HPE koopt supercomputer bedrijf Cray voor $1,3 miljard

0
46

Na een korte swirl van geruchten vroege vrijdag ochtend, Hewlett Packard Enterprise (HPE), heeft bevestigd dat het van plan is om het verwerven van ONS supercomputer maker Cray voor ongeveer $1,3 miljard. De kern van de deal is Cray ‘ s high-performance computing (HPC) – technologie, die HPE wil bieden als een toekomstige HPC-as-a-Service platform. De bedrijven zijn ook van plan om te combineren met hun bestaande kunstmatige intelligentie en machine learning analytics-mogelijkheden.

“Antwoorden op enkele van de samenleving de meest dringende uitdagingen zijn begraven in enorme hoeveelheden data,” zei HPE chief executive Antonio Neri. “Alleen door het verwerken en analyseren van deze gegevens zullen we in staat zijn om te ontgrendelen de antwoorden op kritische problemen in de geneeskunde, de klimaatverandering, de ruimte en meer.”

Cray is een van de toonaangevende spelers in supercomputing, met de systemen voeden van drie van de wereld, in de top 10 van supercomputers. Het bedrijf kondigde onlangs een Exascale supercomputer contract voor meer dan $600 miljoen voor de US Department of Energy ‘ s Oak Ridge National Laboratory. Tropic architectuur en interconnect technologie zijn ook onderdeel van een $500 miljoen, 1 exaFlop supercomputer genaamd Aurora komen in 2021 op het Argonne National Laboratory in Chicago.

ZIE: Cloud v. data center besluit (ZDNet speciale rapport) | Download het rapport als PDF (TechRepublic)

Zodra gecombineerd met Cray, HPE verwacht dat de uitbreiding van haar klantenbestand en de voetafdruk in de federale bedrijfsleven en de academische wereld, en het opvoeren van de mogelijkheid om te verkopen supercomputing producten aan zakelijke klanten. HPE zei dat de deal zal ook het versterken van de supply chain mogelijkheden door ONS op basis van de productie.

Naast een toekomst HPC-as-a-Service platform, ook zijn de bedrijven gericht op nieuwe AI en ML-diensten via HPE GreenLake.

HPE ‘ s laatste grote aankoop was de $1 miljard aankoop van flash-opslag maker Nimble Storage in 2017. Als onderdeel van de deal, HPE verwacht te lijden eenmalige integratiekosten die zal worden opgenomen in het fiscale jaar 2020 vrije kasstroom vooruitzicht van $1,9 miljard naar $2.1 miljard die blijft ongewijzigd.

Verwante Onderwerpen:

Hewlett Packard Enterprise

Hardware

Intel

ARM

Kunstmatige Intelligentie

Innovatie