BRITTISKA regeringen inleder undersökning av Google-Looker affär

0
40

Andrew Brust

Av Andrew Brust

för Stora på Data

| 2 December 2019 — 17:46 GMT (17:46 GMT)

| Ämne: Moln

Regeringen i Förenade Kungariket i dag meddelade det är att undersöka Googles avsett förvärv av Snygging. Den oro som, till synes, är att Google: s förvärv av business intelligence start skulle minska konkurrensen på cloud computing arena. Google Cloud, enligt fortfarande färskt präglade ledning av Thomas Kurian, meddelat sin avsikt att förvärva Snygging tillbaka i juni. Affären skulle bidra till att överbrygga klyftan med Amazon Web Services (AWS) och Microsoft Azure, som båda har starka analytics portföljer och leda Google Cloud i marknadsandel.

Läs också: Google köper Looker för $2,6 miljarder kronor, syftar till att förlänga dess analytics nå, stöd för flera moln

Även STORBRITANNIEN närmar sig en post-Brexit existens, är det ändå passar in i den väv av större Europeiska antitrust vaksamhet som Google har råkat i bråk. Mountain View, Kalifornien-baserade delen av Alfabetet, Inc. har bötfällts över $USD 9B av Europeiska Unionen under de senaste två åren över sin shopping service, Android kontrakt och core annons verksamhet. Och nu verkar det EU lanserar en egen utredning om Google Chrome webbläsare och insamling av data.

Läs också: Google antitrust: Nu värmen är på Chrome som böter köra in miljarder

Men public cloud data i analytics och i webbläsaren för insamling av data är inte samma sak. Även om Google är ingen ängel, den uppfattningen att dess förvärv av Snygging skulle minska konkurrensen verkar befängt.

Microsoft har sin Makt BI-produkt och tjänst i molnet som, även om de tekniskt sett inte en del av Azure, fungera som produktiva verktyg för att rekrytera nya Azure kunder. AWS, med dess QuickSight BI service är en bra bit bakom på BI – /data-visualisering sida. Men dess moln framträdande i allmänhet, och — med tjänster som Elastic MapReduce, Rödförskjutning, och även vanliga gamla S3-dess styrka i analytics speciellt, gör det till en ångvält. Salesforce förvärv av Tablån, som också presenterades i juni och framgångsrikt stängt i augusti, är i spel på ett seriöst sätt också.

Läs också: Salesforce-Tablån, andra BI-erbjudanden flöde, det stämmer är nu fem i rad

Utan Snygging, Google är bara BI deltagare är dess Data Studio-produkt, som är mer av en data-visualisering/presentation service utöka G Suite än att det är en fullfjädrad business intelligence-plattform. Snarare än att hämma konkurrensen, Google behöver Looker för att ge en effektiv konkurrens till AWS och Azure, och jag vill hävda att de spelarna behöver trovärdiga konkurrenstryck för att upprätthålla sin egen takt av innovation.

Oavsett, Fas 1 i STORBRITANNIEN Konkurrens-och marknadsmyndigheten s (CMA: s undersökning — inbjudan till kommentar — öppnar idag och avslutas den 20 December. CMA bjuder in en skriftlig kommentar “från en intresserad part” av att tidsfristen löpt ut. Med mindre än tre veckor för en kommentar, kanske undersökningen kommer att ingå snabbt. Effekt undan, tillkännagivandet av undersökningen visar hur viktiga data analytics och BI är att den offentliga cloud computing marknaden generellt.

Relaterade Ämnen:

Big Data Analytics

Digital Omvandling

Datacenter

CXO

Innovation

Förvaring

Andrew Brust

Av Andrew Brust

för Stora på Data

| 2 December 2019 — 17:46 GMT (17:46 GMT)

| Ämne: Moln