BRITISKE regering lancerer antitrust undersøgelse af Google-Looker deal

0
154

Andrew Brust

Af Andrew Brust

for at Kæmpe om Data

| December 2, 2019 — 17:46 GMT (17:46 GMT)

| Emne: Cloud

Regeringen i det Forenede Kongerige meddelte i dag, det er at undersøge Google ‘ s påtænkte erhvervelse af ser godt Ud. Den bekymring, angiveligt, er, at Googles køb af business intelligence start vil mindske konkurrencen i cloud computing arena. Google Cloud, under stadig frisk-præget ledelse af Thomas Kurian, har bekendtgjort sin hensigt om at erhverve Ud tilbage i juni. Den aftale vil hjælpe med at lukke hullet med Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure, som begge har en stærk analytics porteføljer og føre Google Cloud i markedsandel.

Læs også: Google køber ser godt Ud for $2,6 milliarder, har til formål at udvide dens analytics-nå, support flere skyer

Selv da den BRITISKE nærmer sig en post-Brexit eksistens, er det ikke desto mindre passer ind i den mosaik af større Europæiske antitrust årvågenhed, som Google har kørt på kant. Mountain View, Californien-baserede enhed af Alfabetet, Inc. har fået en bøde på over usd USD 9B af den Europæiske Union inden for de sidste to år over sin shopping service, Android kontrakter og core ad virksomhed. Og nu ville det ud til, at EU indleder sin egen undersøgelse i Google i løbet af sin Chrome Web browser og indsamling af data.

Læs også: Google konkurrence: Nu varmen er på Chrome som bøder, der løber op i milliarder

Men den offentlige cloud-data i analytics, og browser indsamling af data er ikke det samme. Mens Google er ingen engel, den opfattelse, at selskabets erhvervelse af Looker ville mindske konkurrencen ville virke forkert.

Microsoft har sin Magt BI-produkt, og en cloud-tjeneste, som, selv om det teknisk set ikke er en del af Azure, fungere som produktive værktøjer til at rekruttere nye Azure kunder. AWS, med sin QuickSight BI service er godt bag på BI/data-visualisering side. Men sin cloud fremtrædende plads generelt, og — med tjenester som Elastisk MapReduce, Rødforskydning, og selv almindelig gammel S3 — sin styrke i analytics specifikt, gør det til en mastodont. Salesforce ‘ s overtagelse af Tableau, også annonceret i juni og held lukket i August, er i spil på en seriøs måde som godt.

Læs også: Salesforce-Tableau, andre BI tilbud flow, tally er nu fem i træk

Uden at det ser godt Ud, Google er kun BI-udbyder sine Data Studio produkt, som er mere af en data-visualisering/præsentation service forstærke G Suite, end det er en komplet business intelligence-platform. Snarere end at hæmme konkurrencen, er at Google ser godt Ud med henblik på at levere solid konkurrence til AWS og Azure, og jeg vil argumentere for, at disse spillere har brug for en troværdig konkurrencemæssigt pres for at bevare deres eget tempo for innovation.

Uanset, Fase 1 af den BRITISKE Konkurrence-og markedstilsynsmyndighed s (CMA ‘ s) undersøgelse — invitation til at kommentere — åbner i dag, og lukker den 20 December. På CMA ‘ inviterer skriftlig kommentar “fra en interesseret part” inden for denne frist. Med mindre end tre kalender uger for en kommentar, måske undersøgelsen vil indgå hurtigt. Effekten afsat, meddelelse af undersøgelsen viser, at kritiske data-analyse og BI er, at den offentlige cloud computing-markedet generelt.

Relaterede Emner:

Big Data Analytics

Digital Transformation

Datacentre

CXO

Innovation

Opbevaring

Andrew Brust

Af Andrew Brust

for at Kæmpe om Data

| December 2, 2019 — 17:46 GMT (17:46 GMT)

| Emne: Cloud