Hvorfor jeg kan dumpe Apple i 2020… og hvorfor du bør overveje det, for

0
213

Adrian Kingsley-Hughes

Af Adrian Kingsley-Hughes

for Hardware 2.0

| 3. December 2019 — 05:00 GMT (05:00 GMT)

| Emne: Apple

Engang, jeg var på vagt over for Apple økosystem. Det var tilbage i dag af Macintosh-styresystemet og iTunes platform. Jeg elskede den fleksibilitet, som valg, at Vinduer, der tilbydes, og modsatte sig at blive trukket ind i, hvad der var på den tid et niche område tech.

Så fik jeg en iPod nano (sidebemærkning: det er stadig i gang!), og sin enkelhed var som et pust af frisk luft i forhold til min forrige MP3-afspiller. Det hele var så intuitivt let at bruge, og bombproof med hensyn til pålidelighed.

Det fungerede bare. Og jeg var solgt på Apple.

I løbet af de år har min investering i Apple ‘ s økosystem er vokset fra, at en iPod nano til en iPhone, en MacBook Pro, en Apple-Ur, og en iPad Pro.

Men nu, at karakteren af “det virker bare” er blevet tabt. Nu økosystemet er fragmenteret, buggy, og om det hele er frustrerende at bruge.

Skal læs: Bedste gaver: DET pro værktøjskasse & Tech gadgets for ikke-teknikere

Første fejl.

OK, første off, software betyder fejl. Der er uundgåelige. Men Apple ‘ s er stadig ved at drukne i fejl. Jeg har skrevet udførligt om, hvordan buggy iOS 13 udgivelsen har været. I virkeligheden, det har været så fejlbehæftet, at Apple planlægger at ændre sin interne udviklingsproces. Problemet er, at Apple havde en plan på plads for at gøre iOS 12 bedre, en plan, som resulterede i iOS udgivelser, der var plaget af nogle rigtig nasty bugs.

Og det ser ud til, at Apple vidste, hvor forfærdeligt iOS var 13, og alligevel gik videre og udgivet det alligevel.

iOS er at få crappier og crappier.

Men det er ikke kun iOS. De nyeste macOS Catalina udgivelse har haft nogle grimme fejl også. Disse må ikke få så meget taletid, men udbredelsen af macOS opdateringer er ikke så aggressive som iOS, og det er ikke landing på hundredvis af millioner af enheder inden for uger efter udgivelsen.

Men for Mac-brugere, der var faldet en betydelig kile af penge på hardware, det er ingen trøst.

Men det er heller ikke bare software. Hardware kvalitet er heller ikke, hvad det plejede at være. New hardware (der er udgivet med bugs, der tager tid til at ordne, kan batteriets levetid er temmelig middelmådig på tværs af alle hardware (med undtagelse af iPhone-11 Pro Max), og priserne er stadig eye-wateringly høj.

Så er der alle de weirdnesses.

Det miskmask af USB-C og Lyn, det faktum, at Apple Blyant virker ikke på nogle enheder, sammenblandingen af Touch-ID og Face ID, ubrugelige funktioner som Touch Bar, og meget mere.

Den nederste linje er, at jeg føler, at jeg er at betale premium priser for Apple hardware, men at jeg ikke længere får en førsteklasses oplevelse. Nogle af disse ligger uden for Apples kontrol for sikker, og er ned til hård konkurrence, men buggy udgivelser og inkonsekvent brugeroplevelsen er helt under Apple ‘ s kontrol. Og alligevel, på trods af års vide, at iOS-udvikling er på vej, det kan man ikke få styr på problemet. Hvad værre er, at jeg føler, at Apple gemmer sig bag høje kundetilfredshed scores i modsætning til at imødegå de problemer, der er ved hånden.

Ved at skifte over fra Apple økosystem-eller økosystemer, hvis du bruger iOS og mac os — ikke en let opgave. Og Apple ingen tvivl om, kender dette. Bevidst knivspids punkter, som iMessage og Sundhed data er blevet bygget ind i økosystemet til at gøre overgangen hårdt.

2020 vil være det år, at jeg kan give alvorlige overvejelser om, hvorvidt jeg bærer på ned Apple sti. Til en vis grad, at jeg bliver nødt til at — jeg holde min hånd i med macOS og Windows og Linux, og iOS-og Android-men hvad der ender med at blive min daglig driver til hardware, der er en masse gode Android og Windows-enheder derude, der er meget billigere end Apple ‘ s tilbud, og giver en god brugeroplevelse. Sikker på, vil der være uslebne kanter, men der er skarpe kanter med Apple-hardware, og jeg vil betale top dollar for at opleve, at smerte.

Der vil være ulemper ved at skifte fra Apple, og det er kun rimeligt, at jeg nævner dem. AppleCare er en god garanti plan, og Apple ‘ s distribution af butikker, hvor du kan få hjælp og støtte er second to none.

Også, mens en tre-årig bit-tech er som regel værdiløse på brugt markedet, Apple gadgets holder deres værdi godt, nogle gange ubegribelige godt.

Der kan være handy.

Tanker? Hvis du bruger Apple-hardware, – hvad tror du, af dets hardware-og software-økosystem? Hvis ikke, hvad skal du bruge i stedet? Lad mig det vide!

Se også:

$25 tilbehør hver MacBook ejer needsHow meget betyder den nye 16-tommer MacBook Pro med 64 GB RAM og 8 tb storage-omkostninger?Verdens bedste power bank: Zendure SuperTankMore underlige og super nyttige gadgets (at gøre store gaver også!)iPhone-og iPad-ejere har været i en gal kapløb om at installere iOS 13Where Googles Pixel 4, og Apple ‘ s iPhone-11 failiOS 13: Nye funktioner, du måske har missedHow til dramatisk at forbedre din skrivehastighed på en iPad (eller gøre din skrive mere præcis)

Relaterede Emner:

Hardware

iPhone

Mobilitet

Smartphones

Tabletter

iOS

Adrian Kingsley-Hughes

Af Adrian Kingsley-Hughes

for Hardware 2.0

| 3. December 2019 — 05:00 GMT (05:00 GMT)

| Emne: Apple