Oppervlakte Neo: Hoe Microsoft de twee afgeschermde tablet bijgewerkte een tien-jaar-oude idee

0
45

Ross Rubin

Door Ross Rubin

| 11 oktober 2019 — 14:54 GMT (15:54 UUR)

| Onderwerp: Microsoft

Opvouwbare toekomst: Hoe hoopt Microsoft voor het definiëren van een nieuwe hardware categorie met een Oppervlakte Neo en Duo
ZDNet ‘s Larry Dignan en TechRepublic het Wetsvoorstel Detwiler bespreken waarom Microsoft’ s Windows-gebaseerde Surface Neo en Android-gebaseerde Surface Duo zijn net een glimp op van de dual-screen, inklapbare apparaten die het herdefiniëren van de laptop, tablet en telefoon markten. Lees meer: https://zd.net/2oEa5Zj

In mijn laatste column, ik heb gesproken over de voors en tegens van het Oppervlak van Neo ‘ s dual-screen aanpak versus een vouwen. Maar Microsoft heeft nagedacht over het dual-screen tablets lang voordat opvouwbare displays werd het een haalbare optie is. Bedrijf trivia buffs zou ook kunnen denken van Neo als de reïncarnatie van de Courier, een voorgestelde twee-afgeschermde apparaat heb ik vermeld bij het schrijven over de (nog steeds) trage adoptie van opvouwbare schermen in de PC-ruimte en schreef meer over elders bij de demonstratie video gelekt van een decennium geleden. De Koerier aangeboden ten minste sommige van de bewegingen van de Neo maar in een product dat leek meer op een meer appliance-achtige omgeving. Als de visie van Apple 1980 Knowledge Navigator concept video, veel van wat getoond werd in de Koerier video ‘ s is komen te staan, maar op een andere manier dan gepland.

Oppervlakte Neo was zeker geïnspireerd door een Koerier, maar voegt in enkele lessen van het Oppervlak familie. Voor een Microsoft zal blij zijn geschikt voor toetsenborden zo ver in de toekomst dat de gemuteerde kakkerlakken die plaats ons hebt de mogelijkheid om ze te gebruiken met de Surface apparaten. Voor nu, degene die Microsoft heeft op tik op voor de Oppervlakte Neo betrekking op slechts ongeveer twee-derde van de 9-inch scherm waarop het kan rusten.

Microsoft ondersteunt het in twee standen bij gebruik op het display. (Het kan ook worden gebruikt uit het apparaat als een standaard Bluetooth-toetsenbord.) In lijn met de andere kant van de “onderkant” scherm in de liggende afdrukstand, de extra schermruimte, is hieronder slim bieden een touchpad. In lijn met de in de buurt van de zijkant van het scherm, hoewel, het opent een aantal mogelijkheden, zoals een plek om te dock andere apps (Microsoft aangetoond dat het verlaten van Netflix in dat gebied) of wat Microsoft noemt de Wonderbar. Conceptueel, het is een beetje zoals de Touch Bar op sommige MacBooks. Echter, het biedt zowel meer onroerend goed en meer flexibiliteit dan de Apple Touch Bar. En misschien nog belangrijker, het lenen van een iPhone keurmerk, het hoeft niet permanent te wijden dat gebied om te toetsen of wat er anders kan in de Wonder Bar.

Maar Microsoft zal toch worden geconfronteerd met een soortgelijke uitdaging om Apple in termen van het krijgen van ontwikkelaars te ondersteunen in de Wonder Bar naast de rest van de Windows 10X functies. Het bedrijf is de laatste uitstapje in het krijgen van ontwikkelaars ter ondersteuning van een heel ander soort van extra scherm, Windows Vista SideShow, werd naar beneden getrokken door dat besturingssysteem slechte ontvangst. In tegenstelling tot het geval voor SideShow, er mag geen sprake zijn van extra kosten van hardware voor PC-makers verder ondersteuning voor de Windows 10X platform. Echter, een toetsenbord, zoals de soort Microsoft heeft voorgesteld als een aparte accessoire kan temperen ondersteuning voor de ondersteuning op een embryonale platform.

Inderdaad, veel van het succes van het Oppervlak Neo en soortgelijke producten van Microsoft verwacht dat in de categorie zal naar beneden komen om de mogelijkheden en de uitvoering van Windows 10X. Helaas, Microsoft heeft een slecht track record met een dergelijk apparaat-specifieke uitlopers, met inbegrip van Windows Tablet Edition, Windows Media Center Edition, Windows 10 Mobile en Windows RT. Voeg daarbij dat Microsoft gezichten een extra uitdaging hier proberen te houden zoals veel consistentie mogelijk met de Android-uitvoering op het Oppervlak Duo.

Aan de andere kant, het enkele uitschieters van Windows 10X dat Microsoft aangeboden aan de Oppervlakte geval leek gestroomlijnd en veelbelovend; enkele details vrijgegeven over de nieuwe Windows-versie zal geoptimaliseerd worden voor twee-screen apparaten. Microsoft heeft nu ook een meer modulaire aanpak voor Windows dan voor een van deze filialen. En dan is er de x-factor van de first-party support, vermoedelijk uit de poort, Microsoft eerder ontworpen nieuwe varianten van Windows met een primaire focus op derde partijen. Maar het Oppervlak van de Neo geeft aan wat kan worden de eerste versie van Windows vanaf het begin ontworpen met het oog op het optimaliseren voor de eigen hardware. Het is in de driver ‘ s seat in de toekomst door middel van een twee-paned venster.

VORIGE EN AANVERWANTE DEKKING

Koerier: Eerste details van Microsoft ‘ s secret tablet
Gizmodo berichten video van de Courier, Microsoft ‘ s verbazingwekkende nemen op een tablet dat in de “late prototype fase van ontwikkeling.

Microsoft pronkt met zijn dual-screen Surface Neo, komende in de vakantie 2020
Microsoft ‘ s dual-screen Windows-10-tablet, de Surface Neo, Windows 10X, is in de maak en komt

Met een Oppervlakte Neo, Microsoft brengt de dual-screen-ervaring voor tablets
De dubbele displays is geschikt voor het hebben van meerdere apps tegelijk open hebt, dankzij de nieuwe Windows 10X besturingssysteem.

Verwante Onderwerpen:

Tablets

Enterprise Software

Windows

Windows 10

Samenwerking

Cloud

Ross Rubin

Door Ross Rubin

| 11 oktober 2019 — 14:54 GMT (15:54 UUR)

| Onderwerp: Microsoft