopbaan en de vaardigheden van managers en professionals.

Nog steeds, ondanks alle heisa over DevOps in de afgelopen jaren, voegt hij eraan toe, waar adoptie “is langzamer dan verwacht.” DevOps heeft zich bewezen als de manier om het versnellen van een onderneming de transformatie naar digitaal “maar de conservatieve aard van de onderneming die ZE heeft veel organisaties blijven steken en wachten tot de druk van het executive team om over de DevOps chasm” Levy zegt.

Zodra DevOps is op zijn plaats, hij blijft, het helpt de bevordering van een cultuur van continue verbetering. Maar hij waarschuwt: ‘er zijn geen zilveren kogels, en continue verbetering is niet lineair, omdat het de neiging tot het volgen van een J-curve. Begin en gemakkelijke winsten te helpen bij het opbouwen van momentum, maar uiteindelijk dingen moeilijker te krijgen en heel vaak zie je dan een regressie.”

Nog steeds, Levy ziet DevOps versnellen in de komende maanden, als de vele DevOps pilot programma ‘ s weg te geven aan de werkelijke enterprise realiteit. “Tot nu toe, de meeste DevOps-implementaties in de onderneming waren gericht op team niveau”, zegt hij. Het maken van de sprong naar de onderneming zullen nu moeten “een seismische verschuiving in de manier waarop een organisatie plannen, bouwt, test, persberichten en beheert applicaties.” Om dit te bereiken, Levy dringt er bij DevOps voorstanders aan het “werk door het begin van de regressies als je meer succes in het verschiet ligt. DevOps geen einde staat als organisaties zijn altijd te optimaliseren, te verbeteren, te experimenteren en te leren.”

De uitdaging managers gezicht op dit moment, zegt hij, is het uitvaardigen van DevOps principes in de onderneming-vooral degenen met grote, complexe en verouderde beladen systemen. Een deel van het probleem is de noodzaak voor meer DevOps vaardigheden om dingen te verplaatsen naar voren. “Een gebrek aan geschoolde ontwikkeling, het testen en de levering personeel betekent dat handmatige inspanningen niet op schaal, dus veel organisaties worstelen om de release software in een herhaalbare en betrouwbare manier,” Heffing punten uit. Automatisering kan helpen de weg vrijmaken voor een grotere onderneming goedkeuring, die “kan het verkorten van de tijd die het duurt om de levering applicatie-updates, terwijl het elimineren van de kwetsbaarheden in de beveiliging, verlies van data en downtime geassocieerd met de huidige implementatie processen.”

Dit betekent stil bij de vraag hoe IT-afdelingen en werkprocessen zijn gestructureerd. DevOps is het helpen om “te herdefiniëren hoe organisaties en teams zijn gestructureerd, met de automatisering van het herdefiniëren van de soorten vaardigheden en banen die nodig zijn voor ondersteuning van de implementatie pijplijn”, zegt hij. De toegenomen automatisering van software levering en implementatie zal verschuiven van de vele taken. “De implementatie pijplijn is de end-to-end proces van het nemen van een business idee en het leveren van waarde aan de klant, dus de meeste banen die handmatig diensten in deze pijpleiding zijn de voornaamste kandidaten voor de automatisering”, voegt hij toe. “Terwijl sommige taken die niet geautomatiseerd kunnen worden, de meeste kunnen en zullen worden.”

Terwijl sommige taken kunnen worden geëlimineerd, nieuwe taken ontstaan. “Bijvoorbeeld, een systeem beheerder moet leren hoe te ontwerpen en de ontwikkeling van de automatisering van het beleid en de scripts die de ondersteuning van de implementatie pijplijn, terwijl een kwaliteitsborging test engineer begint te werken met ontwikkelaars ontwerpen en leveren van de geautomatiseerde test scripts”, zegt Levy. “Leveraging expertise in het domein van door het bijwerken van vaardigheden ter ondersteuning van de automatisering van cruciaal belang. Automatisering zal de plaats van mensen in de routine, codifiable taken, maar als probleemoplossende vaardigheden, aanpassingsvermogen en creativiteit vereist zijn, zullen de mensen nog steeds in het voordeel. Automatisering maakt waardevolle ontwikkeling middelen, die kunnen richten op het creëren van waarde voor de klant voor de business.”

Verwante Onderwerpen:

Enterprise Software

CXO

Thought Leadership

Innovatie

Tech en Werk