GNU Project ontwikkelaars object Richard M Stallman ‘ s vervolg leiderschap

0
45

Steven J. Vaughan-Nichols

Door Steven J. Vaughan-Nichols

voor Linux-en Open Source

| 9 oktober 2019 — 13:57 GMT (14:57 UUR)

| Onderwerp: Enterprise Software

Waarom open-source besturingssystemen zaak voor u en uw bedrijf
De lowdown op wat open-source besturingssystemen zijn en waarom ze uit.

Richard M Stallman (RMS) onlangs zette zijn voet in zijn mond door de verdediging van een seksueel misbruiker en onder druk werd gezet in zijn ontslag uit de Free Software Foundation (FSF). Dat zo was, was zijn einde als een gratis software-leider en publiek figuur? Nee. Hij is nog steeds hoofd van het GNU-Project en lijkt niet van plan te vertrekken. Maar sommige GNU ontwikkelaars zou willen zien hem staan naar beneden.

Hoewel ze niet expliciet heeft gevraagd Stallman te treden, 18 GNU programmeurs hebben gezegd:

“Wij geloven dat Richard Stallman niet vertegenwoordigen alle van GNU. We denken dat het nu tijd is voor GNU-beheerders gezamenlijk te beslissen over de organisatie van het project.”

Stallman is het GNU Project oprichter. Hoewel niet goed bekend bij de meeste ontwikkelaars weten dat het voor haar auspiciën van de Emacs en de tekst-editor en de GCC familie van compilers. Onder het Stallman ook de belangrijke free software/open source Gnu Public License (GPL). Linux, het meest bekende open-source programma is gelicenseerd onder de GPLv2.

De signees erkend deze schuld:

“We … dank verschuldigd van dank aan Richard Stallman voor zijn tientallen jaren belangrijk werk in de vrije software beweging. Stallman onvermoeibaar nadruk gelegd op het belang van de computer van de gebruiker de vrijheid en de basis gelegd voor zijn visie werkelijkheid te laten worden door het starten van de ontwikkeling van het GNU besturingssysteem. Daar zijn we heel dankbaar.”

Zij erkenden ook:

“Stallman het gedrag van de loop van de jaren aangetast heeft een kernwaarde van het GNU project: De empowerment van alle computer gebruikers. GNU is niet de vervulling van zijn missie wanneer het gedrag van de leider vervreemdt een groot deel van de mensen die we willen bereiken.”

Maar niet iedereen is het ermee eens Stallman moet verlaten.

Sergey Matveev, een gratis-software, schreef op een GNU mailing lijst, dat hij geschokt was over aanvallen en beledigingen te Stallman — zoals door sommige ontwikkelaars om hem te vragen om te vertrekken van de GNU-Project.

Richard Stallman zelf verscheen ontslag te hebben genomen van het Gnu-Project, toen hij ontslag nam uit de FSF. Maar dit bericht is verwijderd. Het is verdacht zijn website was gehackt. Stallman zelf heeft niet gezegd wat er gebeurd is.

Hij heeft, hoewel, op een GNU mailing lijst, aangegeven dat hij nog steeds in de kosten van het Gnu Project:

“Op Sept. 16 ik nam ontslag als president van de Free Software Foundation, maar het GNU-Project en de FSF zijn niet hetzelfde. Ik ben nog steeds aan het hoofd van de GNU-Project (de Chief GNUisance), en ik ben van plan om door te gaan als zodanig.”

Dit heeft geleid tot meer dan een beetje verwarring omdat Stallman onder leiding zowel de FSF en het GNU-Project, en de twee organisaties werden gemengd. De FSF erkend als veel:

“De relatie tussen de FSF en GNU is vocht.

Als deel van onze toezegging tot het ondersteunen van de ontwikkeling en distributie van volledig vrije besturingssystemen, is het FSF biedt GNU met diensten zoals fiscale sponsoring, technische infrastructuur, promotie, copyright opdracht, vrijwilliger beheer.

GNU besluitvorming heeft grotendeels in de handen van de GNU leiderschap [dat is Stallman]. Sinds RMS-nam ontslag als president van de FSF, maar niet als hoofd van de GNU – (‘Chief GNUisance’), de FSF is nu samen met de GNU leiderschap op een gedeeld begrip van de relatie voor de toekomst”

In de praktijk betekent dit, bijvoorbeeld, de FSF en het GNU Project delen dezelfde servers en andere hardware.

Stallman is alleen maar commentaar geven op deze situatie tot nu toe is:

“Als hoofd van het GNU Project, ik zal werken met de FSF op hoe de structuur van de GNU-Project van de relatie met de FSF in de toekomst.

De FSF heeft zelf nog te verklaren wat het gaat doen voortbewegen. Wat lijkt nu wel duidelijk is dat Stallman is nog steeds het aanroepen van de schoten in het GNU-Project, ondanks het verzet — en heeft nog steeds invloed op de FSF.

Verwante Artikelen:

Richard Stallman ontslag uit de Free Software Foundation Richard Stallman naar Microsoft: Publiek trekken ‘open source ‘ een kanker’ claim

Gratis software advocaat Richard Stallman sprak bij Microsoft Research deze week

Verwante Onderwerpen:

Open Source

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

Tech en Werk

Samenwerking

Steven J. Vaughan-Nichols

Door Steven J. Vaughan-Nichols

voor Linux-en Open Source

| 9 oktober 2019 — 13:57 GMT (14:57 UUR)

| Onderwerp: Enterprise Software