Android-ekosystemet är inte redo för ungdomar Pixel 4

0
31

Android-ekosystemet är inte redo för ungdomar Pixel 4
Den senaste Pixel telefonen är att gå igenom förändringar.

Pixel 4 från Google är en konstig enhet, och inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt, men det är olika i små sätt från de Pixlar som har kommit före, och som gör hela skillnaden.

På många sätt, telefonen är en tonåring. Det är inte en helt utvecklats produkt, och du kan se vart det är på väg och kanske även övertyga dig själv att det är en bra sak. Men då är då och då kommer något att hända som påminner om en röst bryta och plötsligt kom ihåg det är inte riktigt det.

Den föredöme för detta beteende är den nya Face Unlock-funktionen. I sin oändliga visdom, Google bestämde sig för Pixel 4 skulle släppa sin fingerprint-sensor och gå med en ansiktsbehandling biometriska lösning.

Det är inte svårt att se för att tänka: “Apple har visat att det fungerar, vi bör lägga till den i”. Och när det fungerar, det fungerar bra.

För folk som gillar att låsa upp pixlar medan de är på ett skrivbord eller stå, att inte ha för att nå runt telefonen för att smeka ditt sätt att fingeravtrycksläsaren är en förbättring — face unlock-är välkomna.

Men som en person med skägg, jag är definitivt en ansiktsigenkänning kanten fall, och ibland är det helt enkelt inte fungerar. Om telefonen ligger på ett skrivbord, som du behöver för att trana din hals över att få direkt ovanför Pixel 4 för att få det att fungera, och som för en Pixel Stå på ett nattduksbord, glöm det, det kommer inte att fungera för det mesta.

Kort sagt, för att helt enkelt låsa upp enheten, Face Unlock är bra runt 80% av tiden, och för de övriga 20%, kommer du att önska för fingeravtrycksläsaren att återvända.

Men som jobbar bra i procent blir drivs ner när den stöter på resten av Android-ekosystemet, som Pixel 4 verkar ta ett steg bakåt från Pixel 3.

Ta WhatsApp är fingerprint security släpptes förra månaden — alla andra Pixel telefoner kommer att bli bra, men den Pixel 4 inte kommer att stödja det.

På samma sätt, Pixel 4 kommer att hitta fel i program som använder fingeravtryck för autentisering. En Australisk bank berättade ZDNet sin app är knuten till FingerprintManager API — varför Pixel 4 kan validera en biometrisk inloggning — och att det skulle “innebära ytterligare biometriska former av autentisering i framtiden”.

Både appar kommer så småningom att få det, eftersom ekosystemet migrerar över till androids nya biometriska API, men tills det händer på en bred front, Pixel 4 användare är kvar.

Det är en märklig känsla när du har förmodligen ett av de mer avancerade telefoner på marknaden, men kan peka på en 5 år gammal telefon som kan göra mer.

Se även: Google Pixel 4 XL recension: En perfekt besvikelse telefon

Dessutom under de kommande månaderna, kommer Google att fixa ett problem som gör att Face Unlock-funktionen ska användas när en person är inte tittar på enheten med öppna ögon. Men fingeravtrycksläsaren tillåtna för samma funktionalitet, så på detta räkna är det mer som har paritet.

En av de andra försäljningsargumenten för Pixel 4 enheter som är tänkt att bli 90Hz visa, men ibland är det som om du kan se skärmen växlar.

För en dag medan testa Pixel XL, telefonen stelnade till för en minut vid en tidpunkt då dess anmälningar var som interagerade med, och sedan senare på eftermiddagen, den nedre halvan av skärmen gick galet. Intressant, trots att vänta på det exakta beteendet att hända igen, det har inte.

Det är dock en konstant irritation är det klippning på undersidan av enheten när gest navigering är påslagen.

Strömbrytare ger mer utrymme på skärmen för att innehåll och appar som Gmail visar hur det ska användas. E-app har semi-transparent sidhuvuden och sidfötter som gör det möjligt för innehåll ses genom status ikoner på toppen och navigering rad längst ner.

Det är dock inte alla appar är redo för detta, och ofta längst ned navigering är en svart låda som gör att det ser ut som om den Pixel designers var imponerad av den klippta skärmen på Moto 360 titta på från åren som gått. Det är en liten sak, men det är inte mindre irriterande.

Sedan är det sveprörelse att gå bakåt i sig själv. Android-10 gör det möjligt för navigering bakåt från båda sidor av skärmen för att signalera en tillbaka-knapp för samtal.

Google säger i augusti räknar endast 3% till 7% av användarna genom att svepa in från sidan. Som en så kallad tre sinnad, jag är här för att berätta att det är ett problem. Eftersom Android beta Q, antal gånger jag har gjorde en gest att vidta åtgärder som på ett objekt, till exempel markerar något så läs och åberopat tillbaka gest är mycket hög. När man försöker att interagera med ett objekt på en webbsida, och av misstag åberopar tillbaka gest, är ett recept för dubbel smärta, som om min hjärna försöker att ångra vad har hänt bara genom att dra den andra vägen på andra sidan av telefonen, men allt det gör är att skicka en annan tillbaka signalen.

För både klippning och gester, Google har kört ut framför sin partners ekosystem, och för de kommande månaderna och åren, app-tillverkare kommer långsamt ikapp där Google är på väg.

Läs också: Google Pixel 4 recension: Fast kamera, men dålig batteri och cellular performance döda det för företag

Pixel 4 är omgiven av en litania av andra hanka-headed val.

Vilka fördelar gjorde att Google hoppas att du får från att döda sin obegränsad Google Bilder backup på full kvalitet? Och som låt hörlurar situationen överlåta till en absolut röra?

I Usa finns det inga hörlurar ingår i rutan för Pixel 4, men de är närvarande i den Australiensiska versionen av rutan och på andra håll i Asien-Stillahavsområdet, användare kan få ett par hörlurar kupong.

Pixel 4 Förslag Känsla gest kontroll är trevligt att ha, men det känns som om någon som verkligen älskade Samsung S3 äntligen lyckats få tillbaka en halvfärdig har från 2012 till 2019 telefonen.

Även mördaren funktionen av Pixel 4, det är förmågan att bearbeta på enheten och transkribera inspelningar som de är gjorda av, samt ge bildtexter till alla ljud som spelas upp är rörigt som mycket bra transkription app är enligt uppgift på väg till äldre Pixel enheter.

I detta skede, en Pixel 3 med transkription app är mindre krångel än att vänta på en Pixel 4 mogna.

Det är det som är kärnan i problemet med Pixel 4, Google är med androids ekosystem i områden som man inte är redo för, och med tanke på den splittring och uppdatera problem med appar från tredje part, en betydande andel av appar kommer aldrig att nå de platser som Google är fast beslutna att gå.

Det är verkligen en tonåring av en enhet. Med tiden, den här enheten kommer att börja helt i form, men just nu är det alltför temperamentsfull att rekommendera, såvida inte användaren vet vad de får sig till.

Om du behöver absolut en ny Pixel enhet, och inte vill brottas med den bräckliga Pixel 4, jag skulle rekommendera ett snabbt stopp via Pixel 3a, och se vad Google gör under nästa år eller två innan du tittar igen.

Relaterade Täckning

Google Pixel 4 recension: Fast kamera, men dålig batteri och cellular performance döda den för businessGoogle Pixel 4 XL recension: En perfekt besvikelse phoneAustralian Pixel 4 och Pixel 4 XL pricingGoogle Pixel 4 och Pixel 4 XL: pre-order och där för att hitta de bästa erbjudanden

pixel4-thumb.png

Bild: Sebaztian Lador/ZDNet

ZDNET ÄR MÅNDAG MORGON ÖPPNAREN

Måndag Morgon Flasköppnare är våra öppna salvo för veckan i-tech. Eftersom vi kör en global webbplats, detta redaktion publicerar på måndag vid 8 AEST i Sydney, Australien, som är 6 pm Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av ZDNet globala redaktionen, som består av våra leda redaktörer över hela Asien, Australien, Europa och Nordamerika.

Vi måste sluta le vår väg mot en övervakning stateNike satsningar på teknisk VD Donahoe att påskynda den digitala omvandling: Kommer det att fungera?
Tidigare Twitter CISO delar med sig av sina råd för IT-säkerhet anställa och cybersecurityPC eller vikbara telefonen? Här kommer nästa stora dilemma enhet
Kina har Apple med iphone
Carvana VD Ernie Garcia på data vetenskap, teknik och investeringar och störa en industryWhy en Java-utvecklare hoppade till i Salesforce och har inte tittat tillbaka
Den ransomware krisen kommer att bli mycket värre

Relaterade Ämnen:

Google

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner