Commonwealth Bank fokuserade på att förnya mitt påtryckningar från fintechs

0
32

Commonwealth Bank of Australia (CBA) VD Matt Comyn har sagt att hans bank har åtagit sig att spendera stora varje år på teknik för att leverera den bästa bank-erfarenhet, på en marknad där fintechs börjar rufsa fjädrar av de fyra stora.

Inför Huset Ständiga Utskottet för Ekonomi på fredag, Comyn fick frågan vad som enda fintech innovation skulle ha störst nytta Australian bank konsumenter under de kommande åren.

Se också: Varför Westpac är att göra “frenemies” med fintechs (TechRepublic)

“Det är en mycket svår fråga att svara på,” sade han. “Det är tydligt att det finns ett antal nya aktörer på marknaden … säkert fler bank-körkort som utfärdas under de senaste 18 månaderna än möjligen i före 15 eller 20 år. Det återstår att se, beroende på vilken typ av innovationer som de är i stånd att ta till marknaden.”

Den Australiska Prudential regulation Authority (APRA) som delas ut fyra banking licenser till nya spelare på marknaden i lite över ett år, med neobank Xinja Bank som beviljat tillstånd att verka som godkänd insättning-ta institution (ADI) utan begränsningar i September. På samma sätt, 86 400 Ltd i juli, och Volt och Judo fick APRA godkännande i Maj och April 2018 2019, respektive.

Med nytt digitalt födda fintechs att öka sin närvaro, Comyn sa den gula och svarta banken är “oerhört fokuserad” på att se till att det finns mycket lite innovation för dem att anpassa sig till marknaden att CBA inte redan fört fram.

Enligt Comyn, det har varit några framgångsrika företag som har sett tillväxt, särskilt i områden som är mindre reglerade, till exempel betalningar.

“Jag tror att detta kommer att vara ständigt en balans för både lagstiftare att stimulera konkurrensen, men har också ett syfte att antingen konkurrensneutralitet eller naturligtvis några av de frågor som kan uppstå från några av dessa nya affärsmodeller”, sade han.

“För institutioner som Commonwealth Bank satsar vi på att spendera mer än en miljard dollar i teknik varje år, vi vill leverera det bästa av det totala bank-erfarenhet och definitivt den bästa digitala upplevelse. Och jag tror att om du tar det i helhet, som bör vara en mycket god miljö för kunder till nytta.”

Den Australiska regeringen undersöker också möjligheter att fintech och regtech kunde presentera genom att stå upp för en Senatens Kommitté för Finansiell Teknik och Regelverk Teknik för att utforska rymden.

Vidare konkurrens, Comyn blev tillfrågad om sina tankar om Facebook är cryptocurrency spela, Libra.

Läs också: Sa till dig: Facebook är Vågen cryptocurrency är en dålig idé (och nu sin partner vet det också)

“Deras planer är mycket ambitiösa. Att det skulle bero antar jag, på att ta upp, det kan ha en inverkan säker,” sade han när han frågade inverkan på den Australiska marknaden om myntet var att komma igång.

“Det är inte på samma nivå i form av gränsöverskridande betalning flöden [i Australien] som det är i några av de Europeiska länderna, men vi har sett deras meddelande med intresse — jag tror att några verkliga rättsliga utmaningar, trots att några av de utmaningar som de står inför som företag, men jag tror att vi kommer att fortsätta att se större innovation.”

Comyn upprepade att betalningar är det område där det är mest för innovation och utveckling pågår för närvarande.

“Jag tror att Australien är det tur att man har en av de mest innovativa betalning-system i världen,” sade han.

“Reserve Bank, naturligtvis, har övervakat att med ett antal initiativ, bland annat den Nya Betalningar Plattform, och från vårt perspektiv, fortsätter att förnya sig så att vi inte bara förbättra kundens upplevelse, men också att se till att vi har ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande för den som får ansluta sig till den Australiska marknaden är av avgörande betydelse för oss.”

MER FRÅN CBA

Commonwealth Bank för att spendera över AU$5b på tech under de närmaste fem yearsHow CommBank är att utbilda sin maskin lärande Kundens Engagemang EngineCommBank App 4.0 har plats-baserad spårning och skattedeklaration anmälningar

Relaterade Ämnen:

Australien

Regeringen

Big Data Analytics

Innovation

Säkerhet

Rörlighet