Microsoft: We hebben vaste Ramen 10 1903 is Cortana CPU spike bug

0
24

Microsoft is van plan om split Windows-10 van shell is gebeurt
Windows 10 preview toont tekenen van Windows OS scheiden van de shell in lijn met Microsoft ‘ s modulaire plannen.

Microsoft ‘ s mega Patch Tuesday update bracht ook een correctie voor een aantal weken oude Cortana bug, die veroorzaakt werd door hoge CPU pijn voor Windows-10 versie 1903 gebruikers.

Microsoft vorige week eindelijk erkend gebruiker klachten over de Cortana proces SearchUI.exe waardoor abnormaal hoog CPU-gebruik.

ZIE: 30 dingen die je nooit moet doen in Microsoft Office (gratis PDF)

Klachten gerold in een na-gebruikers geïnstalleerd KB4512941 update die door Microsoft uitgebracht op vrijdag, augustus 30, adres bugs uit een eerdere cumulatieve update die waren achtergebleven in versie 1903.

Microsoft heeft beloofd dat een oplossing voor de hoge CPU-gebruik zou worden verstrekt in het midden van September, maar het bedrijf dat werkelijk geleverd wordt is het een beetje eerder, als deel van de enorme September Patch Tuesday update.

“Verhelpt een probleem dat veroorzaakt hoog CPU-gebruik van SearchUI.exe voor een klein aantal gebruikers. Dit probleem treedt alleen op apparaten die uitgeschakeld zoeken op het web met behulp van Windows Desktop Search” Microsoft zei in de beveiliging update KB4515384 gisteren vrijgegeven.

Nog steeds een klein aantal van Windows Insiders had gemeld hetzelfde probleem door het Feedback Hub in preview testen van de buggy update die Microsoft gemist ondanks de recente inspanningen voor het verbeteren van de detectie van eng gemelde problemen

De Patch Tuesday update adres twee zero-day misbruik van bevoegdheden fouten die werden aangevallen al. De update inbegrepen 80 security fixes.

Bovendien, Microsoft gepatcht twee tot uitvoering van externe code bugs in het Remote Desktop Protocol. Echter, deze niet zo gevaarlijk als de recente BlueKeep en DejaBlue kwetsbaarheden, die kan worden gebruikt voor het maken van een wormable benutten om automatisch te infecteren kwetsbare computers op hetzelfde netwerk.

ZIE MEER: Windows-10 1903: Buggy update vertraagt Pc ‘ s, breaks Desktop Search, zegt Microsoft

“In tegenstelling tot BlueKeep en DejaBlue, worden deze leden van de Blue Bug Groep zijn alle client-side. Een aanvaller moet overtuigen iemand om verbinding te maken met hun kwaadaardige RDP-server of anderszins onderscheppen (MITM) het verkeer,” aldus Dustin Childs van Trend Micro ‘ s Zero Day Initiative.

“Het is goed om te zien dat deze problemen gerepareerd, maar ze niet uitvoeren van de urgentie van de recente wormable bugs.”

Meer over de Microsoft Windows-10-updates

Windows 10 1903: Buggy update vertraagt Pc ‘ s, breaks Desktop Search, zegt Windows 10 CPU spikes? 1903 update brengt correcties, maar ook een hoog gebruik problemenWindows-10: We zijn nu klaarstomen voor 1909 met nieuwe gesmoord release, zegt MicrosoftMicrosoft: Deze Windows-10 updates fix gebroken Visual Basic apps, maar niet voor 1903Microsoft waarschuwt Windows-10 admins: Geen patches meer voor 1703 na 9 oktoberNiet meer buggy Windows 10 updates? Microsoft maakt het makkelijker om de vlag vroege gebreken
Windows 10 herstel: Microsoft leent Apple ‘ s Mac cloud opnieuw functie
Microsoft brengt twee nieuwe Windows-10 19H2 test bouwtEen nieuwe look voor Windows 10 menu Start: de Live Tiles gedumpt in gelekt preview buildvan Windows 10 19H2: Als u 1903, verwachten ‘veel sneller’ – update, zegt MicrosoftMicrosoft begint met het testen van Windows 10 19H2 in de Slow RingWindows-10-updates: We zijn nu met behulp van AI te duwen 1803 gebruikers 1903, zegt MicrosoftWindows-10 levert meer geheimen: Microsoft van plan om te splitsen OS van shell neemt de vorm vanhet verwijderen van de Windows-10 wisselbestand op elke shut-down TechRepublicTest Microsoft ‘ s Chrome-als Edge browser voor Windows 10 CNET

Verwante Onderwerpen:

Microsoft

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

Tech en Werk

Samenwerking