Google van plan is om te testen DNS via HTTPS in Chrome 78

0
68

door Martin Brinkmann op 11 September 2019 in Google Chrome – Laatste Update: 11 September 2019 – 13 reacties

Google onthult plannen voor het testen van de vennootschap implementatie van DNS via HTTPS (DoH) in Chrome 78. DNS via HTTPS gericht op het verbeteren van de veiligheid en privacy van DNS-aanvragen door gebruik te maken van HTTPS. De huidige stabiele versie van Chrome is 77 uitgebracht op 10 September 2019.

Google merkt op dat DoH voorkomt met andere WiFi-gebruikers zien bezochte websites; tegen de meest voorkomende aanvallen zoals spoofing of de-pharming zou kunnen worden voorkomen door het gebruik van DoH.

Google heeft besloten om het testen van de DoH uitvoering op een andere manier dan Mozilla. Mozilla geselecteerde Cloudflare als partner in de testfase en zal Cloudflare gebruiken als de standaard aanbieder als het rolt de functie voor gebruikers in de verenigde staten eind September 2019.

Firefox gebruikers opties voor het wijzigen van de DNS via HTTPS provider of schakel de functie in het geheel in de browser.

Google DNS via HTTPS plan

Google koos een andere route voor de test. Het bedrijf besloten om het testen van de implementatie met meerdere DoH aanbieders. De vennootschap kan haar eigen DoH service voor de tests maar besloten om te kiezen voor meerdere aanbieders plaats.

Tests zal een upgrade van Chrome-installaties te gebruiken DoH als de DNS-service die wordt gebruikt op het systeem ondersteunt DoH. Google circumnavigates kritiek met betrekking tot de privacy, Mozilla geconfronteerd toen het aankondigde de samenwerking met Cloudflare.

Google geselecteerd door de samenwerkende aanbieders voor “hun sterke houding op beveiliging en privacy” en “de bereidheid van hun DoH diensten” en overeenkomst om deel te nemen in de test.

De volgende aanbieders werden opgehaald door het bedrijf:

  • Cleanbrowsing
  • Cloudflare
  • DNS.SB
  • Google
  • OpenDNS
  • Quad9

Als Chrome draait op een systeem dat gebruik maakt van een van deze diensten voor DNS, het zal beginnen met DoH plaats wanneer Chrome 78 lanceert.

Het experiment wordt uitgevoerd op alle platforms, voor een fractie van Chrome-gebruikers, met uitzondering van Chrome op Linux en iOS. Chrome zal terugkeren naar de normale DNS-service in het geval van fouten.

De meeste beheerd Chrome-implementaties worden uitgesloten van het experiment, en Google van plan informatie te verstrekken over DoH beleid op het bedrijf Chrome Enterprise blog voor de release te bieden beheerders informatie over het configureren van deze.

Chrome-gebruikers kunnen gebruik maken van de vlag chrome://flags/#dns-over-http – om een opt-in of van het experiment. De vlag is niet geïntegreerd in een versie van de Chrome browser nog niet.

chrome secure dns lookup

Beveiligde DNS-lookups

Kunt DNS-via HTTPS. Wanneer deze functie is ingeschakeld, maakt uw browser kunnen proberen om via een beveiligde HTTPS-verbinding voor het opzoeken van de adressen van de websites en andere bronnen op het web. – Mac, Windows, Chrome OS, Android

Slotwoord

De meeste Chroom-gebaseerde browsers en Firefox zal beginnen met het gebruik van DNS via HTTPS in de nabije toekomst. Firefox biedt opties voor het uitschakelen van de functie en Chrome wordt geleverd met een experimentele vlag die biedt dezelfde. Experimentele vlaggen kunnen worden verwijderd op een punt in de toekomst, echter, en het is onduidelijk op dit punt de vraag of Google van plan is om een schakel optie toevoegen aan Chrome ‘ s voorkeur voor het inschakelen of uitschakelen van de functie.

Nu U: Wat is uw mening over DoH?