Nu Arm berättar personalen att sluta arbeta med Huawei

0
23

Varför STORBRITANNIENS planer på att använda Huawei tech i 5G-nät, trots att vi trycket
En komplex uppsättning faktorer har informerat UK: s beslutsfattande runt 5G. Läs mer: https://zd.net/2GVpVWs

Arm har avbrutit sitt arbete med Huawei, med STORBRITANNIEN chip designer berättar personalen för att stoppa “alla kontrakt med den Kinesiska tech jätten.

Företaget har instruerat medarbetare att stoppa “alla aktiva avtal, stöd rättigheter, och pågående uppdrag” med Huawei, enligt en intern Arm memo sett av BBC.

Chip designer är en annan stor tech företag som har slutat att arbeta med Huawei efter det AMERIKANSKA Department of Commerce lagt till Huawei till sin “Enhet-Listan”. AMERIKANSKA företag inte kan överföra teknik till ett företag på listan utan en licens från den AMERIKANSKA regeringen.

SE: DET pro guide till utvecklingen och effekterna av 5G-teknik (fri PDF)

Det Kinesiska företaget lades till listan, eftersom den AMERIKANSKA regeringen sade att det hade information som tydde på Huawei var engagerad i aktiviteter som strider mot USA: s nationella säkerhet eller utrikespolitiska intresse.

I uttalandet Arm berättade ZDNet: “Arm följer med alla de senaste förordningar som anges av den AMERIKANSKA regeringen,” men vill inte kommentera vidare på historien.

Tidigare i veckan har Google beslutat att upphöra med Huawei ‘ s användning av vissa delar av operativsystemet Android. Medan befintliga Huawei smartphones som kör Android kommer fortfarande få uppdateringar, det är inte klart att framtida telefoner som skulle levereras med Google-tjänster som är installerade.

Svara på Arm: s beslut Huawei sade: “Vi värderar våra nära relationer med våra partners, men inser trycket vissa av dem är under, som ett resultat av ett politiskt motiverat beslut.”

Företaget lade till: “Vi är övertygade om att denna beklagliga situation kan lösas och våra prioriteras är att fortsätta leverera världsledande teknik och produkter till våra kunder runt om i världen.”

USA är särskilt bekymrade över den roll som Huaweis nätverk teknik skulle kunna spela i 5G-nät bara att rullas ut av operatörerna. Det är oroliga för att den Kinesiska företaget Huawei kan bli skyldig att låta den Kinesiska regeringen för att snoka på kunder genom sin teknik. Huawei, för sin del, har sagt att det aldrig skulle tillåta detta. BRITTISKA operatörer finns för närvarande väntar på att se om den BRITTISKA regeringen kommer att tillåta användning av Huaweis 5G teknik i sitt nät.

US Commerce Department på måndag utfärdat en tillfällig licens till Kinesiska företaget att hålla stöd för sina befintliga produkter. Men om Huawei kvar på Enheten Listan lång sikt, att förlora tillgång till operativsystemet teknik och chip design för smartphones kommer att vara en stor olycka för företaget, som är för närvarande den näst största smartphone i världen.

Relaterade Ämnen:

ARM

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud