Waarom kan ik dump Apple in 2020… en waarom je zou moeten overwegen het te

0
20

Adrian Kingsley-Hughes

Door Adrian Kingsley-Hughes

voor Hardware 2.0

| 3 December 2019 — 05:00 GMT (05:00 GMT)

| Onderwerp: Apple

Once upon a time, was ik huiverig van het Apple-ecosysteem. Dat was in de dagen van het Macintosh-besturingssysteem en iTunes-platform. Ik hield van de flexibiliteit van de keuze die Windows aangeboden, en verzette zich tegen wordt getrokken in wat er op het moment een niche gebied van tech.

Toen kreeg ik een iPod nano (terzijde: het is er nog steeds!), en door zijn eenvoud is als een adem van verse lucht vergeleken met mijn vorige MP3-speler. Het ding was dus heel eenvoudig in het gebruik, en bomvrije met betrekking tot de betrouwbaarheid.

Het gewoon werkte. En ik was verkocht aan Apple.

Door de jaren heen mijn investering in Apple ‘ s ecosysteem is gegroeid vanuit dat een iPod nano op een iPhone, een MacBook Pro, een Apple-Horloge, en een iPad Pro.

Maar nu dat ethos van “het werkt gewoon” verloren is gegaan. Nu het ecosysteem is gefragmenteerd, buggy, en op de hele frustrerend om te gebruiken.

Moet lezen: Beste gaven: HET pro toolbox & Tech gadgets voor niet-techneuten

Eerst de bugs.

OK, ten eerste, software bugs. Dat is onvermijdelijk. Maar Apple is steeds meer aan het verdrinken in bugs. Ik heb geschreven in de lengte over het buggy de iOS-13-release is. In feite, het is zo buggy dat Apple van plan om te veranderen van haar interne ontwikkeling proces. Probleem is, Apple had een plan in de plaats om de iOS-12 beter, een plan dat resulteerde in iOS releases die werden geplaagd door enige echt vervelende bugs.

En het lijkt erop dat Apple wist hoe verschrikkelijk iOS 13 was, en toch ging verder en bracht het toch.

iOS is het krijgen van crappier en crappier.

Maar het is niet alleen iOS. De laatste macOS Catalina release heeft een aantal vervelende bugs ook. Deze krijgen niet zo veel airtime, maar de opname van macOS updates is niet zo agressief als die van iOS, en het is niet de landing op enkele honderden miljoenen apparaten binnen enkele weken van release.

Maar voor Mac gebruikers die gedaald was een belangrijke wig van contant geld op de hardware, dit is geen troost.

Maar het is ook niet alleen de software. Hardware kwaliteit is ook niet meer wat het vroeger was. De nieuwe hardware is uitgebracht met bugs die de tijd nemen om te repareren, levensduur van de batterij is vrij matig in alle hardware (met uitzondering van de iPhone 11 Pro Max), en de prijzen zijn nog steeds eye-wateringly hoog.

Dan zijn er de weirdnesses.

De mengelmoes van USB-C en Bliksem, het feit dat Apple Potlood werkt niet op sommige apparaten, de vermenging van de Touch-ID en Face ID, nutteloze functies, zoals de Touch Bar, en nog veel meer.

De bottom line is dat ik het gevoel dat ik ben premium prijzen te betalen voor Apple-hardware, maar dat ik niet langer een premium ervaring. Een aantal van deze is buiten Apple ‘s controle, zeker, en het is te danken aan de sterke concurrentie, maar de buggy releases en inconsistente gebruikerservaring is volledig onder Apple’ s controle. En toch, ondanks jaren weten dat de iOS-ontwikkeling is slippen, het niet kan krijgen greep op het probleem. Wat nog erger is, is dat ik het gevoel dat Apple zich te verschuilen achter een hoge klanttevredenheid scores in tegenstelling tot de aanpak van de problemen bij de hand.

Omschakelen van het Apple ecosysteem — of ecosystemen als u iOS en macOS — is niet een gemakkelijke taak. En Apple geen twijfel weet dit. Opzettelijke afknijppunten zoals iMessage en Gezondheid van de gegevens die zijn ingebouwd in het ecosysteem te maken een overstap moeilijk.

In 2020 zal het jaar worden dat ik serieus in overweging of ik op de Apple pad. Tot op zekere hoogte moet ik — ik houd mijn hand in met macOS en Windows en Linux en iOS-en Android-maar wat eindigt in mijn dagelijkse hardware, er is een hoop goede Android-en Windows-apparaten die zijn veel goedkoper dan Apple ‘ s aanbieden, en bieden een goede user experience. Zeker, er zal met ruwe randen, maar er zijn ruwe randen met de Apple-hardware, en ik ben het betalen van boven dollar te ervaren dat de pijn.

Zou er nadelen aan het verschuiven van Apple, en het is alleen maar eerlijk dat ik ze noemen. AppleCare is een goede garantie plan, en Apple ‘ s verdeling van de winkels waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning is ongeëvenaard.

Ook, terwijl een drie-jaar-oude beetje tech is meestal waardeloos op de tweedehands markt, Apple gadgets houden hun waarde, soms obsceen goed.

Dat kan handig zijn.

Gedachten? Als u Apple hardware, wat denk je van de hardware-en software-ecosysteem? Indien niet, wat doet u gebruiken in plaats? Laat het me weten!

Zie ook:

De $25 accessoire voor elke MacBook eigenaar needsHow veel betekent de nieuwe 16-inch MacBook Pro met 64GB RAM en 8 tb opslag kosten?’S werelds beste bank van de macht: De Zendure SuperTankMore raar en super handige gadgets (dat leuk om cadeau te geven!)iPhone-en iPad-bezitters zijn in een gekke rush naar de installatie van iOS 13Where Google Pixel 4 en Apple iPhone 11 failiOS 13: Nieuwe functies die u zou kunnen hebben missedHow om drastisch verbeteren van uw het typen snelheid op een iPad (of maak je het typen van meer nauwkeurige)

Verwante Onderwerpen:

Hardware

iPhone

Mobiliteit

Smartphones

Tablets

iOS

Adrian Kingsley-Hughes

Door Adrian Kingsley-Hughes

voor Hardware 2.0

| 3 December 2019 — 05:00 GMT (05:00 GMT)

| Onderwerp: Apple