Dit is wat consumenten over de hele wereld na te denken over autonome voertuigen

0
64
auto-driving.jpg

Consumenten zijn klaar voor autonome auto ‘ s? Volgens een nieuw onderzoek, het antwoord is een volmondig ja.

Het onderzoek werd in opdracht van ANSYS, een technische simulatie bedrijf dat werkt in sectoren zoals de luchtvaart en de wearable tech en is uitgegroeid tot een virtuele ontwikkeling van de gronden voor een aantal zelf-rijdende auto bedrijven. Namens ANSYS, Atomik Onderzoek, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau, uitgevoerd in een online enquête van 22,041 volwassenen vanaf 18 jaar in landen beschouwd als belangrijkste doelstellingen voor autonome voertuigen.

Het bedrijf vond dat zeven van de 10 consumenten geloven autonome auto ‘ s rijden beter dan de mens of zal overtreffen menselijke vermogens door 2029. Volgende grote schaal herbezinning op het deel van de toezichthouders en de ontwikkelaars van het tempo van de AV-aanneming volgende high-profile ongevallen, de resultaten van het onderzoek moeten stimuleren.

“Geautomatiseerd rijden is een droom van ingenieurs en reizigers ten minste sinds de jaren 1950, maar de hardware en software die nodig is om het een praktische realiteit heeft alleen benaderd voor een voldoende niveau van volwassenheid in de afgelopen tien jaar,” zei Sam Abuelsamid, principal research analist, Navigant Onderzoek. “Voor geautomatiseerde rijden naar een commerciële realiteit dat mensen vertrouwen voor een veilig vervoer, consumenten moeten ervan overtuigd worden dat de algoritmen voortdurend kunnen rijden meer betrouwbaar dan de mens.”

In de populaire verbeelding, ten minste, het lijkt alsof we er al. Onder andere uit het onderzoek blijkt dat 71 procent van de respondenten wereldwijd geloven autonome auto ‘ s zijn beter in te rijden dan de mens of zal overtreffen menselijke vermogens binnen 10 jaar met 77 procent zegt zou comfortabel rijden in een autonome auto op enig moment tijdens hun leven.

Koploper in het vertrouwen van de consument was in Japan. De respondenten uit dat land werden meer vertrouwen in AVs dan hun internationale collega ‘s, met 83 procent geloven autonome auto’ s worden beter stuurprogramma ‘ s dan mensen in een decennium. Een volledige 38 procent van de Japanse respondenten van mening zijn we al gekruist die drempel.

Niet verrassend, jonge mensen waren meer bullish op autonome auto ‘s dan hun oudere collega’ s, met 87 procent van de 18 – tot 24-jarige respondenten en 88 procent van de 25 – tot 34-jarige respondenten gaven aan dat gevoel comfortabel met de autonome auto ‘ s in hun leven. Door contrast, 43 procent van de respondenten van 65 jaar en ouder zei dat ze zou nooit rijden in een autonome auto.

Het lijkt een uitgemaakte zaak dat het zelf-rijdende auto ‘ s op de weg, maar we hebben gehoord minder over autonome vliegtuigen. Na de recente ongevallen in verband met storingen in autonome systemen aan boord van de Boeing 737MAX, je zou verwachten dat het vertrouwen van de consument te hebben uitgehold aanzienlijk. Echter, een ANSYS onderzoek bleek dat niet het geval was.

In feite, 70% van de consumenten zeggen dat ze zijn klaar om te vliegen in de autonome vliegtuigen in hun leven.

“Autonome vliegtuigen waarschijnlijk gaan de komende tien jaar, die gericht is op zowel intra-city en inter-city reizen, voornamelijk gebruikt in de luchtvaart en de lucht-taxi business modellen. Verdere automatisering in grote commerciële vliegtuigen zal geleidelijk gaan, eerst te beginnen met één piloot, gevolgd door een volledig autonome operaties”, aldus Priyanka Chimakurthi, senior research analist bij Frost & Sullivan. “Ongetwijfeld, automatisering zal blijven veranderen air transport, zoals zij heeft gedaan in de afgelopen paar decennia. Echter, het zal moeten overwinnen voor tal van uitdagingen, te beginnen met passagier perceptie, praktische beperkingen evenals de batterij en aandrijftechnologieën.”

Robotica

Het onderwijzen van mededogen in de richting van dieren met behulp van robots

Robotica bedrijf haalt veel geld op een sterke groei

Googly ogen robots zijn eigenlijk een belangrijk 5G en edge computing benchmark

Real estate reus Keller Williams maakt gebruik van AI te benutten in de schaal (ZDNet YouTube)

Astro de robot hond kinda sorta ziet eruit als een echte hond (CNET)

20 angstaanjagend maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Mobiliteit

CXO

Innovatie

Kunstmatige Intelligentie