ACMA att använda s313 att blockera olagligt offshore gambling webbplatser

0
35
poker770x578istock153533674.jpg

Bild: Juan R Velasco, Getty Images/iStockphoto

Australian Communications and Media Authority (ACMA) har varnat för det är som att få landets Internetleverantörer att blockera offshore gambling webbplatser som är i strid med den Interaktiva Gambling Act 2001.

“Möjligheten att få Internetleverantörer att blockera olagligt webbplatser kommer att vara en värdefull ytterligare vapen i ACMA arsenal i kampen mot olagliga hasardspel online,” ACMA stol Nerida O’Loughlin sagt.

“Om du har pengar insatta med en olaglig spel webbplats, bör du dra tillbaka de medel som nu.”

ACMA tillade att offshore gambling webbplatser har ofta inte betala ut betydande vinster, med kunder vänster med små medel.

Över 65 företag har lämnat den Australiska marknaden sedan 2017, när det började tillämpa reglerna, ACMA sade, med direktörerna för de webbplatser som också läggs på Institutionen för Inrikes Frågor Rörelse varningslista. ACMA har också nått ut till tillsynsmyndigheterna i dessa webbplatser hemländer.

“Offentlig utbildning är också av avgörande betydelse för att avskräcka Australiensare från att använda dessa webbplatser, eftersom många illegala offshore gambling webbplatser mål Australier med hjälp av Australiska teman och bilder, som den Australiska flaggan och inhemska djur,” O’Loughlin sagt.

Blocken kommer att ske enligt avsnitt 313 av telelagen, samma befogenheter som tillät den Australiska Värdepapper och Investeringar Kommissionen att av misstag blockerar 250,000 platser i April 2013. I sina riktlinjer för blockering, varje block måste vara undertecknat av ordföranden, vice ordföranden, eller en person i ledande befattning inom ACMA, med varje begäran om att upphöra efter en “viss tid”.

“Den ACMA kommer att övervaka regelbundet störningar av tillgång till webbplatsen för att säkerställa att det förblir ändamålsenligt (som är, det är effektivt, ansvarsfullt, så riktade som möjligt och är de utförs på rätt sätt),” riktlinjer staterna.

För de flesta av de 21: a århundradet, den Australiska regeringen har försökt att slå ner på online-spel.

Kommunikationsminister Paul Fletcher sade upp till AU$400 miljoner varje år spenderas på olagliga spelsajter, som uppgår till AU$100 miljoner i förlorade skatter.

“Medan ACMA har en rad befogenheter att skydda Australiensare från illegal spelverksamhet tjänster-inklusive att utfärda formella varningar och söker civila straff order-kan det vara svårt att vidta direkta åtgärder mot ansiktslösa företag med inga rättsliga närvaro på våra stränder,” Fletcher sa.

“Detta är ett viktigt samarbete med Communications Alliance, och jag vill erkänna branschens stöd. Att arbeta med ACMA, dessa ytterligare åtgärder ger Internetleverantörer förmågan att blockera olagliga webbplatser, skydda Australier och bidra till en säkrare onlinespel miljö.”

Relaterade Täckning

Telco axeln bör utökas till OTT leverantörer: AGDTelstra talar emot att kostnaderna för piratkopiering webbplats blockingTelcos uppmana regeringen att dumpa telco nationella säkerheten lawsIs Australiens telco nationella säkerhets-lagen är förenlig med de mänskliga rättigheterna?Australiska myndigheter bör behålla platsen-blockerande befogenheter: Kommittén

Relaterade Ämnen:

Australien

Cloud

Sakernas Internet

Säkerhet

Datacenter