ACCC blij met concurrentie-niveau in de NBN aggregatie

0
42
broadband-cable-telco.jpg

(Beeld: Chris Duckett/ZDNet)

De Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) zal niet eisen dat dark fiber en National Broadband Network (NBN) groothandel aggregatie service providers hand over de prijs en de levering van gegevens, nadat hij op donderdag was blij met het niveau van de concurrentie.

“De ACCC is van mening dat de concurrentie in de markt voor de NBN aggregation services aan het ontwikkelen is als de norm NBN uitrol blijft, en dat deze zich grotendeels heeft gericht met vragen van de klant,” de waakhond zei in een verklaring.

Deze diensten worden gebruikt door kleinere NBN winkeliers om klanten te bereiken, waar ze niet in eigen infrastructuur. Naast dark fiber en NBN aggregators, de Commissie toegevoegd dat andere alternatieven beschikbaar zijn, zoals de NBN s virtual network-netwerk interface van het product.

“We hebben gezien een aanzienlijke recente ontwikkelingen in deze markt, met inbegrip van de vermelding van meer aanbieders, een grotere verscheidenheid van producten, en meer betrouwbare passeren van NBN kortingen en productintroducties tot op wholesale-klanten,” ACCC Commissaris Cristina Cifuentes zei.

Volgens de voorgestelde regels, dark fiber aanbieders en NBN aggregators zou hebben gehad om per kwartaal rapporteren over de aanvoer en de prijs van de diensten.

Eerder deze maand, de ACCC besloten om zich te verzetten tegen de fusie tussen TPG en Vodafone Australië.

De Commissie zei dat hij geloofde dat de fusie aanzienlijk zouden verminderen van de concurrentie, en dat TPG had de commerciële prikkel voor de uitrol van een mobiel netwerk.

“TPG is de beste vooruitzicht Australië heeft voor een nieuwe mobiele netwerk van de operator om de markt te betreden, en dit is waarschijnlijk de laatste kans die we hebben voor een sterkere concurrentie in het aanbod van mobiele diensten,” ACCC chair Rod Sims zei.

“Waar mogelijk, markt structuren moeten worden beslecht door de concurrentie, niet door een fusie, wat resulteert in een marktstructuur die zullen worden onderworpen aan een beetje uitdaging in de toekomst. Dit is met name het geval in geconcentreerde sectoren, zoals mobiele diensten in Australië.”

In reactie, Vodafone Australië en TPG post naar de Federale Rechtbank voor een fusie goedkeuring.

De ACCC record in tegengestelde fusies is verre van vlekkeloos, en op woensdag was de procedure om te voorkomen dat een fusie tussen de Stille oceaan Nationale en Aurizon rail ondernemingen ontslagen worden in de Federale Rechtbank.

Verwante Dekking

ACCC tegen TPG en Vodafone Australië fusie

Consumer watchdog verwerpt deal om nieuwe telco waard AU$15 miljard.

Australië heeft 24,3 m actief retail mobiele diensten: ACCC

Hoewel 91% van het totale volume van de gegevens gedownload is via een vaste lijn en vaste verbindingen.

ACCC vragen eerlijkheid van NBN basic prijzen

Met de kloof tussen basis-12Mbps plannen en 50 mbps plannen sluiten, de ACCC vragen de eerlijkheid van NBN plannen ten opzichte van de bestaande ADSL-plannen.

Cryptocurrency oplichting nam AU$6m van Australiërs in 2018: ACCC

Terwijl hacking, oplichting goed voor meer dan AU$3 miljoen in de gerapporteerde verliezen.

Google weigert ACCC roept om strengere toetsing van de Australische activiteiten

De zoekgigant is van mening dat als de consumer watchdog heeft een bijzonder betreft, het is van harte welkom om te onderzoeken in het kader van bestaande Australische wet.

Verwante Onderwerpen:

Australië

Cloud

Het Internet van Dingen

Veiligheid

Datacenters