Google har planer om at teste DNS over HTTPS i Krom 78

0
33

af Martin Brinkmann på September 11, 2019 i Google Chrome – Sidste Opdatering: September 11, 2019 – 15 kommentarer

Google har afsløret planer om at teste virksomhedens implementering af DNS via HTTPS (DoH) i Krom 78. DNS over HTTPS har til formål at forbedre sikkerheden og privatlivets fred af DNS-anmodninger ved hjælp af HTTPS. Den aktuelle stabile version af Chrome er 77 udgivet den September 10, 2019.

Google bemærker, at DoH forhindrer andre WiFi-brugere fra at se, besøgte hjemmesider, fælles angreb som spoofing eller pharming, der potentielt kunne være undgået ved brug DoH.

Google har besluttet at teste DoH gennemførelse på en anden måde end Mozilla. Mozilla valgte Cloudflare som sin partner i testfasen og vil bruge Cloudflare som standard leverandør, når det ruller ud af funktion for brugere i USA i slutningen af September 2019.

Firefox-brugere har mulighed for at ændre DNS over HTTPS udbyder eller slå funktionen helt og holdent i browseren.

Google ‘ s DNS-over HTTPS plan

Google har valgt en anden rute til testen. Virksomheden har besluttet at teste implementeringen ved hjælp af flere DoH udbydere. Virksomheden kunne have brugt sin egen DoH service for forsøgene, men besluttede sig for at vælge flere udbydere i stedet.

Tests vil opgradere Chrome-installationer til brug DoH, hvis DNS-tjeneste, der anvendes på systemet understøtter DoH. Google circumnavigates enhver kritik med hensyn til privatlivets fred, at Mozilla står, når det annonceret et partnerskab med Cloudflare.

Google valgt at samarbejde udbydere for “deres stærke holdning til sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger” og “rede deres DoH tjenester”, og aftalen om at deltage i testen.

Følgende udbydere blev plukket af virksomheden:

  • Cleanbrowsing
  • Cloudflare
  • DNS.SB
  • Google
  • OpenDNS
  • Quad9

Hvis Chrome kører på et system, der benytter en af disse tjenester for DNS, det vil begynde at bruge DoH i stedet, når Chrome 78 lancerer.

Forsøget vil køre på alle platforme for en brøkdel af Chrome-brugere, med undtagelse af Chrome på Linux og iOS. Chrome vil vende tilbage til den almindelige DNS-service i tilfælde af fejl.

De fleste af administrerede Chrome-installationer vil blive udelukket fra forsøget, og Google har planer om at give oplysninger om, DoH politikker på selskabets Chrome Virksomhed, blog, før udgivelsen, for at give administratorer med oplysninger om konfiguration af disse.

Chrome-brugere kan bruge flag til chrome://flags/#dns-over-http at vælge i eller ud af forsøget. De flag er ikke integreret i enhver version af Chrome-browseren endnu.

chrome secure dns lookup

Secure DNS opslag

Gør det muligt for DNS over på HTTPS. Når denne funktion er aktiveret, kan din browser kan du prøve at bruge en sikker HTTPS-forbindelse til at se op, adresser på websteder, og andre web-ressourcer. – Mac, Windows, Chrome OS, Android

Afsluttende Ord

De fleste Chrom-baserede browsere, og Firefox vil begynde at bruge DNS over HTTPS, i den nærmeste fremtid. Firefox giver mulighed for at deaktivere funktionen og Chrome kommer med en eksperimentel flag, der tilbyder de samme. Eksperimentelle flag, kan blive fjernet på et tidspunkt i fremtiden, men det er uklart på nuværende tidspunkt, om Google har planer om at tilføje et skifte til Chrome ‘ s præference for at aktivere eller deaktivere funktionen.

Nu kan Du: Hvad er dit bud på, DoH?