KeePass 2.43 Password Manager uitgebracht

0
76

door Martin Brinkmann op 11 September 2019 in de Beveiliging – 2 reacties

Een nieuwe versie van de KeePass password manager werd uitgebracht op 10 September 2019. KeePass Password Safe 2.43 is een update voor de 2.x-versie van de password manager introduceert nieuwe functies en verbeteringen.

KeePass moet de gebruikers melden dat de nieuwe versie is beschikbaar als update-controles niet zijn uitgeschakeld. Gebruikers kunnen downloaden van de nieuwe versie van de officiële repository en installeer deze over de bestaande installatie.

De applicatie is beschikbaar voor Windows officieel; poorten zijn beschikbaar voor gebruik de wachtwoord database op andere platforms, bijvoorbeeld met een Kluis of KeePasssium op iOS of de cross-platform client KeePassXC.

Tip: als u een nieuwe KeePass, bekijk onze review van KeePass.

KeePass 2.43

keepass password safe 2.43

KeePass 2.43 niet introduceren van de belangrijkste nieuwe functies naar de applicatie, maar sommige kunnen nog van belang zijn voor de gebruikers.

Een van die veranderingen verbetert de wachtwoord generator. KeePass biedt opties voor het maken van aangepaste wachtwoorden door het opgeven van tekensets. Een aantal van deze sets lijst alleen sommige van de tekens die KeePass kan halen wanneer het instellen is geselecteerd. Terwijl dat is niet een probleem voor letters of cijfers, het kan een probleem zijn voor speciale tekens.

keepass password generator

U kan nu de muisaanwijzer over deze sets hebben alle ondersteunde tekens worden weergegeven in een pop-up.

Een nieuwe tussenstap is toegevoegd aan het wachtwoord kwaliteit bar; open een item in KeePass en je zal zien dat de nieuwe kwaliteit bar. De bar is een schatting van de sterkte van het wachtwoord op basis van bepaalde patronen.

keepass password quality

KeePass gebruikers kunnen het standaard wachtwoord wijzigt opties om ervoor te zorgen dat bepaalde regels in verband met grootte en het karakter sets zijn altijd gevolgd.

De password manager is ingesteld voor het sluiten zich van Windows foutrapportage in die nieuwe versie.

Auto-Type kreeg de liefde in de nieuwe versie. De functie stuurt een geautomatiseerd volgorde van toetsaanslagen om alle geopende programma venster. KeePass 2.43 verbetert het versturen van speciale toetsen, tekens met Ctrl-Alt-of AltGr, en verbetert de compatibiliteit met VMware Remote Console en Dameware Mini Remote Control.

Een andere belangrijke wijziging met betrekking tot de steun voor het opzetten van functietoetsen en zonder modifiers als systeem hot keys.

Andere dan de reeds genoemde, er is een nieuwe optie voor het gebruik Esc om de selectie van de items van het hoofdmenu, de koppeling van gebruikersnaam suggesties om de weergave van gebruikersnamen in het hoofdvenster, en verbeteringen aan het automatisch scrollen van de prestaties.

U kunt de hele KeePass 2.43 changelog hier.