Opera 64 lanceert met ingebouwde tracker blokker

0
35

door Martin Brinkmann op 09 oktober 2019 in Opera – Laatste Update: 09 oktober 2019 – 1 reactie

Opera Software uitgebracht Opera 64 Stabiel aan het publiek van deze week; de nieuwe functies van de browser een aantal verbeteringen, waaronder een nieuwe drijver van de blokkerende functie.

Het bedrijf geïntegreerde native ad-blocking functionaliteit in Opera 37 waarin het uitgebracht in 2016. De nieuwe tracker blokkeren functionaliteit breidt de functionaliteit, het werkt op dezelfde manier als de drijver van de bescherming van de Firefox webbrowser, maar vertrouwt op de EasyPrivacy Tracking Protection list.

Opera 64 moeten worden aangeboden aan bestaande gebruikers automatisch maar handmatig controleren kan de snelheid van de upgrade. Selecteer gewoon Opera Menu > Update & Recovery uitvoeren van een handmatige controle op updates. De nieuwe versie moet worden opgehaald en automatisch geïnstalleerd.

Opera 64: tracker blokkeren

privacy protection

De tracker blokkeren functionaliteit is niet standaard ingeschakeld in Opera 64. Hier is wat je moet doen om te schakelen en te configureren:

  1. Laden opera://settings/ in de adresbalk van de browser of selecteer Opera Menu > Instellingen.
  2. Bescherming van de Privacy moet de eerste groep van de voorkeuren op de pagina die wordt geopend. Zoek Blokkeren van trackers en inschakelen van de functie met een klik.

Opera blokkeren van trackers vanaf dat moment. Opera Software suggereert dat het kan de snelheid van het laden van pagina ‘ s met 20% als dit ingeschakeld is in de standaard configuratie. Als de ingebouwde adblocker gebruikt, het laden van de pagina snelheid kan verbeteren door tot 76%, aldus het bedrijf.

Twee configuratie opties zijn beschikbaar:

  • Uitzonderingen beheren kunt u websites toevoegen aan de lijst van uitzonderingen. Dit kan nodig zijn als een site werkt niet goed meer na het inschakelen van de functionaliteit.
  • Lijsten beheren toont alle beschikbare lijsten en een optie voor het toevoegen van aangepaste lijsten. U moet de URL op te geven van een aangepaste lijst om het te integreren in de browser.

Een bescherming van de privacy-pictogram wordt weergegeven in de adresbalk van de browser wanneer u activeert de functie voor het bijhouden van. Een klik geeft het aantal advertenties en trackers geblokkeerd, en opties om te schakelen van het blokkeren van advertenties of tracker blokkeren op de site.

Andere wijzigingen

snapshot tool

Opera 64 beschikt over een aantal andere wijzigingen. De bladeren van de motor is bijgewerkt tot Chroom 77.0.3865.90. Opera ‘ s ingebouwde screenshot tool is verbeterd in de nieuwe versie. Je kunt activeren met de sneltoets Shift-Ctrl-2 of door te klikken op het foto-pictogram in de adresbalk van de browser.

U kunt het gebruiken voor het vastleggen van de hele pagina of een deel van het door het tekenen van een rechthoek over het gedeelte dat u wilt opslaan als een afbeelding. Opties voor de selectie opslaan als een PDF-bestand om het te openen in de ingebouwde editor beschikbaar.

De editor komt met een nieuwe optie toe te voegen tekst met behulp van drie verschillende lettertypes en verbeteringen aan het vervagen en tekening hulpprogramma. De drawing tool stelt voor om de vloeiende vormen wanneer het detecteert dat u wilt markeren iets op een bijgesneden afbeelding. Er is ook een nieuwe optie markeren markeren van bepaalde elementen.

Bekijk de gehele changelog hier voor een volledige lijst van de veranderingen.