Amazon werkt samen met National Safety Council om letsel op de werkplek aan te pakken

0
6

Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 10 juni 2021 — 14:06 GMT (15:06 BST) | Onderwerp: Amazon

Amazon gaat samenwerken met de National Safety Council om de veiligheid van zijn werknemers te verbeteren en kondigt een vijfjarige overeenkomst aan met de organisatie die nieuwe manieren zal zoeken om musculoskeletale aandoeningen te voorkomen. Amazon schonk voorafgaand aan de deal $ 12 miljoen dollar aan de organisatie.

Het bedrijf heeft veel kritiek gekregen op interne rapporten die aantonen dat magazijnletsels sinds 2016 elk jaar zijn toegenomen. In september verkreeg Reveal van het Center for Investigative Reporting interne gegevens van 150 Amazon-fulfilmentcentra die in 2019 meer dan 14.000 ernstige verwondingen vertoonden en bijna ernstig letsel per 100 werknemers.

Volgens Reveal zijn deze cijfers bijna het dubbele van wat standaard is voor de rest van de verpakkingsindustrie, en het rapport bevatte beschuldigingen van artsen dat de cijfers zelfs nog hoger waren omdat sommige werknemers te horen kregen dat ze verwondingen niet moesten melden. De aantallen waren merkbaar hoger in fabrieken die meer geautomatiseerd waren dan andere, ontdekte Reveal.

Maar op donderdag zei Amazon in een verklaring dat het al maanden samenwerkt met de National Safety Council om aandoeningen van het bewegingsapparaat aan te pakken. Het pact omvat het doen van onderzoek en het uitvinden van nieuwe technologie en processen, aldus Amazon.

Er zal een adviesraad worden opgericht waarin onder meer bedrijven, onderzoekers, veiligheidsexperts en anderen zitting zullen hebben. De groep zal verschillende manieren onderzoeken om musculoskeletale aandoeningen aan te pakken en met internationale groepen afstemmen over de beste methoden.

Amazon is ook van plan om AI, machine learning en andere technologie in te zetten. Het bedrijf zal een reeks beurzen en incubators aanbieden voor universiteitsstudenten en experts die mogelijk ideeën hebben over het verminderen van letsel op de werkplek.

Heather MacDougall, Amazon's vice-president van wereldwijde gezondheid en veiligheid op de werkplek, zei dat de National Safety Council een lange geschiedenis heeft in het bevorderen van veilige praktijken op de werkplek en dat de samenwerking een ander onderdeel was van het doel van het bedrijf om een ​​veiligere werkplek te worden.

Lorraine Martin, president en CEO van de National Safety Council, zei in een verklaring dat het partnerschap hen zal helpen “problemen op te lossen waarmee mensen elke dag worden geconfronteerd, zodat ze hun volledige leven kunnen leiden.”

Maar toen hij werd aangedrongen door The Washington Post, gaf Martin toe dat de organisatie geen rol zou spelen om Amazon verantwoordelijk te houden voor de gerapporteerde verwondingen op de werkplek, waarbij hij de krant vertelde dat het niet hun verantwoordelijkheid was.

Verwante onderwerpen:

Tech en Work Cloud E-Commerce Hardware Enterprise Software Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 10 juni 2021 — 14:06 GMT (15:06 BST) | Onderwerp: Amazon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here