Windows 10 betekent dat we in het kopen van meer Pc ‘ s weer, maar de boost zal niet de laatste

0
47

Vier manieren om te repareren de kapotte PC-industrie
Als de hardware van de computer industrie is om te overleven op de lange termijn, het moet een radicale herziening, volgens analisten.

Met zendingen tot 4,7% in de wereldwijde PC-markt heeft een gezonde derde kwartaal in 2019 – de gezondste in zeven jaar, stelt een rapport van technologie onderzoeksbureau Canalys.

Sinds het begin van 2012, wanneer de groei raakte een record 5.4%, PC-verkoop gestaag afnam. Maar de laatste boost, waarschuwt het rapport, is een reflectie van korte-termijn trends en de effecten ervan kunnen slijten zo vroeg volgende jaar.

In de VS, bijvoorbeeld, de stijging kan worden toegeschreven aan het feit dat een ronde van de tarieven, is gepland om te worden van kracht op $37 miljard waard zijn de Chinese notebooks en tablets komende December. Begrijpelijk, de producenten zijn het opbouwen van hun inventaris voor de deadline.

Het is in Japan vooral dat de context is een gunstige één. Met de zomer in 2020 de Olympische spelen naderen, er is veel aan het opvoeren van de IT-infrastructuur; en, als het land zich voorbereidt tot het verhogen van de consument belasting in oktober van dit jaar, de vraag naar verse hardware voor de verandering heeft ook sterk gestegen.

Dit, gecombineerd met het feit dat Japan is snel te upgraden naar Windows 10, betekende het land heeft gereden van de industrie van de totale groei: zendingen van de desktops, werkstations en notebooks steeg met 63% in het afgelopen jaar.

Het is niet alleen in Japan, dat Windows 10 upgrades aangemoedigd vraag. Een jaar geleden, Canalys ‘ s chief analist Alastair Edwards had al voorspeld dat “Windows 10 vernieuwen, blijven de belangrijkste driver van de commerciële vraag naar Pc ‘s in 2019”.

Meer recent, IDC en Gartner ook beweerd dat de PC zendingen was geworden in het 3e kwartaal van 2019 door de aanhoudende Windows 10 verversen.

Rushabh Doshi, directeur onderzoek van Canalys mobility services, vertelde ZDNet dat dit werd bevestigd door de meest recente rapport: “Microsoft aangekondigd dat er geen andere Windows iteratie, zodat bedrijven weten dat de investering in Windows-10 is veilig. Er zal niet een van de volgende generatie van OS, die zal de dood van de upgrade.”

De gerapporteerde groei, echter, paradoxaal genoeg komt in het midden van een industrie-brede CPU tekort crisis, veroorzaakt door Intel.

Sinds vorig jaar heeft het bedrijf geconfronteerd met een productie knelpunt als het worstelt om te voldoen aan de vraag naar de 14nm chips, die leveren een breed scala aan producten, variërend van mobiele apparaten en servers. Het was eerder in de veronderstelling dat dit zou leiden tot hoofdpijn voor alle grote PC-verkopers een beroep op de chips; maar hij vond dat het misschien eigenlijk het omgekeerde effect.

“Voor de top vijf bedrijven in de top – dat is Lenovo, HP, Dell, Apple, Acer – dit is een kans om te consolideren hun marktaandeel,” zei hij.

De nummers die reeds weerspiegelen dat. Alle vijf bedrijven hebben een grotere zendingen, met Lenovo en HP vergaat het beste, met gezwellen staan respectievelijk op 7.2% en 8,5% jaar-op-jaar.

“Kleinere leveranciers is er minder aanbod en worden geperst uit de markt,” vervolgt Doshi. “Ze zullen meer niche en chase een andere markt helemaal.”

Maar Doshi voorspelt dat wanneer de tarieven zijn in de VS en de Japanse consument belasting wordt geïmplementeerd, zal de vraag weer naar beneden gaan.

En met de komst van nieuwe apparaten die lijken te verpakken van de prestaties van een laptop in je zak, het is gemakkelijk om te springen tot de conclusie dat de Pc kunnen binnenkort een ding van het verleden. De Samsung Galaxy Vouw of Microsoft ‘ s Surface Neo, bijvoorbeeld, zou kunnen bieden nieuwe mogelijkheden in steeds grotere schermformaten.

Niet zo snel, zei Doshi. Het is waar dat nieuwe vorm factoren kunnen verleiden een specifiek publiek, en vooral in de mobiele industrie, met de komst van 5G suggereren dat de mobiele medewerkers kunnen aanzienlijk toenemen.

“Maar die markt zal nog veel kleiner zijn dan de prestaties van de PC-markt,” zei hij. “Iets dergelijks is gebeurd met de tablet, die vervolgens zag de vraag krimpt snel. Dus dit is niet iets dat PC-leveranciers moeten maken over het nu.”

Laptops

Beste Microsoft Surface apparaat deals: Top sales op het Oppervlak van de hardware en accessoires

Deze 12 laptops leveren de beste levensduur van de batterij

Beste ultradraagbare laptops voor de zakelijke

Het beste van Chromebooks for business in 2019

Beste 2019 laptops voor studenten (CNET)

Foto ‘ s: De beste zakelijke laptops van 2019 (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

CXO

Hardware

Laptops

Beoordelingen