Westpac ondervraagd over ondernemerschap-verstikkende regelgeving

0
20

Westpac CEO Brian Hartzer geconfronteerd met het Huis Permanent Comité voor de Economie op vrijdag, ondervraagd door MP John Falinski die opgevoed met een eerdere toespraak van de CEO gaf, naast drie van Westpac de inmiddels succesvolle zakelijke klanten.

“Je hebt je punt in die toespraak, ik geloof, dat als ondernemers zijn bedoeld om te doen, drie van uw klanten nam een weddenschap, dat bet nam hun bedrijven zeer dicht bij de wind in termen van cash flow eisen,” Falinski opgeroepen.

Falinksi zei dat omdat van Westpac de langdurige relatie met deze klanten en het fundamentele begrip van hun respectieve bedrijven, het in staat was om hen te ondersteunen bij de tijd. Echter, eraan herinnerend Hartzer ‘ s speech verder, Falinski zei de Westpac CEO was bezorgd dat het maken van zo een uitspraak die vandaag de dag misschien niet per se een afspiegeling van de huidige wettelijke kader.

Hartzer bevestigde dit, zegt hij, verwijzend naar de onbedoelde gevolgen van de verantwoordelijke kredietverlening wetten voor de zakelijke kredietverlening.

“Dus met andere woorden, deze wetten die het europees Parlement, [de manier waarop ze] werden geïnterpreteerd, en hoe ze worden door de toezichthouders, zou kunnen hebben het echt gezien drie anderszins succesvolle Australische bedrijven die hebben verdiend veel geld in de export, hebben veel mensen, potentieel op dit moment niet op als onderdeel van onze zakelijke omgeving?” Falinski vervolg, terug te keren met een eenvoudig “ja” van Hartzer.

Hartzer zei Westpac was in staat om mensen te helpen die mensen op een punt in de tijd waar ze niet per se de documentatie te passen duidelijk binnen het vak, en een bankier was in staat om hun eigen oordeel, om hen te ondersteunen.

Falinksi betreft die niet in staat zijn om oordelen zoals deze zou kunnen verstikken ondernemerschap in Australië. Hij zei dat, zoals opgelegd door het Parlement, en uitgevoerd door de toezichthouders, de activiteit van het aanvinken van vakjes is het verwijderen van de overigens goede beoordelingen die de banken en andere kredietverstrekkers gebruikt te hebben.

“Ik denk dat dat is op zijn minst een gedeeltelijke onbedoeld gevolg,” Hartzer antwoordde. “Echter, het is duidelijk dat sommige van de eisen maken het moeilijker voor bankiers om zich zelfverzekerd te oefenen die oordeel.”

Zie ook: Hoe bedrijven om kunnen gaan met het krijgen van gereguleerde (TechRepublic)

Falinski gewezen op de Australische bedrijf in medische apparatuur, Cochleaire, en haar recente opmerkingen dat, als het zijn tijd opnieuw, vanwege de bureaucratie, het niet zou hebben opgezet in Australië.

Hij is ook gewezen op het opstarten van darling Atlassian, die ingepakt en vermeld in de offshore, en de oprichters van credit betaalservice Afterpay, zeggende dat Australië regelgeving is het meest moeilijk om te navigeren van alle regio ‘ s waar ze actief is.

Falinksi vroeg Hartzer als hij dacht dat het nuttig was voor Westpac en de Australische economie aan regelgeving die is zo inimical van ondernemerschap.

“Zeker niet,” de CEO antwoordde. “De nummer een ding dat we horen dat onze kleine zakelijke klanten praten over de uitdagingen van de bureaucratie en de regelgeving op verschillende niveaus waarmee zij worden geconfronteerd.”

Westpac beheert momenteel rond 730,000 klein zakelijke klanten via haar business bank.

Hartzer verder ondervraagd over de reden waarom het terugdringen van de bureaucratie voor zijn bank de zakelijke klanten is niet behandeld als een hogere prioriteit.

“Als ik denk aan de toespraken die ik heb gegeven, ze zijn over het bedrijf, ze zijn over de economie, ze zijn over suggesties die we kunnen maken … vanuit ons standpunt, we gaan op al deze onderwerpen.”

De CEO zei dat zijn bank heeft een aantal suggesties om de regeringen op staats-en federaal niveau over bepaalde “dingen” die het gelooft in de weg van de kleine bedrijven gedijen.

VERWANTE DEKKING

MPs betrokken bancaire kredietverlening praktijk is verstikkend ondernemerschap in Australië

De Commonwealth Bank of Australia heeft geweigerd het idee dat het van invloed is op innovatie in Australië, waardoor het moeilijker voor kleine bedrijven te ontvangen leningen.

Westpac het bijhouden van kwetsbare klanten te escaleren service level

Als onderdeel van de behandeling van klachten revisie, de bank is gebruik te maken van gegevens, zoals een klant postcode en als ze in de ontvangst van Centrelink te helpen zoeken naar klanten die behoefte hebben aan meer ‘care’.

Waarom Westpac is het maken van ‘frenemies’ met fintechs (TechRepublic)

De bank CIO heeft gebruikt de term ‘frenemies’ voor het beschrijven van de relatie Westpac heeft met de fintech gemeenschap down under.

Verwante Onderwerpen:

Mkb

Australië

Overheid

Big Data Analytics

Innovatie

Veiligheid