Wat zal het rijden eruit over 10 jaar? Een technologische wonderland

0
37

Greg Nichols

Door Mike Nichols

voor Robotica

| 9 oktober 2019 — 11:00 GMT (12:00 BST)

| Onderwerp: Mobiliteit

driving.jpg

KNUD VILLADSEN

In tal van manieren, rijden in het jaar 2030 zal waarschijnlijk veel lijken op het nu. Een decennium is nog steeds verlegen van de meest ambitieuze verwachtingen voor het volledige autonomie op de Amerikaanse snelwegen en straten van de stad. Auto ‘ s, voor al hun technologische praal, zal nog een stuur, een paar pedalen, en vier wielen.

Maar in andere opzichten de stoel van de bestuurder kan lijken als een futuristische wonderland. Auto ‘ s zijn waar de technologieën vaak convergeren eerste en krijgen hun weg te testen in de markt, en met de verbeteringen in de AI, de stem en de gemengde realiteit aan de gang, automakers en retailers die op zoek zijn naar het verbeteren van de in-voertuig-ervaring in een aantal zeer interessante manieren.

CBInsights onlangs een rapport uitgebracht over de toekomst van de auto-ervaring. Het begint met een krachtige van wat er in de winkel:

Een snelle vingerafdruk scan ontsluit uw auto. Als je eenmaal afgerekend op de stoel van de chauffeur, laat u uw in-voertuig stem assistent te trekken routebeschrijving naar uw bestemming. Als u op reis gaat, turn-by-turn navigatie-instructies worden geprojecteerd op een AR-display boven de voorruit, en sensoren voor het bijhouden van uw oog-en hoofdbewegingen te controleren voor vermoeidheid. Ondertussen, uw passagiers gebruik van in-voertuig-schermen en VR-headsets om te winkelen en het spelen van video games.

Maar dat, naar alle waarschijnlijkheid, is slechts het begin. Er zijn alle soorten van bedreigingen voor de automakers, die lange bloeide op het fundament idee dat iedereen moet een chauffeur. Nu, ride delen is het verminderen van de stimuleringsprijs voor jonge stedelingen naar auto ‘ s kopen. De komst van de blockchain, aangesloten auto ‘s, een hernieuwde belangstelling voor de stedelijke transportsystemen in steden als Los Angeles, en de autonome voertuigen kan ondermijnen het idee dat we een natie of een wereld van stuurprogramma’ s nog verder.

De autofabrikanten zijn terug vechten door het optimaliseren van de rij-ervaring. Dit zijn de technologieën die we waarschijnlijk te zien in de cockpit van een auto op een oprit bij u in de buurt in de komende jaren.

Biometrische authenticatie

Het begint met het ontgrendelen van de deuren te krijgen in uw nieuwe, sportieve sedan, maar dat is verre van de laatste tijd van uw auto zal u volgen als u met de auto naar het werk. De biometrische technologie die reeds zijn weg naar uw telefoon en het voeden van uw fitness-trackers is over te komen in auto ‘ s in een grote weg.

Veiligheid is een van de redenen, en een gastheer van biometrische technologieën op komst is online te helpen zich te ontdoen van een van de meest bedeviling van de moderne ongemakken: je sleutels. De veiligheid van het voertuig is een hardnekkig probleem voor automakers. Keyless ontsteking, zo blijkt, is behoorlijk kwetsbaar, dat is een probleem bij auto ‘s met keyless start-functies meer dan de helft van de verkochte auto’ s in de VS. Het probleem is dat hackers kunnen repliceren het signaal dat begint die auto ‘ s via keyless ontsteking systemen.

Vingerafdruk, gezicht, of de leerling verificatie biedt een aantrekkelijk alternatief is. Deze markers worden nu gebruikt voor verificatie in een aantal sectoren, met inbegrip van betalingen, consumentenelektronica, en surveillance.

Auto ‘ s zijn de volgende. Hyundai is met het scannen van vingerafdrukken in een paar van de modellen in China, waardoor de bestuurder om toegang te krijgen tot het voertuig en schakel de ontsteking zonder sleutel. De nabijheid van een sleutelhanger of verbonden smartphone is niet nodig.

Een Intel-back-startup genaamd FogHorn is het bouwen van een automatische auto ontgrendelen systeem met OEM-partner Porsche die gebruik maakt van een infrarood-camera, en blijkbaar is Apple ook bezig met de integratie van haar Gezicht ID-technologie met de auto van het ecosysteem.

Er zijn, natuurlijk, tekortkomingen met elke security-systeem. Vingerafdrukken kunnen worden gesmeed en systemen die gebruik maken van gezicht scannen vertrouwen op databases die kunnen worden gehackt. Al, ontwikkelaars, zoals Gentex verkennen van de meer geavanceerde inspanningen te dwarsbomen dieven, met inbegrip van met iris-gebaseerde authenticatie systeem. Een bedrijf met de naam Aerendir is de hoop op maat micro-vibrationele patronen in van een gebruiker spieren ontdekken van een unieke handtekening die ontstaat in de hersenen.

Maar veiligheid is slechts één toepassing van biometrie. Real-time informatie over de bestuurder en de passagier gezondheid kan helpen bij het identificeren van mogelijke medische problemen voordat ze zich voordoen. In het verkeer-verstikt LA, waar ik woon, dat kan vooral nuttig eraan te herinneren stuurprogramma ‘ s om te ademen op de 405 tijdens de dag van de week de spits.

Ford en Daimler zijn het ontwikkelen van hart-beeldschermen geïntegreerd in het stuurwiel. In het verenigd koninkrijk gevestigde B-Secur heeft gemaakt van technologie om stuurprogramma ‘ s identificeren met behulp van hun unieke hartslag.

Stem helpen

“Alexa, ik moet de koffie NU!”

Dezelfde stem assistent die u kunnen helpen het plannen van uw dag en bijhouden van uw boodschappen thuis komt van uw auto. Geavanceerde in-voertuig digitale assistenten zijn al laten stuurprogramma ‘ s muziek afspelen, te zoeken en te sms-berichten verzenden.

Wie zal de grote spelers in de ruimte zijn? Volgens CBInsights, waarschijnlijk dezelfde spelers in de voice-assistent spel nu. Dat komt omdat er van de echte waarde voor de consument in het hebben van hetzelfde merk in-home-voice-assistent in het voertuig. Google, Apple en Amazon zijn de integratie van hun stem assistenten in auto ‘ s van vandaag en waarschijnlijk zal domineren de weg in het komende decennium.

Amazon, die op vele manieren is het spelen van katchup naar Google en Apple, heeft nu samen met BMW en anderen te brengen Alexa in de copilot stoel. Alibaba ‘ s Tmall Genie Auto spraakgestuurde assistent zal worden aanbevolen in Volkswagen Audi, Renault, Honda en de voertuigen.

Kleinere AI en spraakherkenning bedrijven werken ook met Oem ‘ s te maken native-systemen, met inbegrip van SoundHound, Saltlux, en Mobvoi.

Eenvoudig peazy parkeergelegenheid

Als u nog niet geprobeerd autonome parkeergelegenheid, het is vrij groot. Het is ook gaan beginnen komen standaard op veel meer voertuigen in de nabije toekomst.

Maar het ding dat echt gaat veranderen parkeren is niet uw auto robot hersenen, maar een aangesloten infrastructuur van de IoT technologie die, in samenwerking met de aangesloten auto, zal helpen om uw aandacht te vestigen op de dichtstbijzijnde plek op een straat in de stad.

Dat is de belofte van een aantal startups. München-gebaseerd Cleverciti Systemen wil implementeren van sensoren die kan controleren alle parkeerplaatsen in een stad. SpotHero heeft een netwerk van 6500 garages in meer dan 300 steden.

Matched met je auto ‘ s autonoom parkeren functionaliteit, het vinden en passend in een plek vrij naadloos in de komende jaren. Dan weer, zijn we niet gaan missen de tevredenheid van spijkeren een perfecte parallelle park na het struikelen over de perfecte plek?

Augmented Reality

Heads-up displays zijn al aankomen in auto ‘ s en vrachtwagens, en zelfs motorfietsen. Maar ze zullen spelen een belangrijker rol in het interpreteren van alles van gegevens de aanwijzingen in de nabije toekomst.

Heads-up displays project visuele informatie op de voorruit. Het idee is dat je niet nodig hebt om uw ogen van de weg af — u kunt uw “hoofd” … get it? — visual gegevens zoals sms-berichten en kaarten. Gezien het feit dat bijna 400.000 ongelukken gebeuren jaarlijks van sms ‘ en (en kort van het daadwerkelijk krijgen van mensen om de telefoon weg, terwijl op de weg) dit is een veelbelovende ontwikkeling.

Een product met de naam Navion, ontwikkeld door het opstarten WayRay, beschikt over een ingebouwde HD-camera die kaarten een bestuurder omgeving om het project turn-by-turn aanwijzingen en waarschuwingen voor gevaar.

Er is een probleem, echter: HUDs zijn vrij duur. Een oplossing voor dit probleem kan je ineenkrimpen: Waymo heeft geëxperimenteerd met het idee van het subsidiëren van HUDs met behulp van het weergegeven als billboards om te adverteren op stuurprogramma ‘ s.

Grappig … dat duurt enkele van de glans uit, niet?

Innovatie

Beste Peloton alternatieven: Top smart hometrainers

Deze 10-technologieën zijn het meest waarschijnlijk om te helpen met het redden van de planeet Aarde

Neurale implantaten: Waarom het aansluiten van uw hersenen met een computer maakt een enorme hoofdpijn voor iedereen

Dit is de meest gerepareerd smartphone die je kunt kopen

Hoe VR headsets zijn het maken van kerncentrales veiliger zijn (ZDNet YouTube)

‘Vliegende vissen’ robot beweegt zich door opname van water uit haar kont (CNET)

20 angstaanjagend maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Virtual Reality

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

Greg Nichols

Door Mike Nichols

voor Robotica

| 9 oktober 2019 — 11:00 GMT (12:00 BST)

| Onderwerp: Mobiliteit