Microsoft kapitulerar och accepterar att ångra planerade partner produkt-licensiering förändringar

0
33
microsoftiurchange.jpg

Utvalda

ZDNet ger bort $1 000 i Amazon presentkort

Python är att äta världen: Hur kan en utvecklare sida projekt blev den hetaste programmeringsspråk på planet

Amazon Prime Dag 2019: Hur och när för att hitta de bästa erbjudanden

Roboten som startade branden kostnader Ocado $137 MKR

Efter omfattande protester från många av sina återförsäljare om ett beslut att börja ta betalt av dem för att använda sin programvara och tjänster för att driva sina företag — efter årtionden av till stor del tittar på andra sätt — Microsoft är att kapitulera. Bolaget är inte längre går att återkalla internt bruk rättigheter (IURs) för sin partners nästa år, som det meddelas.

Förra veckan, Microsoft lugnt publicerad information till sin partner webbplats som gjorde det klart att en av dess program viktigaste fördelarna — IURs — skulle vara nu i juli 2020. Sedan dess har Microsoft försökt att göra skadekontroll, inklusive genom att hålla en webcast som innebar att ytterligare belysa det resonemang som ligger bakom flytten.

I ett meddelande postat av dess Microsoft Partner Network (MPN) webbplats på juli 12, Microsofts kanal chef Gavriella Schuster anges:

“Med tanke på din feedback, vi har fattat beslut om att rulla tillbaka alla planerade förändringar relaterade till intern användning rättigheter och kompetens tidslinjer som var meddelade tidigare denna månad. Detta innebär att du kommer att uppleva några väsentliga förändringar för det kommande räkenskapsåret, och du kommer inte vara underkastade nedsatt IUR-licenser eller ökade kostnader som är relaterade till dessa licenser juli nästa år som tidigare aviserats.

“Vi lyssnade till dig, och vi har agerat.

“Varje år har vi över hur vi samarbeta med partners och utveckla vår strategi för att säkerställa att vi tillhandahålla bäst-i-klassen stöd till dig och ligga steget före förändringar på marknaden. När vi går framåt, vi åtar oss att ge ännu fler varsel och samråd med vår partner gemenskapen för att lindra oro och lösa problem på framsidan. Vi kommer att fortsätta att investera i vårt partner program för att säkerställa att vi skapar möjligheter för alla våra partners.

“Vårt beslut att upphäva dessa förändringar som krävs för en grundlig översyn, och en viktig avgörande faktor var de samband och förtroende som vi har med er, våra partners-en värdefull resurs vi inte tar för givet. Tillsammans kan vi fortsätta att vara en katalysator för digital transformation branschen.

“Vi uppskattar din feedback, ber om ursäkt för den förvirring som detta orsakade en del medlemmar av vår partner gemenskapen, och ser fram emot att utveckla vårt samarbete med dig i månader och år framöver.”

Microsofts om-face kommer bara några dagar före bolagets årliga partner conference, Inspirera, som drar igång i Las Vegas.

Microsoft tjänstemän sade tidigare i veckan att beslutet att börja kräver partner att betala för Microsofts programvara och tjänster de använder härrörde från behovet av att minska kostnaderna. Tjänstemän vägrade att säga hur mycket IUR kostar Microsoft. Men en av mina kontakter inom företaget sade Microsoft är för närvarande drabbas ca $200 miljoner i kostnader per år (och växande) till följd av dess tjänster som används av partners via IUR produkter. En hel del av detta låter som Office 365, så skulle kostnaderna kommer från lagring, beräkna och andra back-end tjänster för Microsoft är att upprätthålla i sina egna datacenter.

Jag erkänner, jag är mycket förvånad. Även om parter i ett tumult över denna förändring, jag tänkte att Microsoft tjänstemän hade redan beslutat efter mycket övervägande att företaget kunde väder IUR storm. Även om vissa parter var hotar att avsluta programmet, jag trodde att Microsoft chefer tror de pengar man skulle spara uppväger risken. Jag är glad att säga att jag hade fel. Jag tror att minst Microsoft borde ha gjort här var att ge partners fler varsel om dessa förändringar.

Jag har bett Microsoft om det är att sluta göra andra ändringar meddelade i slutet av förra veckan, som kräver cloud partner för att få tio net-nya hyresgäster per år. Jag tror det, men jag är dubbel-kontroll för att vara säker.

Uppdatering: Microsoft återkallas hela kitet och caboodle. Gratis lokaler stöd händelser är tillbaka. Kravet för Landstrategi för att lägga till tio net-nya hyresgäster (istället för fyra) per år har också varit återkallas, Microsofts talesperson bekräftade.

Relaterade Ämnen:

Microsoft

Digital Omvandling

Datacenter

CXO

Innovation

Förvaring