Eigenlijk lijkt het brak ik de Panasonic Toughbook 55

0
63

Tiernan Ray

Door Tiernan Ray

| 11 oktober 2019 — 20:39 GMT (21:39 UUR)

| Onderwerp: Laptops

Opvouwbare toekomst: Hoe hoopt Microsoft voor het definiëren van een nieuwe hardware categorie met een Oppervlakte Neo en Duo
ZDNet ‘s Larry Dignan en TechRepublic het Wetsvoorstel Detwiler bespreken waarom Microsoft’ s Windows-gebaseerde Surface Neo en Android-gebaseerde Surface Duo zijn net een glimp op van de dual-screen, inklapbare apparaten die het herdefiniëren van de laptop, tablet en telefoon markten. Lees meer: https://zd.net/2oEa5Zj

Vorige week meldde ik hoe de Panasonic Toughbook 55 stond tot voor enkele opzettelijke straf die ik toegebracht, met inbegrip van een slide die omlaag sommige stenen trappen en een kop hete koffie gemorst op het toetsenbord, en hield het recht op te gaan.

Het blijkt dat ik fout was. De Toughbook bezweken aan mijn misbruik een paar dagen later en gestopt met werken.

Als beste wat ik kan zeggen op dit moment, het was slechts gedeeltelijk Panasonic ‘ s schuld. Ik was waarschijnlijk oneerlijk in mijn hete koffie te testen, zo ver als een real-world test gaat. Op hetzelfde moment verschijnt er een klein, maar belangrijk detail in het ontwerp van de Toughbook van Panasonic zou willen heroverwegen.

Hier is wat er gebeurde: Na het zingen van de lof van de Toughbook op vrijdag, stel ik de laptop naast de 48 uur op de accu. Toen ik ging en stopt het in AC power op maandag, het zou niet inschakelen. Ik probeerde verschillende versies van het omwisselen van batterijen, het weglaten van accu ‘ s volledig zijn, maar niets zou de machine inschakelen. De LED licht dat reflecteert op de power knop drukt niet zou zelfs licht omhoog.

2019-10-11-at-5-37-36-pm.jpg

Ludovik van B4Computers reparatie dienst die de niet-functionerende Toughbook 55. Mijn koffie test was waarschijnlijk niet een helemaal eerlijke test van de machine, concludeerde hij, maar hij werd ook de vraag gesteld Panasonic ‘ s beslissing om twee kleine gaten in de laag van het metaal tussen het toetsenbord en de printplaat.

Ik draaide mij om een computer reparatie service in dienst van de vijf stadsdelen van New York, genaamd B4Computers, die voert zowel drop-off service (je brengt uw computer is), en on-site repair. In het bijzonder, een jonge man naam Ludovik nam de laptop van mij om eens te gaan kijken. Ludovik is een van die heerlijke ambachtslieden één voelt zich gelukkig tegenkom in het leven. Hij is ervaren en hij is briljant, maar nog belangrijker, hij is erg nieuwsgierig over computers. Hij is geïnteresseerd in de details van hoe ze zijn ontworpen en functie. Het is als het nemen van een viool, een klassieke vakman of iemand van dat niveau van expertise en talent. Niet alleen kan hij dingen te repareren, maar hij kan waarschijnlijk ook u helpen te begrijpen wat je veel beter dan je ooit had gedaan.

Ik wilde niet Ludovik om de machine te repareren. Ik wilde hem om mij te helpen uitzoeken wat er mis was. Hij heeft geen relatie met mij of Panasonic, Ludovik zou een onafhankelijke derde partij om te beoordelen voor het bewijs. Voordat hij me met zijn bevindingen, had hij geen idee dat ik een schrijver was, noch dat ik de herziening van de Toughbook voor ZDNet.

Ook: Probeer als ik zou kunnen, ik kon het niet breken van de Panasonic Toughbook 55

Ludovik verwijderd van het toetsenbord en vond een plas nog vloeibare koffie zat onder. Als het probleem had slechts een in het toetsenbord, wees hij erop, dan is het verwijderen van het toetsenbord en de lintkabel zou genoeg zijn geweest om de machine in te schakelen. Ten minste, haar status LED licht op om aan te geven de zaak wordt aangesloten op het lichtnet, maar dat was niet het geval.

Het meest zorgwekkende constatering was dat de plas koffie omvatte het gebied rond twee kleine gaatjes in de metalen oppervlak dat ligt onder het toetsenbord. Die gaten, die dienen geen duidelijk doel, laat het binnendringen van het toetsenbord gebied op het moederbord hieronder. Hoewel Ludovik niet verwijderen van de scheidende laag, het is het meest waarschijnlijk het geval, zei hij, dat de koffie had sijpelde door de gaten en was roestende het moederbord.

Mijn vriend Tommy HOND, een New Yorkse muzikant en kunstenaar, was de persoon die oorspronkelijk met het idee kwam van koffie als een test toen ik mij aan het voorbereiden was mijn review, verzekeren mij koffie zou interessanter en leuker als een test van de Toughbook dan gewoon water.

Tommy was, maar achteraf, koffie kan ook zijn dat het oneerlijk is, gezien het feit dat de IP53 certificering van de Toughbook kan worden geacht te gelden voor lozingen van water, niet materieel zoals koffie. “Koffie is bijzonder slecht,” zei Ludovik, wat betekent dat, in tegenstelling tot water, het residu, dat zal blijven eten weg bij gevoelige onderdelen.

Ludovik was ook kritiek van mijn simulatie. Hij wees erop dat op basis van de video die ik heb opgenomen met vorige week ‘ s artikel, de koffie test was onrealistisch. “Dat is niet echt hoe het zal gebeuren, tenzij misschien iemand klopte aan bij een koffie met een tas en liep toen weg voor een tijdje.” Waarschijnlijk meer, zei hij, zou iemand morst een beetje en dan meteen proberen en veeg het uit de machine. Ludovik biedt een goede tip altijd iets als dit gebeurt: Open de kluis voor laptop, draai het ondersteboven en plaats het op de rand van een tafel, met het display naar beneden hangen en het toetsenbord plat op een doek zodat de vloeistof zal sijpelen van het toetsenbord en in het doek.

Ondanks mijn twijfelachtige koffie test, Ludovik benadrukt dat de twee gaten in de lade onder het toetsenbord lijkt een slechte beslissing te nemen op een van Panasonic ‘ s, vooral als ze serveren geen duidelijk doel. “Het is iets wat ik niet graag over,” zei hij eenvoudig.

two-small-holes-in-panasonic-toughbook-55.jpg

Twee kleine gaatjes in de laag van metaal, de onderzijde van het toetsenbord kan hebben toegestaan koffie te sijpelen in het moederbord hieronder.

B4Computers

Hij merkte ook op dat het compartiment in de zijkant van de machine waar de stylus leven hebben een opening die leidt naar het toetsenbord gebied. Dat betekent dat een vloeistof die gaat in de stylus gebied denkbaar sijpelen in het toetsenbord gedeelte. Dat gat kan worden los te maken van een vast stylus, biedt Ludovik. Dat is prima, maar het zou gemakkelijk genoeg voor Panasonic plaatsen van plakband over de opening, die zou voorkomen dat lekken, maar nog steeds de mogelijkheid voor toegang in het zeldzame geval dat was nodig. Het verlaten van de kloof was nog een punt over die Ludovik was niet gelukkig.

Als voor de twee gaten, Ludovik op gewezen dat de eigenaren zou kunnen overwegen om ze te bedekken met Kapton tape, een soort van wonder materiaal dat werd ontwikkeld door DuPont in de jaren 1960. Ludovik houdt een worp van de messing-gekleurde tape bij de hand en geproduceerd met een grote grijns bij het aanbieden van de suggestie.

Niet alleen kan Kapton tape afdichting tegen vloeistoffen, Kapton tape behoudt zijn vorm volledig als het eenmaal is toegetreden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Scotch-tape, en kan duren voor een decennium of meer als het niet met opzet gemaakt. De valkuil is dat het toepassen van Kapton tape kan mogelijk de garantie ongeldig maken.

In elk geval, de belangrijkste kernpunten zijn dat het lijkt alsof mijn koffie test was een dwaas en oneerlijke test van de Toughbook. Het lijkt er ook op dat twee kleine gaatjes in de lade onder het toetsenbord moet worden beoordeeld door Panasonic, als ze het gevoel hebben dat een zwakke plek in het harnas.

De machine niet inschakelen. Voor het moment, het is dood. Voor hoeveel het zou kosten om te herstellen van de Toughbook, het is onmogelijk voor Ludovik om te weten, zonder dat onderzocht het moederbord. De arbeid zou kosten $200, zei hij, maar onderdelen zijn nog niet beschikbaar omdat het ding is nieuw, en dus moeten ze direct worden gekocht van Panasonic. Deze onderdelen kunnen kosten $600 tot $1.000, giste hij. In een paar jaar, zei Ludovik, waarschijnlijk van dergelijke onderdelen zou de daling in de kosten voor een range van $200 tot $400. Dat is allemaal nogal academisch sinds een eigenaar zou waarschijnlijk gebruik maken van een van Panasonic ‘ s eigen reparatie-inspanningen binnen de garantie periode.

Ik zal het verzenden van de Toughbook terug naar Panasonic voor hen uit te voeren hun eigen onderzoek. Het kan zijn dat er een ander probleem met de machine die niets te maken hebben met mijn tests, maar het is moeilijk voor te stellen wat dat zou kunnen zijn.

Ik zal zeker verslag over wat ik hoor van Panasonic. In de tussentijd, ik voel me slecht voor het beschadigen van een perfect mooie laptop. Zoals ik al zei in vorige week ‘ s artikel, opzettelijk beschadigen van de dingen, is niet iets wat ik van genieten. Ondanks het koffie-incident, het lijkt me dat er een hoop is er goed over de Toughbook aan te bevelen. Zeker, jaren en jaren van de omzet van de Toughbook familie van machines hebben aangetoond dat sommige van de meest veeleisende beroepen, mensen zoals hulpverleners, kunnen rekenen op de Toughbook in een aantal zeer belastende situaties.

Gewoon niet gebruiken als een koffie-caddy.

Laptops

Beste Microsoft Surface apparaat deals: Top sales op het Oppervlak van de hardware en accessoires

Deze 12 laptops leveren de beste levensduur van de batterij

Beste ultradraagbare laptops voor de zakelijke

Het beste van Chromebooks for business in 2019

Beste 2019 laptops voor studenten (CNET)

Foto ‘ s: De beste zakelijke laptops van 2019 (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Hardware

Beoordelingen

Veiligheid

Mobiliteit

Pc ‘ s

Tiernan Ray

Door Tiernan Ray

| 11 oktober 2019 — 20:39 GMT (21:39 UUR)

| Onderwerp: Laptops