Drones aanvallen Saoedi-Arabië de productie van olie en planten -, slice-output in de helft

0
38

Nieuwe hacking groep gaat vol Midden-Oosten cyber-spionage-rijk
Nieuwe Lyceum APT is gericht op de olie-en gas bedrijven in het Midden-Oosten en telecommunicatie in Afrika en Azië.

Drone-enabled aanvallen tegen twee grote Saoedi-Arabië olie producenten in het weekend hebben gesneden in de nationale productie in de helft.

Zoals gerapporteerd door de Financial Times, Houthi rebellen in Jemen de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen, waarbij een gecoördineerde reeks van drone stakingen, mogelijk gemaakt door tien onbemande voertuigen (uav ‘ s), brand een belangrijke faciliteit en de nabijgelegen olieveld op zaterdag ochtend.

De Abqaiq verwerkingsinstallatie en Khurais olieveld waren de doelen. Schattingen suggereren ten minste 50 procent van de standaard productie, ongeveer 5,7 miljoen vaten per dag, is verstoord — maar de Saoedi ‘ s de minister van energie Prins Abdulaziz zei voorraden kunnen worden gebruikt om te houden van de leveringen stroomt voor klanten.

Zie ook: Moet de politie moet een waarborg om bewijsmateriaal te verzamelen met drones?

De AMERIKAANSE overheid de ambtenaren de schuld van Iran direct. De AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Mike Pompeo twitterde dat “Iran heeft nu gestart met een ongekende aanval op de energievoorziening van de wereld.”

screenshot-2019-09-16-at-06-40-33.png

Bovendien, Pompeo zei: “We doen een beroep op alle landen om in het openbaar en ondubbelzinnig te veroordelen Iran aanvallen. De Verenigde Staten zullen samenwerken met onze partners en bondgenoten om ervoor te zorgen dat de energie markten blijven goed geleverd en Iran verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn agressie.”

CNET: Google verzamelt gezicht gegevens nu. Hier is wat het betekent en hoe de opt-out

Het iraanse ministerie van buitenlandse zaken ontkent de beschuldigingen.

Tijdens conflicten, aanvallen op doelen van de economische, politieke en militaire belang zijn gemeenschappelijk. Echter, deze situatie laat zien hoe relatief goedkope technologie kan veranderen, het spel is voor kleinere groepen.

Volgens de veiligheidsraad van de Verenigde Naties, Houthi rebellen te zetten kleine en middelgrote drones tijdens hun operaties en mag gebruik maken van deze apparaten voor iets van spionage te laten vallen granaat-en kleinbedrijf munitie.

De raad zegt dat drones geplaveide samen door de vergadering van de kern-componenten uit het buitenland, met inbegrip van de Qasef-1, beperkt waren als het ging om hun gebruik op het slagveld door een beperkt assortiment.

Echter, een nieuwe UAV ontdekt in September vorig jaar noemde de UAV-X is een krachtige variant geschikt voor zowel verkennings-en vallen rollen als gevolg van de verbeterde bereik en uithoudingsvermogen.

TechRepublic: Wat is het voeden van de onwaarschijnlijke opkomst van de miljonair hacker?

In de nasleep van de drone strike, de prijs van olie op haar hoogste punt in vier maanden, met Brent crude springen 19 procent naar $71.95 een vat, volgens de BBC. De AMERIKAANSE President Trump heeft toestemming gegeven voor de vrijlating van de voorraad van de Strategic Petroleum Reserve, een beweging die kan helpen met het stabiliseren van de markt.

screenshot-2019-09-16-at-06-23-54.png

“Saoedi-Arabië olie de levering was aangevallen,” Trump toegevoegd. “Er is reden om te geloven dat we weten dat de dader, zijn vergrendeld en geladen afhankelijk van controle, maar wachten om te horen van het Koninkrijk die ze van mening was dat de oorzaak van deze aanval, en onder welke voorwaarden we zouden gaan!”

Vorige en aanverwante dekking

De race toe te voegen drones om landelijk air traffic control systeem
De AMERIKAANSE militaire uitgerust met uiterst kleine spy drones
FAA is verschrikkelijk drone-app B4UFLY ondergaan private sector te vernieuwen

Een tip? Get in touch veilig via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of over Keybase: charlie0

Verwante Onderwerpen:

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters