Beste internetsnelheidstest 2021: test je verbinding

0
13

Liam Tung

Door Liam Tung | 10 juni 2021 — 13:35 GMT (14:35 BST) | Onderwerp: Netwerken

Ookla's Speedtest Je snelheidstest aanpassen is een sterk punt ookla-shutterstock-1872947227.jpgNu bekijken op Oookla Speedtest Details bekijken De Google-snelheidstest voor Stadia online gaming Een snelheidstest voor een specifieke webtoepassing stadia-cnet.jpgNu bekijken bij Stadia-snelheidstest Details bekijken Xfinity xFi-snelheidstest van Comcast Kun je de snelheidstest van je ISP vertrouwen? xfinitiy-shutterstock-1055844419.jpg Nu bekijken bij Xfinity xFi-snelheidstest Details bekijken Fast.com van Netflix Een test voor het CDN van Netflix netflix-shutterstockNu bekijken op Netflix Fast.com Details bekijken De snelheidstest-app van de FCC Doe twee snelheidstests voor uzelf en één voor het land fcc.jpg Nu bekijken in de FCC Speed ​​​​Test-app Zie details

Zoals iedereen weet, is thuiswerken (WFH) het afgelopen jaar de norm geweest. Bedrijven maken zich nu op voor hybride werkregelingen en dat betekent dat internetverbindingen thuis van cruciaal belang blijven voor mensen die een Microsoft Teams- of Zoom-videogesprek moeten voeren terwijl de kinderen thuisonderwijs geven, Fortnite spelen of Netflix kijken.

Thuisbreedbandverbindingen werden op de proef gesteld tijdens de eerste COVID-19-fase van pandemische lockdowns over de hele wereld, aangezien werknemers massaal inlogden vanaf beheerde en BYOD-apparaten tot zakelijke applicaties, Office 365 en Google Workspace over VPN's.

Breedbandsnelheden zijn een grote zorg voor Amerikanen. Het plan van de Amerikaanse president Joe Biden van $ 100 miljard om betaalbare, betrouwbare, snelle breedband voor alle huishoudens te brengen, zou een game-changer kunnen zijn, maar enorme infrastructuurprojecten kosten tijd en FTTH-projecten haperen vaak.

Het debat over netneutraliteit staat ook weer op de agenda met een door Biden aangestelde Jessica Rosenworcel die de Federal Communications Commission leidt als waarnemend voorzitter. Dit heeft gevolgen voor Netflix, Amazon, Google en Microsoft plus alle grote ISP's, van AT&T tot T-Mobile. Breedbandsnelheidstests zouden een groter deel kunnen uitmaken van het politieke debat over investeringen in de Amerikaanse breedbandinfrastructuur.

Rosenworcel merkte op dat tijdens de pandemie sommige Amerikanen op parkeerplaatsen zaten en gratis wifi-signalen gebruikten terwijl studenten in de “huiswerkkloof” vielen omdat hun breedband te traag was om deel te nemen aan lessen op afstand.

Hier zijn vijf breedbandsnelheidstests die ZDNet als betrouwbaar beschouwt. Maar om een ​​goed beeld te krijgen van uw breedbandsnelheid, moet u de tests waarschijnlijk meerdere keren uitvoeren en de resultaten gedurende de dag op verschillende apparaten controleren.

Ookla's Speedtest

Je snelheidstest aanpassen is een sterk punt

ookla-shutterstock-1872947227.jpg

Speedtest van Ookla, die ook eigenaar is van de storingssite Downdetector, was een van de eerste breedbandsnelheidstests en biedt een momentopname van download- en uploadsnelheden naar een ISP via zijn website of een lichtgewicht app voor Windows 10 of macOS. Het is ook beschikbaar in 17 talen en als je een account aanmaakt, kun je je snelheden in de loop van de tijd bijhouden.

De dienst toont de huidige download- en uploadsnelheden en metingen voor 'ping', 'jitter' en pakketverlies. Er zijn ook opties om de lokale server te wijzigen waarmee de ISP-snelheidstest wordt uitgevoerd – een configuratie-optie die bij de meeste andere tests ontbreekt. Bovendien kunnen de resultaten op sociale media worden gedeeld.

Ookla heeft een aantal handige toelichtingen voor mensen die niet bekend zijn met de ping-test. Het is een latentietest. Ookla zegt dat minder dan 59 milliseconden (MS) ping erg goed is voor online games. De FCC wil dat satellietbreedbandaanbieders een latentie van minder dan 100 ms leveren om te bieden op een deel van haar Rural Digital Opportunity Fund (RDOF). SpaceX zegt dat zijn Starlink-satellieten een latentie van 20ms tot 40ms zullen bieden.

Als uw Speedtest 250 Mbps registreert, zou u in 30 seconden een bestand van 1 GB moeten kunnen downloaden. 25 Mbps zou goed moeten zijn voor 4k-videostreaming.

De website is handig voor diegenen die nieuwsgierig genoeg zijn om te leren waarom een ​​test op een mobiel apparaat een ander resultaat oplevert voor een laptop of een apparaat dat fysiek is verbonden met een router.

Elke test die met Speedtest wordt gedaan, maakt gebruik van Ookla's servernetwerk van meer dan 14.000 servers en rapporteert over belangrijke netwerkgezondheidsstatistieken, vertelt Nick Turner, een technisch trainer bij Ookla, aan ZDNet.

“Er zijn Speedtest-servers in vrijwel elk land en in alle grote bevolkingscentra wereldwijd,” zei Turner.

Hij stelt dat het gedistribueerde servernetwerk van Ookla het nauwkeuriger maakt dan veel andere tests.

“Hierdoor kunnen we gemakkelijker 'nabije' servers of combinaties van servers selecteren die in staat zijn om de voldoende bandbreedte te leveren die nodig is om de meest nauwkeurige maximale snelheden op het apparaat in kwestie te ontdekken. Sinds onze oprichting in 2006 is een ongeëvenaard totaal van meer dan Er zijn 35 miljard tests gedaan met Speedtest.”

Pluspunten:

Het is een breedbandsnelheidstest voor algemeen gebruik die sinds 2006 in gebruik is. Het is niet afkomstig van een ISP of een serviceprovider. Gebruikers kunnen de hostserver selecteren waarvan ze de snelheidstest van hun ISP willen testen.

Nadelen:

De site gebruikt technisch jargon dat sommige mensen misschien niet begrijpen    Het staat vol met advertenties en ad-trackers  Nu bekijken bij Oookla Speedtest

De Google-snelheidstest voor online gamen in Stadia

Een snelheidstest voor een specifieke webtoepassing

stadia-cnet.jpg

Het online gamingplatform van Google Stadia heeft sinds de lancering in 2019 een aantal hobbels gekregen, maar het is een enorm platform en het bedrijf weet dat breedband voor consumenten snelheden zijn cruciaal voor adoptie.

Google raadt een downloadsnelheid van maar liefst 10 Mbps aan om games op Stadia te streamen, maar beveelt hogere snelheden aan voor schermen met een resolutie hoger dan 720p HD.

Het werkte samen met het open source-project Measurement Lab of M-Lab om de snelheidstest uit te voeren. Het project wordt geleid door teams van Code for Science & Maatschappij en Google.

De webinterface van Google Stadia is vrij eenvoudig – letterlijk een taak met één klik op de Projectstream-website van Google via de knop 'Nu controleren'. Het is gericht op Stadia-gebruikers en daarom raadt het mensen aan om het apparaat en netwerk te gebruiken waar ze willen spelen en een sterke wifi- of Ethernet-verbinding te hebben. Het raadt ook aan om huidige downloads en het delen van bestanden te stoppen en tabbladen te sluiten die video streamen.

De meting duurt minder dan 30 seconden en geeft vergelijkbare resultaten aan Ookla. Het bevestigt in ieder geval of je een behoorlijke ervaring zult hebben bij het gamen op Stadia.

Zoals Google opmerkt, geeft de test echter alleen een algemene indicatie van de kwaliteit van een verbinding en garandeert niet dat Stadia zal werken. Andere factoren zijn onder meer het apparaat, de internetprovider en andere activiteiten die bandbreedte verbruiken.

Voors:

   Het is een breedbandsnelheidstest voor algemeen gebruik die sinds 2006 wordt gebruikt. een ISP of een serviceprovider    Gebruikers kunnen de hostserver selecteren waarvan ze de snelheidstest van hun ISP willen testen. 

Nadelen:

   De site gebruikt technisch jargon dat sommige mensen misschien niet begrijpen    Het staat vol aantal advertenties en advertentietrackers vergeleken met andere tests Nu bekijken bij Stadia-snelheidstest

Comcast's Xfinity xFi-snelheidstest

Kun je de snelheidstest van je ISP vertrouwen?

Als de Amerikaanse leider op het gebied van gigabit-internet, is de Xfinity xFi-breedbandsnelheidstest van Comcast een populaire keuze voor Amerikanen.

De snelheidstest zelf werkt op dezelfde manier als de snelheidstest van Google, maar de site bevat enkele tips voor klanten die willen onderzoeken waarom de snelheidsresultaten mogelijk niet overeenkomen met het plan van de gebruiker. Deze zijn nuttig, maar voelen defensief aan, alsof ze zijn geschreven om het aantal telefoontjes van klanten naar de reden waarom breedband niet zo snel is als geadverteerd, te verminderen.

Aan de andere kant biedt het meer context over factoren die de thuisverbinding kunnen beïnvloeden, zoals een oude thuisgateway die de beschikbare bandbreedte verlaagt. Het resultaat verklaart ook wat het geteste apparaat kan, zoals het streamen van 4K-video.

De site geeft prioriteit aan downloadsnelheden, maar heeft wel een optie “Meer weergeven” om uploadsnelheden, latentie, het internetprotocol en waar de hostserver zich bevindt te zien.

De resultaten kunnen variëren, afhankelijk van waar u zich bevindt. De test is puur bedoeld voor Amerikaanse internetgebruikers.

Pluspunten:

De resultaten komen overeen met andere snelheidstests   Het is doodeenvoudig te gebruiken en er zijn geen advertenties    Testservers bevinden zich in de VS 

Nadelen:

   Het is een test die wordt uitgevoerd door een ISP    De informatie die het biedt lijkt te helpen om ondersteuningsoproepen te verminderen Nu bekijken bij Xfinity xFi-snelheidstest

Netflix's Fast.com

Een test voor Netflix's CDN

netflix-shutterstock

Het goede aan de Fast.com-breedbandsnelheid van Netflix is ​​dat deze wordt beheerd door Netflix, dat interesse heeft in zijn klanten een verbinding hebben die snel genoeg is om de inhoud ervan te streamen.

Er zijn geen slepende vragen over mogelijke vooringenomenheid van snelheidstests die door ISP's worden uitgevoerd. Bovendien zijn de tests internationaal, waarbij servers worden gebruikt waarop Netflix apparaten heeft geïnstalleerd voor zijn gigantische content delivery network (CDN).

Netflix heeft een enorm CDN genaamd Netflix Open Connect, dat afhankelijk is van Open Connect-appliances die zijn geïnstalleerd binnen ISP's die peeren met Netflix. Dat CDN is gebaseerd op het principe om inhoud dichter bij de gebruikers te brengen en zorgt zo voor een snelle streamingervaring.

Daarom is de Fast.com-test ontworpen om de verbinding tussen het apparaat van een persoon en de CDN-servers van Netflix te testen. Dat betekent dat de resultaten specifiek zijn voor het eigen netwerk van Netflix, wat logisch is voor het bedrijf, maar ook betekent dat het vanuit een bepaald perspectief naar snelheden kijkt.

De Fast-website houdt het simpel door alleen de downloadsnelheid weer te geven. In mijn tests rapporteerde het lagere snelheden dan de Speedtest van Oookla. En het leverde enorm verschillende resultaten op tussen wifi-tests op een macOS MacBook Pro uit 2017 (160 Mbps) en een iPhone 12 (330 Mbps), met beide op de 5GHz-frequentie van een moderne router.

Maar op Fast.com hoef je niet eens op 'Go' te klikken; gewoon door de site in een browsertabblad te openen, wordt de test gestart. Er is ook een optie “Meer weergeven”, die latentie- en uploadsnelheden biedt, evenals waar de servers die in de test worden gebruikt zich bevinden.

Voors:

   Het is ontworpen om de snelheid van uw verbinding met de Netflix-servers te testen   Er zijn geen advertenties    Het is relevant voor uw verbinding, waar u Netflix ook streamt vanaf 

Nadelen:

Het is niet echt ontworpen om de verbindingssnelheid van uw ISP te testen    De resultaten zijn specifiek voor de Netflix-infrastructuur Nu ​​bekijken op Netflix Fast.com

De FCC-snelheidstest-app

Doe twee snelheidstests voor uzelf en één voor het land < /h3>fcc.jpg

De FCC lanceerde in april de FCC Speed ​​Test-app. Het is beschikbaar als Android-app in de Google Play Store en als iOS-app in de App Store van Apple.

Dat betekent dat u de test niet vanaf uw desktop kunt uitvoeren, maar dat u deelneemt aan een belangrijk project voor de commissie om een ​​duidelijker beeld te krijgen van de breedbandkwaliteit in heel Amerika.

De test levert resultaten op zodra u op de knop drukt om de test in de mobiele app te starten. De verzamelde gegevens worden gebruikt om de FCC te helpen haar breedbandkaarten te verbeteren. Onder de regering-Trump voerde Microsoft aan dat de FCC ernstig overschatte hoeveel inwoners toegang hadden tot snel breedband. Gegevens van Microsoft suggereerden dat bijna de helft van de Amerikaanse bevolking toegang had tot snelheden van ten minste 25 Mpbs in plaats van de 24 miljoen geschat op de kaarten van de FCC.

Gegevens worden gedeeld met het onderzoeksprogramma Meetbreedband Amerika van de FCC, een belangrijk nationaal project dat zal helpen bepalen waar de financiering de komende jaren wordt toegewezen. Het is een geval waarin breedbandsnelheidstests niet alleen over uw eigen verbindingssnelheid gaan, maar ook over de staat van breedband in het hele land.

“Om de kloof tussen digitale haves en have nots te dichten, werken we aan het bouwen van een uitgebreide, gebruiksvriendelijke dataset over de beschikbaarheid van breedband”, zegt waarnemend voorzitter Jessica Rosenworcel.

“Door het klantenbestand uit te breiden dat de FCC Speed ​​Test-app gebruikt, kunnen we het publiek betere informatie over de dekking bieden en de meetinstrumenten die we ontwikkelen uitbreiden om te laten zien waar breedband echt beschikbaar is in de Verenigde Staten.”

Bekijk nu in de FCC Speed ​​Test-app

Waarom moet u uw internetsnelheid controleren?

Snelheidstests zijn handig voor externe werknemers die misschien moeten uitzoeken of een slechte verbinding te wijten is aan de ISP of iets anders, zoals de thuisrouter, een probleem met internetroutering of zelfs het apparaat waarmee ze testen – of het nu een laptop, desktop of een smartphone. De tests kunnen ook handig zijn bij het betwisten van de geclaimde snelheden van een ISP voor een abonnement.

Zijn sommige internetsnelheidstesten betrouwbaarder of betrouwbaarder dan andere?

De resultaten kunnen sterk variëren tussen breedbandsnelheidstests en dagelijkse tests als gevolg van veranderende netwerkomstandigheden. ZDNet beschouwt de vijf vijf breedbandsnelheidstests hierboven als betrouwbaar en betrouwbaar. Maar om een ​​goed beeld te krijgen van uw breedbandsnelheid, moet u de tests waarschijnlijk meerdere keren uitvoeren en de resultaten gedurende de dag op verschillende apparaten controleren.

Hoe snel is snel genoeg voor internetsnelheid?

De FCC beschouwt 25 Mbps momenteel als een service die snel genoeg is voor meer dan vier gebruikers op een netwerk, maar veel mensen zullen dit onvoldoende vinden. De kosten van breedband en schamele snelheden op het platteland van Amerika zijn ook de reden waarom er zoveel belangstelling is voor de Starlink-satellietbreedbandservice van SpaceX.

Hoe hebben we deze internetsnelheidstesten gekozen?

ZDNet staat niet in voor de ene test boven de andere. Zoals uitgelegd, zijn er meerdere breedbandsnelheidstests en zouden mensen . Sommigen van hen zijn ontworpen om een ​​verbinding te testen voor een bepaalde online service, zoals Netflix of Stadia, terwijl andere klanten kunnen helpen bij het betwisten van snelheidsclaims bij ISP's, en de snelheidstest van de FCC kan helpen om breedbandlacunes in de gemeenschap op te vullen.

Zijn er andere internetsnelheidstesten die het overwegen waard zijn?

OpenSignal voor mobiele netwerken

OpenSignal begon met mobiele snelheidstests en produceert regelmatig rapporten over 4G- en 5G-snelheidsresultaten over de hele wereld. Het crowdsourcet zijn resultaten en retourneert nu ook resultaten voor wifi-snelheden, maar de focus ligt volledig op de mobiele ervaring.

Zie ook:

Hoeveel internetsnelheid heb je echt nodig? 
Beste Wi-Fi-extender 2021: Boost uw thuiskantoor Wi-FiInternet traag? Hier zijn zeven mogelijke redenen waarom en hoe u ze kunt oplossen 
Beste mesh-wifisysteem voor op kantoor of thuis in 2021 

Verwante onderwerpen:

Cloud Internet of Things-beveiligingsdatacenters Liam Tung

Door Liam Tung | 10 juni 2021 — 13:35 GMT (14:35 BST) | Onderwerp: Netwerken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here